EUROLYGA 2023

Atnaujintame sostinės baseine ieškos naujų meilutyčių

„Na, skirstomės komandomis!“ – nusimaudama sportinę Lietuvos simbolika pažymėtą aprangą, į plaukimo estafetę kviesdama žurnalistus ir svečius nustebino penkiakovės asė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė. Taip ji sumanė pagyvinti atnaujinto baseino „Olimpinė pradžia“ atidarymo ceremoniją Vilniuje.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Sep 19, 2013, 1:51 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:01 AM

Ji buvo kukli, kaip ir pats baseinas. Tačiau nedidelė baseino erdvė kūrė jaukią atmosferą. Ja nuo šiol galės džiaugtis vaikai nuo trejų metų, neįgalieji ir suaugusieji. Ką gali žinoti, gal „Olimpinės pradžios“ baseine bus užfiksuoti pirmieji būsimų pasaulio ir olimpinių čempionų grybšniai.

Tokias viltis siejo atidaryme dalyvavę garsūs Lietuvos sportininkai – Daina Gudzinevičiūtė, Andrejus Zadneprovskis, L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Robertas Žulpa.

Puiki pradžia vaikams

„Keista, kad turime ne naują krepšinio aikštelę, o baseiną“, – maloniai stebėjosi 1980 metų 200 m plaukimo krūtine olimpinis čempionatas R.Žulpa. Jis spindėjo laime ir kukliai nenustygo vietoje.

„Kai prieš porą dienų pasakė, kad atidarys rekonstruotą baseiną, net nustebau. Tiek buvo pažadų dėl tų baseinų. Nors ir toks mažiukas, bet vis tiek baseinas. Esu maloniai nustebintas“, – it tik ką baseino duris pravėręs vaikas džiūgavo R.Žulpa.

Tiek jis, tiek kiti sportininkai įsitikinę, kad keturių 25 metrų takelių ankštame baseine vaikams užtenka įžengti į sportininkų kelią.

Pavadinimas „Olimpinė pradžia“, anot L.Asadauskaitės-Zadneprovskienės, puikiai iliustruoja šį baseiną.

„Vaikams tai – puiki vieta. Teko čia plaukti prieš daug metų, bet tai, ką matau dabar, labai džiugina. Vilniui tai turėtų būti didelė šventė“, – neslėpė L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė, kuri mielai ateis čia plaukioti, jei bus užimti kiti didesni baseinai.

Emigruoti arba siekti svajonės

„Olimpinės pradžios“ baseino renovacijos iniciatoriai – Romanas Teličėnas ir Lina Bielinienė. Romanui idėja imtis kilnios iniciatyvos kilo prie kavos puodelio.

„Kai gyvenimas įspaudžia į kampą, pradedi siekti svajonės. Buvo du variantai – susidedu daiktus ir važiuoju ten, kur važiuoja dauguma, arba perlipu sau per galvą, lieku čia ir kažką darau. Ne kartą norėjau viską mesti, bet džiaugiuosi, kad radau kantrybės“, – išsipildžiusia svajone džiaugėsi dar ir plaukimo treneris R.Teličėnas.

Baseiną painiuose Skroblų gatvės kiemuose jie išsinuomojo iš Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos.

Didžiausias dėmesys bus skirtas vaikams. Treniruočių darbo valandos – nuo 14 iki 19. Joms užpildyti reikia maždaug 380 vaikų. R.Teličėno teigimu, didžioji dalis jų jau surinkta.

Baseinas dar ketina plėstis. Prikelti baseiną panorę entuziastai ne tik treniruos mažuosius, bet taip pat ieškos galimybių, kaip naujinti patalpas.

„Jei čia ir neužauginsit būsimų čempionų, vis vien padarysit be galo didelį darbą“, – visuomenei kilnios idėjos svarbą gyrė LTOK prezidentė D.Gudzinevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.