EUROLYGA 2023

M.Tysono nuodėmės: dirbtinis penis, žudynės ringe ir kalėjimas

Gyva bokso legenda Mike‘as Tysonas neseniai prisipažino dopingo kontrolierius apgaudinėjęs dirbtiniu peniu. Tačiau skandalingosios JAV garsenybės karjerą lydėjo dar daug ne ką mažesnių neįtikėtinų kontroversijų.

M.Tysonas buvo išskirtinis ne tik bokso ringe, bet ir už jo virvių.<br>AP nuotr. iš archyvo
M.Tysonas buvo išskirtinis ne tik bokso ringe, bet ir už jo virvių.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-21 10:37, atnaujinta 2018-02-20 06:03

M.Tysonas tapo jauniausiu boksininku, iškovojusiu sunkiasvorių kategorijų WBC, WBA ir IBF titulus, bet įspūdingą pasirodymą ringe nustelbė skandalų virtinė.

„Mirror“ pateikia kontroversiškiausių M.Tysono karjeros epizodų dešimtuką.

Ausis

Kontroversiškiausias M.Tysono epizodas įvyko 1997 metais. Revanšas Evanderiui Holyfieldui po pirmos nokautu pasibaigusios dvikovos buvo labai nevykęs. Jis nukando varžovui dalį ausies ir buvo diskvalifikuotas. Nors M.Tysonas atsiprašė priešininko, po kiek laiko prisipažino, jog kalbėjo nenuoširdžiai ir visiškai nesigailėjo dėl incidento.

Tatuiruotė

2003 metais M.Tysonas visus nustebino gan didele ryškia tatuiruote ant kairiosios veido pusės. Šiemet boksininkas tvirtino, kad tatuiruotę pašalins, bet paaiškėjo, kad tai tebuvo balandžio pirmosios pokštas.

Penis

Kad M.Tysonas vartojo narkotikus, niekam nebuvo paslaptis. Bet praėjusią savaitę jis atskleidė sensacingų detalių. Esą M.Tysonas prieš keletą kovų vartojo kokainą, o dopingo kontrolierius apmovė panaudodamas dirbtinį penį, į kurį pilamas kito žmogaus šlapimas.

Išprievartavimas

1992 metais M.Tysonas buvo nuteistas už išprievartavimą ir turėjo kalėti šešerius metus. Tiesa, vėliau bausmė buvo sutrumpinta perpus – trejiems metams.

Moterys

1989 metais JAV pokalbių laidoje su Barba Walters buvusi M.Tysono žmona prisipažino, kad bijojo tuometinio savo sutuoktinio. Laidoje boksininkas sėdėjo šalia žmonos. Nenuostabu, kad apie pašlijusius santykius prabilusi moteris po mėnesio išsiskyrė su M.Tysonu.

Mirtis

1991 metais M.Tysonas kovojo prieš kanadiečių sunkiasvorį Donovaną Ruddocką ir nelaikė liežuvio už dantų. Jo pasisakymai atskleidė amerikiečio požiūrį į kiekvieną akistatą bokso ringe: „Jei varžovas nemirs, pergalė nesiskaitys.“

Žudynės

Prieš dvikovą su britų bokso žvaigžde Lennoxu Lewisu M.Tysonas vėl mėtėsi skambiomis frazėmis. Pagrindinis M.Tysono tikslas, kaip sakė jis pats, buvo „nužudyti varžovą“. Tiesa, kaip gali patvirtinti ir D.Ruddockas, amerikietis kalbėjo nepagrįstai. Pats L.Lewisas aštuntajame raunde nokautavo M.Tysoną ir kalbas apie žudynes pavertė niekais.

Paskutinė diena

Paskutinį kartą bokso ringe su pirštinėmis ir šortais M.Tysonas pasirodė 2005 metais. Tačiau karjeros pabaigą pažymėjusi dvikova amerikiečiui buvo labai gėdinga. Tragiškos formos buvęs M.Tysonas pralaimėjo airiui Kevinui McBride‘ui. Pats M.Tysonas vėliau prisipažino, kad beveik nesitreniravo ir sutiko kovoti tik dėl pinigų. Už akistatą jis gavo 5 milijonus JAV dolerių.

Alkoholizmas

Baigęs karjerą M.Tysonas nesusitvarkė gyvenimo. Jis pats prisipažino, kad turėjo didelių problemų dėl alkoholio. Keletą kartų buvęs boksininkas netgi buvo ant mirties slenksčio. „Aš – blogiukas. Padariau daugybę blogų dalykų ir noriu atleidimo. Noriu pakeisti gyvenimą. Esu ant mirties slenksčio, nes aš – beviltiškas alkoholikas“, - vienoje spaudos konferencijų vasarą ašarojo M.Tysonas.

Luisas Suarezas

Didžiojoje Britanijoje itin eskaluojamas incidentas, kai „Liverpool“ puolėjas Luisas Suarezas praėjusį sezoną įkando „Chelsea“ gynėjui Branislavui Ivanovičiui. Urugvajietis buvo diskvalifikuotas 10 mačų. Netrukus po incidento pats priešininką apkandžiojęs M.Tysonas tapo L.Suarezo profilio socialiniame tinkle „Twitter“ pasekėju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.