EUROLYGA 2023

Metų atletų apdovanojimuose – jamaikiečių U.Bolto ir F.Pryce triumfas

Metų atletų apdovanojimuose spindėjo Jamaikos žvaigždė. Savaitgalį Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IIAF) apdovanojimuose buvo paskelbti 2013-ųjų geriausi atletai. Jais tapo jamaikiečiai sprinteriai Usainas Boltas ir Shelly-Ann Fraser-Pryce.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

Nov 18, 2013, 8:21 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:50 AM

U.Boltas šį apdovanojimą gavo jau penktąjį kartą, o jo tautietei tai buvo pirmasis apdovanojimas. U.Boltas rugpjūtį Maskvoje vykusiame pasaulio lengvosios atletikos čempionate laimėjo auksą trijose rungtyse: 100 m, 200 m ir 4x100 estafetėje. Čia jis tapo sėkmingiausiu lengvaatlečiu istorijoje.

27 metų jamaikiečiui, kuris savo sąskaitoje turi šešis olimpinius aukso medalius ir 100 bei 200 m pasaulio rekordus, laimėjo IAAF apdovanojimą trečius metus iš eilės.

Jo tautietė aukso medalius Maskvoje iškovojo tose pačiose trijose rungtyse. Anksčiau ji yra laimėjusi du aukso ir du sidabro medalius, o olimpiadoje tapo sprinto čempione.

„Esu šoke. Esu nustėrusi ir be galo laiminga. Tai buvo mano svajonė“, - laimėjimu džiaugėsi F.Pryce, kuri tapo antrąja Jamaikos moterimi, laimėjusia šį apdovanojimą. Anksčiau tai yra padariusi Merlene Ottey, 1990 metais.

Abu Jamaikos bėgikai be apdovanojimo gavo ir prizą – 100 tūkstančių JAV dolerių čekius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.