EUROLYGA 2023

Pasaulio parasparnių čempionate lietuviai iškovojo sidabrą ir bronzą

Iš Bosnijoje ir

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 29, 2013, 6:45 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:14 PM

Rimantei Verbylaitei tik paskutinio skrydžio metu iš po kojų pabėgo planetos čempionės titulas, o puikiai parasparnį valdanti Jolanta Romanenko iš rankų nepaleido galimybės pasipuošti bronzos medaliu.

„Po 5 įskaitinių skrydžių užtikrintai pirmavau tarp moterų. Šeštojo nusileidimo metu galvojau tik apie tai kaip nesusimaut ir susimoviau trigubai. Stabdyti pradėjau gana aukštai ir žemę pasiekiau labai skaudžiai. Kitą dieną paeiti negalėjau, o apie būsimus skrydžius varžybose net svajoti nedrįsau. Bet buvo kam pasirūpinti mano sveikata ir nuotaika. Paskutiniam skrydžiui startavau viena koja. Ant vienos kojos ir leidausi. Tačiau nebuvau tikra, kad po tūpimo išsilaikysiu nenukritus. Taip aš paleidau auksą ir išmokau dar vieną skrydžių parasparniu pamoką“, - įspūdžius pasakojo R.Verbylaitė.

Pasak jos, čempionato, kuris vyko rugpjūčio 18-25 dienomis, sąlygos buvo labai sudėtingos.

Termikai, oro srovių rotoriai ir kiti kalnų ypatumai Lietuvos lygumose lekioti įpratusiems mūsų sportininkams buvo nenuspėjami. Jokie patarimai, galėję pagelbėti tikslesniam nusileidimui, neveikė.

Parasparnių tikslaus nusileidimo pasaulio čempionės titulą šiemet iškovojo serbė Milica Marinkovič.

Lietuvos vyrus parasparnių pilotus čempionate atstovavęs vilnietis Jurijus Jakovlevas tvirtai laikėsi vidurio: 79 dalyvių jis užėmė 42-ą vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.