EUROLYGA 2023

K.Strolienė po nesėkmės: „Sakiau, kad stebuklų neparodysime“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Sočis

Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Feb 9, 2014, 4:11 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:05 PM

Kazimiera Strolienė liūdnu žvilgsniu slidininkų būryje ieškojo Vytauto Strolios. Laukti teko ilgai - Lietuvos slidininkas skiatlono lenktynėse (15 km klasikiniu stiliumi ir 15 km laisvuoju stiliumi) finišą pasiekė paskutinis.

„Jis startavo labai gerai, bet nerimavau, kad pradėjo per stipriai. Pasaulio jaunimo čempionate jis taip pat startavo per stipriai, o vėliau vos finišavo", - slidininko klaidas įvardijo Lietuvos slidinėjimo rinktinės trenerė.

Tiesa, paskutinis finišą pasiekęs 22 metų anykštėnas statistikos protokoluose yra priešpaskutinis - 67-as.

Paskutinėje vietoje atsidūrė Pietų Korėjos atstovas Jun-Ho Hwangas, kuris nuo lyderių atsiliko ratu, todėl privalėjo pasitraukti iš lenktynių.

- Kodėl V.Strolio debiutas olimpiadoje taip nepasisekė? - žurnalistai paklausė K.Strolienės.

- Manau, jis pernelyg stipriai pradėjo lenktynes. Aš jam dar prieš startą sakiau - nesiveržk į priekį, eik iš paskos ir tiek. Pirmą ratą jis buvo 50-53 vietose. Tempas buvo labai didelis, o kai laikaisi pernelyg aukšto ritmo, po to būna labai sunku. Kai jėgos baigiasi, sunku ir pasispirti.

- Kaip jam dabar atsigauti?

- Aš jau ir sakiau, kad stebuklų čia neparodysime. Ukrainos sportininkai, kurie gerokai stipresni už mus, net nesivaržė šioje distancijoje. Ji - labai sudėtinga.

- Galbūt ir Vytautui nereikėjo varžytis šioje rungtyje?

- Jeigu atvirai, dar pavasarį planavome, kad jis dalyvaus tik asmeninėse sprinto lenktynės ir 15 km lenktynės klasikiniu stiliumi. Bet juk sportininkas visada nori startuoti ir jis šią teisę turėjo. O dabar susiklostė tokia situacija...

- Dabar jam, ko gero, geriau neskaityti komentarų internete, nesekti spaudos.

- Tai buvo pasakyta prieš olimpines žaidynes - nei skaitykite, nei komentuokite, nei patys rašykite. Net jei jis būtų ir antras nuo galo, reakcija būtų tokia pati. Bet jis atsigaus. Aš jam iš karto sakiau, kad nepergyventų, jei nepasiseks. Reikia viską užmiršti ir ruoštis kitam startui.

- Kurioje rungtyje - asmeninėse sprinto lenktynės ir 15 km lenktynės klasikiniu stiliumi - iš V.Strolios galima tikėtis geresnių rezultatų?

- 15 km lenktynės klasikiniu stiliumi. Tikimės, kad tarp 50-60 vietos. Priklausys ir nuo to, kaip pavyks atsigauti po sprinto varžybų. Svarbiausia atsigauti psichologiškai.

- Kaip praleisite laisvas dienas? Kalnuose ar vyksite į Adlerį?

- Kalnuose ir taip ilgai būnam. Geriau atsipalaiduoti - yra sportininkų socialinės zonos, pirmadienį nusileisime į apačią (į Adlerį - red.), pasivaikščiosime po miestą. Reikia atsigauti ir pailsėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.