EUROLYGA 2023

(M) Dešimt Sočio vilčių – nuo vakarėlių liūto iki galiūnės (leisime sausį)

Vakarėlių liūtas ir automobilius stumdanti moteris. Pietų Korėjos karalienė ir tarp vyrų varžytis panorusi moteris. Tai – 2014 metų žiemos olimpinių žaidynių Sočyje žvaigždės. Jos išsiskiria ne tik titulais, bet ir įdomiomis asmeninėmis istorijomis. BBC pateikia dešimt didžiausių Sočio olimpinių žaidynių vilčių, kurių biografijoje galima rasti įdomių įrašų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 31, 2013, 4:11 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:44 PM

Lindsey Vonn (29 m., JAV)

Slalomas. Tituluota amerikietė pagerino daugybę rekordų. Į Sočio olimpiadą jį vyksta tęsti savo darbo. Tiesa, jai bus sunkiau nei bet kada anksčiau. Daugiau nei pusmetį gyva slalomo legenda gydėsi sunkią traumą. Į rikiuotę jį grįžta tik prieš pat Sočio olimpines žaidynes.

Vyrai. L.Vonn paprašė dalyvauti 2012 metų vyrų slalomo pasaulio čempionate. Vis dėlto jos prašymas buvo atmestas.

Aleksejus Ovečkinas (28 m., Rusija)

Ledo ritulys. 2008 ir 2012 metų pasaulio ledo ritulio čempionas. Rezultatyviausia praėjusio sezono NHL superžvaigždė garsėja ne tik puikiu žaidimu, bet ir šelmiškais vakarėliais. A.Ovečkinas bandys pradžiuginti vietos sirgalius aukso medaliu.

Šelmis. Vakarėlių liūtu buvusį sportininką pakeitė žmona – garsi tenisininkė Marija Kirilenko. „Daugiau nebesu vilkas miške“, – kalbėjo A.Ovečkinas.

Kaillie Humphries (28 m., Kanada)

Bobslėjus. Kanadietė visiškai dominuoja šioje sporto šakoje. Ji yra 2012 ir 2013 metų pasaulio čempionė, o pasaulio taurės serijos varžybose triumfavo 6 turuose iš 8.

Galiūnė. 28 metų Kanados sportininkė į treniruotes įtraukia ir... automobilių stumdymą. „Kartais kur nors būni ir turi „prastumti“ 40 minučių. Tiesiog čiumpi automobilį.“

Sara Takanashi (17 m., Japonija)

Šuoliai nuo tramplino. Ji dar tik moksleivė, bet šuolių nuo tramplino rungtyje Sočyje startuos kaip favoritė laimėti auksą. Būdama vos šešiolikos, S.Takanashi tapo jauniausia pasaulio čempione. Ji iš viso laimėjo 8 turnyrus iš 16, o ant podiumo lipo 13 kartų.

Baletas. S.Takanashi už gerus rezultatus dėkinga ir baleto treniruotėms vaikystėje. Esą jos padėjo išmokti nepriekaištingai jausti kūno balansą. Su šuolininkių sportu japonė susipažino būdama vos 8-erių: „Iš pradžių buvo baisu, bet tik kai nušokau, buvo labai linksma – pasijaučiau kaip paukštelis.“

Marit Bjoergen (33 m., Norvegija)

Slidinėjimas. 33 metų norvegė yra 12 kartų pasaulio čempionė. Paskutinėje žiemos olimpiadoje 2010 metais ji laimėjo net 5 aukso medalius.

Dopingas. 2010 metais Vankuverio žaidynėse M.Bjoergen triumfas sukėlė abejonių. Jos didžiausia priešininkė lenkė Justyna Kowalczyk pažėrė kaltinimus, jog norvegė vartoja vaistus nuo astmos, kurie padeda pagerinti rezultatus. „Ji nebūtų be jų laimėjusi“, – įsitikinusi J.Kowalczyk.

Yuna Kim (23 m., Pietų Korėja)

Dailusis čiuožimas. 2009 ir 2013 metų pasaulio čempionė. Pirmoji Pietų Korėjos olimpinė čempionė ne greitojo čiuožimo rungtyje žiemos olimpiadoje. 23 metų Sočyje korėjietė ketina baigti karjerą. Tokia ta dailiojo čiuožimo sportininkų dalia.

Karalienė. Y.Kim yra vienintelė žiemos olimpiados atstovė, „Forbes“ įtraukta į daugiausiai uždirbančių sportininkių dešimtuką. 2013 metų dešimtuke uždirbusi 14 milijonų JAV dolerių ji užėmė 6 vietą. Pietų Korėjoje čiuožėją vadina „Karaliene Yuna“.

Wang Meng (28 m., Kinija)

Greitasis čiuožimas. W.Meng yra sėkmingiausia Kinijos sportininkė žiemos olimpinėse žaidynėse. Ji savo sąskaitoje turi 6 medalius, kurių 4 – aukso. Pasaulio čempionatuose per pastarąjį dešimtmetį W.Meng iškovojo 18 auksinių apdovanojimų.

Išmesta. 2011-ųjų vasarą Kinijos rinktinė išspyrė W.Meng iš treniruočių stovyklos. Esą ji pernelyg kritikavo Kinijos trenerius. Į komandą sportininkei buvo leista grįžti tik po 13 mėnesių.

Lindsey Jacobellis (28 m., JAV)

Snieglentė. Amerikietė yra septyniskart žiemos žaidynių čempionė. Jos kraityje – taip pat trys pasaulio čempionato aukso medaliai.

Griūtis. L.Jacobellis dar iki šiol prisimena nelemtas 2006 metų Turino olimpines žaidynes. Jose nuo aukso medalio sportininkę skyrė du tramplinai, tačiau paskutiniuosiuose metruose užtikrintai pirmavusi L.Jacobellis griuvo ir paskutinę akimirką išleido pirmąją vietą iš rankų. Skaudžios griūtys lydėjo amerikietę ir ateityje.

Shaunas White‘as (27 m., JAV)

Snieglentės. Sh.White‘as gali tapti pirmuoju amerikiečiu sportininku vyru, laimėjusiu tris žiemos olimpiados aukso medalius iš eilės.

Širdis. Sh.White‘as gimė su širdies defektu. Prieš pirmąjį gimtadienį kūdikiui buvo atliktos dvi atviros širdies operacijos.

Felixas Lochas (24 m., Vokietija)

Rogutės. Vokietis 2010 metais tapo jauniausiu rogučių sporto olimpiniu čempionu. Pasaulio čempionu jis tapo jau būdamas 17-os. Iš viso jis nuskynė keturis trofėjus – 2008, 2009, 2012 ir 2013 metais. Titulų raškymą F.Lochas tikisi pratęsti ir Sočyje.

Dinastija. F.Lochas tęsia Vokietijos rogučių sporto tradicijas. Jo treneris – triskart olimpinis čempionas Georgas Hacklis, o tėtis Norbertas 1984 metais taip pat dalyvavo olimpiadoje. Tiesa, nė iš tolo savo pasiekimais neprilygo sūnui, nes liko tryliktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.