EUROLYGA 2023

K. Rimšelis: „Pingvinai Antarktidoje greičiau pasistatys stadioną nei mes“

„Klausimas tarp frakcijų Seime buvo svarstytas keturis kartus. Kaip mes kalbame – taip ir statome. Nes jeigu statysime, kaip kalbėsime – to niekada nebus. Tada mes praleisime galimybe pasinaudoti Europos sąjungos fondo pinigais. Reikia pabandyti. Kitaip pingvinai Antarktidoje greičiau pasistatys stadioną nei mes“, - „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ kalbėjo Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) direktorius Klemensas Rimšelis, agituojantis lietuvius kuo greičiau imtis Nacionalinio stadiono statybos darbų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 21, 2013, 7:48 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:58 AM

Nacionalinis Vilniuje statomas jau ketvirtį amžiaus ir kol kas nėra aišku, ar iš viso bus pastatytas. Stūksančios konstrukcijos jau atsiėjo per 100 milijoną litų.

Vyriausybė yra nusprendusi statybas užbaigti iki 2016 metų ir tam naudoti ketina Europos Sąjungos (ES) lėšas, kurias gauti turėtų nuo 2014 metų.

Klausimas, ar reikia užbaigti statytas greitai sporto visuomenę suskirstė į skirtingas barikadų puses.

Sporto federacijų sąjungos prezidiumo narys Vytautas Vidmantas Zimnickas „Lietuva tiesiogiai“ laidoje teigė, kad nacionalinis stadionas gali „suryti“ visus sportui skiriamus pinigus.

Tačiau K. Rimšelis tikino, kad taip nutikti negali, o išgirdęs, kad Lietuvos sportas nėra toks pajėgus, kad galėtų skirti didžiules lėšas stadiono nuomai atkirto.

„Juk ten vyks ne tik sporto renginiai. Štai kultūriniai renginiai vyksta Vingio parke. O jeigu būtų nacionalinis stadionas – vyktų ten“, - kalbėjo K. Rimšelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.