EUROLYGA 2023

Didžiausi skandalai sporto istorijoje – prievartavimai, nužudymai ir nukrypimai

Išprievartavimai, nužudymai, neištikimybė, pedofilija, santykiai su transvestitais ir kiti skandalai: tai – ne eilinių nusikaltėlių nedorybės iš mūsų kasdienybės, bet sporto pasaulio atstovų klystkeliai. Jais nuėjo ne tik mažai kam žinomi sportininkai, bet ir tokios garsenybės kaip Kobe Bryantas, Wayne‘as Rooney, Cristiano Ronaldo ir daugybė kitų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 8, 2013, 4:37 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:24 PM

Didžiausios pasaulio sporto žvaigždės siejamos su laimėjimais, džiaugsmo akimirkomis, milijonais, būriais gerbėjų ir prabangiu bei patogiu gyvenimu. Tačiau ne visos jos taip, kaip savo sporto šakose sugeba tvarkytis ir asmeniniame gyvenime.

Tinklalapis complex.com pateikė penkiasdešimties didžiausių skandalų sąrašą sporto istorijoje. Portalas lrytas.lt skaitytojams atrinko įdomiausias istorijas.

D.Westo lytiniai santykiai su L.Jameso mama (2010 metai)

Kai „Cleveland Cavaliers“ klubas su „Boston Celtics“ nuožmiai grūmėsi NBA atkrintamosiose varžybose dėl vietos Rytų konferencijos finale, Žydrūno Ilgausko komandos šansus praktiškai palaidojo rūbinėje ėmę sklisti žiaurūs gandai.

Esą „Cavaliers“ gynėjas Delonte Westas tuo metu lytiškai santykiavo su NBA superžvaigždės ir tuometinio komandos vedlio LeBrono Jameso mama Gloria.

Nors pats D.Westas vėliau darė viską bandydamas įtikinti, jog tokios kalbos buvo laužtos iš piršto, akivaizdu, kad gandai pro L.Jameso ausis nepraėjo neišgirsti.

Tai atsispindėjo jo žaidime. Vidutiniškai 54 procentų taiklumu krepšį per pirmąsias trejas rungtynes atakavęs L.Jamesas vėliau metė tik 34 procentų taiklumu, o „Cavaliers“ žygis, kaip ir L.Jameso karjera Klivlande, baigėsi.

Trenerė mylėjosi su auklėtine (2007 m.)

JAV merginų studentų lygos trenerė Dana Chatman tiesiog mėgavosi savo darbu, nes jos vadovaujamos „LSU Lady Tigers“ žaidėjos trejus metus iš eilės pateko į finalo ketvertą. Panašu, kad strategė mėgavosi ne tik komandos pasiekimais.

Pasirodo, ji turėjo nuolatinių lytinių santykių su savo žaidėja. Įrodžius, kad tai tiesa, D.Chatman pasiekimai jos nebeišgelbėjo. Trenerei buvo pateiktas ultimatumas – arba pasitraukti savo noru, arba būti atleistai.

Nacių orgija (2009 m.)

Buvęs automobilių ir motociklų sporto asociacijos (FIA) prezidentas Maxas Mosley prieš šešerius metus, būdamas 67-erių, negalėjo atsisakyti lytinių malonumų. Kaip atskleidė britų bulvarinė žiniasklaida, jie buvo itin keisti.

Esą tuometinis FIA bosas smaginosi su penkiomis prostitutėmis išskirtinėje orgijoje, kurios tema buvo naciai.

M.Mosley bandė viską neigti, tačiau internete paplitusi vaizdo medžiaga nekėlė abejonių dėl brito seksualinių polinkių. 2009 metais jis turėjo atsistatydinti iš FIA.

Nepilnametė auklė (2000 m.)

Buvęs NFL komandos „Green Bay Packers“ žaidėjas Markas Chmura turėjo žmoną ir vaikų, bet šeimos vertybės jam buvo nė motais.

M.Chmura pasirodė draugo sūnaus vakarėlyje, kuriame daugiausia buvo nepilnamečiai. Tačiau tai nesutrukdė futbolininkui su paaugliais mėgautis sūkurine vonia ir žaisti alkoholinius žaidimus.

M.Chmura ypač draugiškai elgėsi su vakarėlyje buvusia savo vaikų aukle. Nusivedęs į vonią amerikietis ėmė seksualiai prie jos priekabiauti.

M.Chmurai buvo mesti kaltinimai, bet žaidėjas buvo išteisintas. Vis dėlto jis pats vėliau prisipažino, kad vedęs vyras tikrai neturėtų taip elgtis.

Pedofilija NFL (1970 m.)

„Dallas Cowboys“ komandos žaidėjas Lance‘as Rentzelis, rodos, turėjo viską – neblogą karjerą NBF ir gražuolę žmoną Holivudo žvaigždę Joey Heatherton. Tačiau viskas sugriuvo 1970 metais, kai L.Rentzelis Dalase nusprendė pademonstruoti savo organus 10 metų mergaitei.

Be to, tai nebuvo pirmas toks kartas. Dar prieš keletą metų L.Rentzelis priekabiavo prie dviejų mergaičių Minesotoje. Tiesa, tąkart jam kažkaip pavyko išsisukti nenuteistam.

L.Rentzeliui nepadėjo netgi speciali psichiatrų pagalba.

Neištikimybė E.Longoriai (2010 m.)

„San Antonio Spurs“ žvaigždė Tony Parkeris vedė tokią gražuolę kaip Eva Longoria, tačiau prancūzui meilės neužteko. Esą jos įžaidėjas ėmė ieškoti komandos draugo Brento Barry žmonos glėbyje.

Kai E.Longoria skyrėsi su T.Parkeriu, buvusi Europos čempiono žmona sužinojo, kad šis anksčiau turėjo lytinių santykių su Erin Barry. E.Longoria sužinojo apie krepšininko neištikimybę radusi ribas peržengiančias SMS žinutes.

E.Longoria išsiskyrė su T.Parkeriu, o Brento ir Erin Barry santuoka taip pat iširo.

C.Ronaldo orgija (2007 m.)

Po pergalės prieš „Tottenham Hotspur“ klubą „Manchester United“ vyrukai su C.Ronaldo priešakyje gerokai atsipalaidavo. Prieš šešerius metus pergalę jie nusprendė atšvęsti su penkiomis prostitutėmis.

J.Terry tragedija (2010 m.)

Prieš trejetą metų Londono „Chelsea“ ekipos rūbinėje buvo labai karšta. Klubo kapitonas Johnas Terry keturis mėnesius mezgė romaną su bendraklubio Wayne‘o Bridge‘o žmona Vanessa Perroncel.

Esą šis modelis netgi laukėsi nuo J.Terry, bet meilužiai nutarė imtis aborto. Gerokai supykęs W.Bridge‘as paliko „Chelsea“, daugiau niekada nebespaudė rankos J.Terry ir paliko neištikimąją gražuolę.

W.Rooney klystkeliai (2011 m.)

Anglijos futbolo superžvaigždės Wayne‘o Rooney žmona laukėsi jau penktą mėnesį. Tačiau „Manchester United“ lyderis nekantravo ir negalėjo susilaikyti.

Savo lytinius poreikius puolėjas tenkino su 21 metų prostitute. Už malonumus su laisvo elgesio mergina W.Rooney keturis ištisus mėnesius kaskart mokėdavo po 1,5 tūkst. JAV dolerių.

Prancūzų prostitutė (2010 m.)

Painūs Prancūzijos įstatymai gerokai įklampino tris šalies futbolo žvaigždes – Francką Ribery, Karimą Benzema ir Sidney Gouvou. Šiems buvo mesti kaltinimai dėl lytinių santykių su nepilnamete prostitute.

Prancūzijoje lytiškai santykiauti galima nuo 15-os, tačiau dirbti prostitute galima tik nuo aštuoniolikos.

Po 2010 metų pasaulio futbolo čempionato į viešumą iškilę kaltinimai sulaukė didelio atgarsio. Prancūzai kratėsi naktinių nuotykių Paryžiaus klubuose, o galiausiai juos išteisino teismas.

Dviveidis (1999 m.)

NFL „Supertaurės“ finalo išvakarėse „Falcons“ klubo žaidėjas Eugene‘as Robinsonas gavo apdovanojimą už aukštą moralę ir charakterį. Tą patį vakarą futbolininkas ketino santykiauti su prostitute.

Už 40 JAV dolerių užsisakęs prostitutę oraliniam seksui, E.Robinsonas įkliuvo užsimaskavusiai policininkei. Tuo metu jo žmona ir vaikas ramiai miegojo viešbutyje.

E.Robinsonas buvo sulaikytas, o kitą dieną „Falcons“ pralaimėjo finale. Prasikaltęs futbolininkas aikštėje pasirodė labai prastai.

Ronaldo ir transvestitai (2008 m.)

Brazilijos futbolo superžvaigždė apsigavo ketindamas patenkinti savo seksualinius poreikius. Brazilijoje jis į namus parsivedė tris prostitutes, bet greitai sužinojo, kad tai buvo transvestitai.

Už 600 JAV dolerių Ronaldo pasiūlė transvestitams tyliai ramiai palikti namus, bet šie pareikalavo 30 tūkstančių.

Ronaldo tiek nemokėjo, o transvestitai pasirūpino, kad ši istorija patektų į žiniasklaidą. Sužadėtuvės su Maria Beatriz Antony greitai iširo.

Pakvaišęs žudikas (1991 m.)

Devintajame dešimtmetyje Marko Rogowskio žvaigždė riedlenčių sporte spindėjo ne ką blankiau nei legendinio Tony Hawko. Tačiau sumažėjęs riedlentininko populiarumas sumaišė jam protą.

Ėmęs ieškoti atsakymų tikėjime, M.Rogowskis pranešė merginai, kad su ja mylėsis tik susituokus.

Mergina metė riedlentininką ir ėmė susitikinėti su sena drauge Jessica Bergsten. Kai šios kartu gėrė vyną ir žiūrėjo filmą, jas užtikęs M.Rogowskis iki sąmonės netekimo sutalžė buvusią merginą, išprievartavo draugę ir pastarąją nužudė.

K.Bryanto bėdos (2003 m.)

Prieš dešimtmetį NBA sudrebino skandalas, kuris vos nepristabdė įspūdingos Kobe Bryanto karjeros. Jis buvo kaltinamas 19 metų viešbučio tvarkytojos išprievartavimu.

Tačiau mergina tiesiog norėjo išgarsėti, nes esą pateikė melagingus kaltinimus. Pranešama, kad neva nusikaltimo naktį ant jos kelnaičių buvo ne K.Bryanto, o kito vyro sperma. Kambarinei nesutikus atlikti papildomų tyrimų, kaltinimai „Los Angeles Lakers“ lyderiui buvo atmesti.

Savo žmonos Vanessos K.Bryantas atsiprašė jai įteikdamas 4 milijonus JAV dolerių kainavusį žiedą.

M.Tysonas – prievartautojas (1992 m.)

1991 metais gyva bokso legenda Mike‘as Tysonas įkliuvo teisėsaugai dėl 18 metų grožio karalienės išprievartavimo. Labai sudėtingo charakterio amerikiečiui teko kalėti trejus metus, nors teismas jam skyrė šešerių metų bausmę.

Golfo aikštyno sekso maniakas (2009 m.)

Praėjus vos dviem dienoms nuo Padėkos dienos, T.Woodsas po konflikto su žmona sudaužė savo „Cadillac Escalade“. Buvusi golfo superžvaigždės sutuoktinė sužinojo apie dešimtimis skaičiuotus vyro neištikimybės atvejus.

T.Woodso rezultatai golfo aikštyne pastebimai krito, „Gatorade“ atsisakė milijoninio kontrakto, dvejus metus iš eilės amerikietis turėjo atsakinėti į nemalonius žurnalistų klausimus, o skyrybos su Elin Nordgren jam baigėsi 110 mln. dolerių nuostoliu.

Mokyklos prievartautojai (2012 m.)

Mažoje Ohajo valstijos mokykloje Steubenvilyje du futbolo komandos žaidėjai Ma‘likas Richmondas ir Trentas Maysas peržengė visas ribas. Jie išprievartavo be sąmonės buvusią šešiolikmetę iš Vakarų Virdžinijos.

Ne gana to, futbolininkai socialiniame tinkle „Facebook“ vėliau publikavo nuotraukas, kuriose šešiolikmetė buvo akivaizdžiai be sąmonės.

„Twitter“ nusikaltėliai pasidalijo žiauru įrašu: „Vakaro daina: „Nirvana“ – „Rape me“ (Išprievartauk mane).

Labdaringas pedofilas (2011 m.)

Amerikietiškojo futbolo treneris Jerry Sandusky 30 metų treniravo Pensilvanijos universiteto komandą. Taip pat jis užsiėmė labdaringa veikla Filadelfijoje.

Tačiau gerų ketinimų įstaiga tebuvo puiki priedanga žiaurioms J.Sandusky nedorybėms. Naudodamasis savo labdaringa organizacija, jis nuo 1977-ųjų tvirkino vaikus.

67-erių J.Sandusky buvo nuteistas kalėti mažiausiai 30 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.