EUROLYGA 2023

I.Ardišauskaitė: „Verkiau, sakiau, kad daugiau neisiu sportuoti“

Slidininkė Ingrida Ardišauskaitė ne kartą verkė, bet vis tiek šliuožė numatytus kilometrus. Spaudžiant didžiuliam šalčiui jai stingo rankos, kojos ir daug sykių norėjosi viską mesti. Tačiau užsispyrusi aukštaitė su slidėmis neišsiskyrė ir galiausiai pasivijo svajonę – olimpines žaidynes.

I.Ardišauskaitė prisimena pirmuosius griuvimus ant žemės.<br>A.Pliadžio nuotr. iš archyvo
I.Ardišauskaitė prisimena pirmuosius griuvimus ant žemės.<br>A.Pliadžio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Šilinskaitė

Jan 28, 2014, 8:19 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:49 AM

„Mano pirmasis tikslas buvo – olimpinis festivalis, o kita svajonė – olimpiada“, – „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo sportininkė, pasigendanti konkurencijos Lietuvoje.

„Labai blogai, kad jos nėra, – sakė I.Ardišauskaitė. – Gal iš tikrųjų mažiau stengiesi, nes tau į nugarą niekas nealsuoja.“

Į Sočį lagaminą besikraunanti sportininkė anksti ėmė skrieti ant slidžių. Anksti ji ir pamilo šį sportą, nors pasisveikinimas  nebuvo malonus.

„Viskas iš pradžių buvo labai įdomu, labai smagu. O dar pirmos varžybos. Aštuntoje klasėje pirmą kartą išvykau į Suomiją. Tada pajaučiau, kad vyksta kažkas rimčiau. Tai buvo pirmas kartas užsienyje, o man buvo penkiolika. Tada prasidėjo atranka į olimpinį festivalį“, – sakė I.Ardišauskaitė.

Tačiau slidininkė neslepia, kad toks sportas ne tik šypseną atneša. I.Ardišauskaitė prisimena, kaip liejo ašaras.

„Pamenu, kai pirmą kartą leidausi nuo kalno – kūlversčiais. Ir verkiau, ir sakiau, kad daugiau gyvenime ten neisiu. Brukau slides į šoną, tačiau atslūgo emocijos, kaip visada būna, ir atėjau vėl, – sakė sportininkė. – Būna, kad tikrai ir verki, ir atrodo viskas jau atsibodo. Bet pagalvoju, kad reikia, ir viskas. Kur dingsi? Niekur juk nedingsi.“

Vienas labiausiai veikiančių veiksnių, pasak I.Ardišauskaitės, buvo šaltis.

„Ir taip sunku tas treniruotes daryt, o dar čia toks oras bjaurus, – pasakojo sportininkė. – Spaudžiant minus 25 laipsnių šalčiui, tu gali neiti į mokyklą, o į treniruotę eiti privalai. Ir važiuoji, verki, nes nebejauti kojų, rankų pirštų, bet vis tiek turi vykti.“

Tačiau visas ašaras, nemalonumus, pasak I.Ardišauskaitės, nuplauna pergalės skonis ir svajonės pasiekimas.

„Kiekvienam sportininkui olimpinės žaidynės – aukščiausias taškas, kokį jis gali pasiekti. Tai – neeilinis įvykis. Ir vieną kartą sudalyvauti olimpiadoje – garbė. Juk atstovauji savo šaliai, o ir pačiam yra ką pamatyti“, – pasakojo slidininkė.

„Lietuvos ryto“ televizija yra 2014 m. olimpinių žaidynių Sočyje oficialus transliuotojas. Žinias, reportažus ir įdomiausią informaciją apie Sočio olimpiadą galite sekti „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Olimpiniai pirmadieniai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.