EUROLYGA 2023

Rusijos atsakas į pašaipas: „Vakariečiai tyčia viską niokoja!“

Kambariai be rankenų, spynų ar šildymo, neveikiantys tualetai, netikėtas rytinis gaisro aliarmas ir gatvėse klaidžiojantys šunys – tokias ir kitas pašaipias detales tik atvykus į Sočį ėmė skleisti olimpinių žaidynių svečiai ir žurnalistai. Kritikos banga užliejo ir Rusijos vadovus. Jie nusprendė gintis prieš nenuilstančius kritikus.

Sočio kuriozai<br>„Twitter“ nuotr.
Sočio kuriozai<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 6, 2014, 8:04 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:59 PM

Rusijos vicepremjero Dmitrijus Kozako teigimu, vakariečiai bando tyčia palikti blogą įspūdį apie rusų rengiamą didžiulę sporto šventę.

„Mes turime vaizdo medžiagos, kurioje matyti, kaip kai kurie žmonės viešbučiuose įjungia dušą, nukreipia srovę į sienas ir palieka kambarį visai dienai“, – piktinosi D.Kozakas.

Į tūkstančius žurnalistų priėmusio viešbučio svečių priekaištus D.Kozakas mojo ranka.

„Turime 100 tūkstančių svečių ir sulaukėme tik 103 registruotų skundų. Kiekvienu iš jų rūpinamasi“, – tikino D.Kozakas. Tiesa, jis neapibrėžė, kas yra registruoti skundai.

Galiausiai D.Kozakas pridūrė: „Tokio didelio projekto realizacija yra neįtikėtina pergalė visai Rusijai. Kaip mes čia sakome, nugalėtojai neteisiami.“

„Russian Railways“ geležinkelių tinklo prezidentas Vladimiras Jakuninas antrino D.Kozakui.

„Mane įžeidė vakariečių apie Rusiją kuriama isterija. Dėl nepriekaištingo Sočio pasirengimo olimpinėms žaidynėms nėra net abejonės. Mūsų infrastruktūrą neturi analogų visame pasaulyje“, – pūtėsi V.Jakuninas.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas buvo kiek atlaidesnis kritikų atžvilgiu.

„Visiems visur kažkas neįtinka: tai viešbutis, tai čiužinys ar maistas. Tačiau taip būna per visas olimpines žaidynes. Vis dėlto svečias visada yra teisus ir organizatoriai turi klausytis pastabų bei į jas atsižvelgti“, – nesikarščiavo D.Peskovas.

Pasirengti Sočio olimpinėms žaidynėms Rusijai kainavo per 50 milijardų JAV dolerių. Tiesa, pirmieji svečių įspūdžiai – ne patys geriausi. Internete plinta statybvietes primenančių viešbučių nuotraukos, pasipiktinimas dėl nebaigtų įrengimo darbų.

Tiesa, daugiausia skundžiasi žurnalistai ir žiūrovai. Tuo tarpų ten, kur apsistoję sportininkai, viskas kol kas be trūkumų. Esą kai kurie nesklandumai – tik smulkmenos, kaip pavyzdžiui, šiukšliadėžių trūkumas kambariuose, muilo – vonioje.

„Lietuvos ryto“ televizija – 2014 metų olimpinių žaidynių Sočyje oficiali transliuotoja. Vasario 8-23 dienomis kasdien žiūrėkite įdomiausias varžybas tiesiogiai ir internetu tv.lrytas.lt., o karščiausias naujienas tiesiai iš Sočio sekite specialiose laidose „Olimpinių žaidynių karštligė“ kasdien 21 val. 30 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.