EUROLYGA 2023

Perspėjimas R.Meilutytės gerbėjams: „Pasaulyje yra ne tik J.Jefimova“

„Pasaulyje yra ne tik Jefimova“, – perspėja garsus Lietuvos plaukikas Vytautas Janušaitis. Jis nemano, kad jei į dopingo skandalą įsivėlusi Julija Jefimova bus diskvalifikuota dvejiems metams, Rūtai Meilutytei atsivers laisvas plaukimo takelis į auksinius apdovanojimus.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2014-01-26 17:25, atnaujinta 2018-02-17 02:11

„Gaila žmogaus, kad taip „papuolė“, bet džiaugtis, jog jos nebus – nereikia. R.Meilutytei – nei šilta, nei šalta. Bus kitų varžovių“, – portalui lrytas.lt tikino plaukimo kostiumą į postą Vyriausybėje iškeitęs V.Janušaitis.

Tiek jis, tiek olimpinė čempionė Lina Kačiušytė iš priešininkių įvardijo 26 metų amerikietę Rebeccą Soni ir 25 metų danę Rikke Moeller Pedersen. L.Kačiušytė dar išskyrė 15 metų Ukrainos atstovę Viktoriją Solncevą. 

„Ji lekia greičiau už vėją, – vaizdingai R.Meilutytės konkurentę apibūdino L.Kačiušytė. – Niekada negali žinoti. Atsiras tų konkurenčių, nereikia pergyventi.“

Reikia varžovių

Tačiau abu buvę profesionalūs plaukikai sutinka – priešininkės R.Meilutytei privalo mesti iššūkį, kad Lietuvos auksinė žuvelė plauktų maksimaliai greitai ir būtų alkana rekordų.

2013 metas visai šalia R.Meilutytės visą sezoną plaukė J.Jefimova. Bet jei rusė dvejiems metams išlips iš baseino, ar jau geriausia pasaulyje ir olimpinėse žaidynėse tapusi šešiolikmetė lietuvė nepradės skaičiuoti, kiek laiko jai užtenka laimėti prieš kitas konkurentes?

Panašiai yra skaičiavęs V.Janušauskas, dėl to smarkiai nudegęs universiadoje, prieš kurią turėjo antrą geriausią laiką. Jis prisipažino, kad pernelyg nepersistengdamas jis laimėjo savo plaukimą, bet užliūliuotas lėtesnių varžovų nepateko į finalą. Daugiau su laiku V.Janušauskas nebežaidė.

„Garsi Gruzijos šachmatininkė Maja Čiburdanidzė yra sakiusi, kad neleidžia laimėti net savo penkiamečiui sūnui“, – vieną iš motyvacijos pavyzdžių portalui lrytas.lt pateikė L.Kačiušytė.

Atsipalaiduoti nėra laiko

51 metų moteris supranta, kad žmonės – ne automatai, todėl vieniems sportininkams bėdų dėl motyvacijos kyla, o kitiems ne.

„Mūsų tokia sporto šaka, kad nelabai ir atsipalaiduosi. Juolab, Rūta yra sprinterė. Kiek turi jėgų, tiek ir varai, – pasakojo L.Kačiušytė. – Visada geriau, kai turi gerą varžovą. Tuomet sieki aukštesnių rezultatų. Taip yra bet kokioje gyvenimo srityje, ne tik sporte.“

„Daug kas priklauso nuo paties sportininko, jo tikslų. Bet jei žmogus sportuoja ir dalyvauja varžybose, jis kažko siekia. O vienu varžovu daugiau, ar mažiau, niekas nesikeičia“, – antrino V.Janušaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.