EUROLYGA 2023

Komandinėms sporto šakoms - papildomi du milijonai litų

Iš Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) biudžeto olimpinėms komandinėms sporto šakoms kitais metais bus skirti papildomi 2 mln. litų. Taip pat pradėta vykdyti bendruomenių sveikatingumo ir fizinio akrtyvumo skatinimo programa, kuriai numatyta 300 tūkst. litų. Apie tai ketvirtadienį spaudos konferencijoje informavo KKSD generalinis direktorius Klemensas Rimšelis.

K.Rimšelio teigimu, įsigaliojus naujajai tvarkai, KKSD pripažintų federacijų skaičius nuo 93 turėtų sumažėti iki 70-75.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
K.Rimšelio teigimu, įsigaliojus naujajai tvarkai, KKSD pripažintų federacijų skaičius nuo 93 turėtų sumažėti iki 70-75.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 19, 2013, 4:56 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:20 PM

2014 metų valstybės biudžeto asignavimai šalies sportui sudarys 91,5 mln. litų. Lyginant su šiais metais, Lietuvos kūno kultūros sporto biudžetas padidės 10,2 mln., o Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo – 2,3 mln. litų.

„Bendras didėjimas yra nemažas. Tiesa, reikia įvertinti, kad aštuoniais milijonais litų didėja valstybės investicijų programos lėšos. Tai – ženklas, kad su situacija su sporto infrastruktūra ir jos perspektyva gerėja“, – pažymėjo K.Rimšelis.

KKSD vadovas sakė, kad nuo kitų metų ne tik olimpinės individualios sporto šakos, bet ir olimpinės komandinės sporto šakos, turės du finansavimo šaltinius – KKSD ir Lietuvos olimpinį sporto centrą (LOSC). Anot K. Rimšelio, pagal kompensacinę programą olimpinėms komandinėms sporto šakoms 2014 metais bus skirti papildomi 2 mln. litų.

K.Rimšelis pristatė ir naująją nacionalinių sporto šakų federacijų pripažinimo tvarką. Ji įsigalios nuo 2015 metų sausio 1 dienos. Federacijos iki kitų metų liepos turės pateikti dokumentus, patvirtinančius, jog atitinka naujus kriterijus. Naujos tvarkos kriterijai orientuoti į tarptautinių federacijų įtvirtintas nuostatas, gerojo valdymo principus. Dokumento projektas buvo derintas su dabar pripažintomis nacionalinėmis sporto federacijomis.

„Atėjo laikas susitvarkyti ir nustatyti šalies sporto prioritetus. Pripažįstamos bus tos sporto šakų federacijos, kurios išplėtotos pasaulyje, kurios garsina Lietuvos vardą. Pripažinimas suteikia galimybę gauti ilgalaikę valstybės paramą, todėl valstybė turi teisę nustatyti tam tikrus kriterijus ir reikalavimus“, – sakė K.Rimšelis.

Siekiama, kad vienos sporto šakos narius vienytų viena federacija. K.Rimšelio teigimu, pagal naują tvarką, nebus pripažįstamos federacijos, kurios yra susikūrusios sporto šakos discipilinos pagrindu. Išimtys bus taikomos toms federacijoms, kurioms atstovavimą sporto šakos disciplinų principu leidžia tarptautinės federacijos. Nacionalinė federacija turės būti pripažinta tarptautinės federacijos, o ši savo veiklą išplėtojusi ne mažiau kaip 35 valstybėse iš trijų žemynų.

Naujuose kriterijuose aiškiai įvardinta, kad tarptautinė sporto šakos federacija turi būti pripažinusi Pasaulinį antidopingo kodeksą.

Viena svarbiausių naujų nuostatų – federacijos vadovas ir kolegialaus valdymo organo nariai neturi neišnykusio ar nepanaikinto teistumo už sunkius ar labai sunkius nusikaltimus.

Anot KKSD vadovo, pagal naująją tvarką pripažintoms federacijoms bus garantuojamas ilgalaikis finansavimas iš valstybės.

K.Rimšelio teigimu, įsigaliojus naujajai tvarkai, KKSD pripažintų federacijų skaičius nuo 93 turėtų sumažėti iki 70-75.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.