EUROLYGA 2023

Svarsčio kilnotojai iš Rusijos grįžo su medaliais

Tiumenėje vykęs pasaulio svarsčių kilnojimo čempionatas Lietuvos komandai buvo sėkmingas – iškovoti šeši medaliai, o pakruojietis Artūras Balnionis Rusijoje pasiekė naują pasaulio rekordą, 32 kg svarsčius per 10 min. išstūmęs 131 kartą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 25, 2013, 3:36 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:07 AM

Visą Lietuvos komandą sudarė 11 žmonių: Justinas Platkevičius, Andrius Kubilius, Artūras Balnionis, Kęstutis Slavinskas, Ovidijus Tarutis, Gintaras Žilinskas, Jolita Vitkauskaitė, Erneta Bumbulytė, tarptautinės kategorijos teisėjas Rolandas Kubilius, treneriai Antanas Gricius ir Vigantas Tarutis.

Lietuvos rinktinės pasirodymą pasaulio čempionate pradėjo pakruojietis J.Platkevičius - jaunimo grupėje (iki 68 kg) jis 32 kg svarsčius išstūmė ir išrovė po 51 kartą ir užėmė 4-ąją vietą.

Kaišiadorietis, generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnas Andrius Kubilius (iki 78 kg) iškovojo 3-iąją vietą, svarsčius išstūmęs 75 ir išrovęs 85 kartus. Šis sportininkas nuo 2009 m. priklauso Jonavos svarsčių kilnojimo asociacijai, kurios sportininkus rengia Lietuvos svarsčių kilnojimo federacijos (LSKF) prezidentas Alfonsas Špokas. 2011 m. įstojęs į Lietuvos karo akademiją, A.Kubilius pradėjo treniruotis pas trenerį Mečislovą Leškį ir pernai pasaulio čempionate Milane užėmė 2-ąją vietą.

Merginų varžybose J.Vitkauskaitė iš Kuršėnų (iki 63 kg) 16 kg svarstį išrovė 121 kartą ir užėmė 2-ąją vietą, o E.Bumbulytė (iki 68 kg) svarstį išrovė 170 kartų ir iškovojo bronzos medalį.

Antrąją varžybų dieną A.Balnionis svorio kategorijos iki 85 kg stūmimo rungtyje pasiekė pasaulio rekordą (131 kartas), bet rovimo rungtyje pasirodė kukliau (98 kartai) ir bendrojoje įskaitoje buvo antras. „Artūras - yra perspektyviausias ir geriausias šių dienų Lietuvos svarsčių kilnotojas, daugkartinis Lietuvos čempionas ir rekordininkas“, -- sakė federacijos vadovas A.Špokas.

Prancūzijos lietuvis G.Žilinskas (iki 95 kg) liko per žingsnį nuo medalio, svarsčius išstumęs 78 kartus, išrovęs 133 kartus ir užėmęs 4-ąją vietą. Jis svarstį pirmą kartą į rankas paėmė 2007 metais ir treniravosi tik bendram fiziniam kūno paruošimui, o šiais metais Gintaras nusprendė išbandyti savo jėgas varžybose ir pradėjo treniruotis dvikovės rungčiai.

Jaunimo varžybose K.Slavinskas iš Kuršėnų (95 kg) užėmė 4-ąją vietą, svarsčius išstūmęs 79 kartus ir išrovęs 115 kartų, o Ovidijus Tarutis iš Panevėžio rajono (per 95 kg) džiaugėsi sidabro medaliu. (išstūmė 81, išrovė 85 kartus).

Lietuviai taip pat dalyvavo estafetės rungtyje, kurioje J.Platkevičius, A.Kubilius, A.Balnionis ir K.Slavinskas 15 minučių pasikeisdami turėjo atlikti 32 kg svarsčių stūmimo veiksmą. Nors Lietuvos komanda šioje rungtyje dalyvavo nepilnos sudėties (komanda reikėjo 5 sportininkų), jie sugebėjo užimti 3-iąją vietą. Nugalėjo rusai, aplenkę ukrainiečius.

Teisėjų kolegijos pirmininkas R.Kubilius, kadaise pats kilnojęs svarsčius ir į šį sportą priviliojęs sūnų Andrių, teigė, jog kitų šalių atstovai ir treneriai labai gyrė Lietuvos komandą, kuri, anot jų, atrodė labai pasitempusi, tvarkinga ir ryžtinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.