EUROLYGA 2023

I.Ardišauskaitei kova su Togu ar Iranu – ne įžeidimas, o realybė

Lrytas.lt spec. korespondentas, Sočis

Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Feb 13, 2014, 2:00 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:12 AM

„Sunku, labai sunku", – gaudydama kvapą ištarė Ingrida Ardišauskaitė. 21-erių Lietuvos slidininkė žiemos olimpinėse žaidynėse į trasą kabinosi kaip įmanydama, tačiau ir vėl buvo tarp paskutinių. 10 km klasikiniu stiliumi varžybose lietuvė sugaišo 36 min. 52,1 sek. ir užėmė 67-ąją vietą iš 76 finišavusių sportininkių. Nuo auksą iškovojusios Lenkijos slidininkės Justynos Kowalczyk ji atsiliko 8 min. 34,3 sek.

Pirmą kartą per šią olimpiadą taip stipriai šildant saulei Lietuvos slidininkė Krasnaja Polianos kalnuose buvo labai toli nuo lyderių. O už jos nugaros liko tik sportininkės tų valstybių, kurios neturi slidinėjimo tradicijų. Tai Togas, Dominikos Respublika, Iranas, Makedonija, Mongolija.

„Nėra labai ko įsižeisti", – paklausta, ar nežeidžia kalbos, kad lietuvė gali kovoti tik su egzotinių žiemos sporte valstybių atstovėmis, atsakė I.Ardiškauskaitė, kuri prieš dvi dienas sprinto laisvuoju stiliumi atrankos varžybose užėmė 62-ąją vietą ir nepateko į ketvirtfinalį.

– Ar labai nusivylėte galutiniu rezultatu?lrytas.lt paklausė I.Ardiškauskaitės.

– Tikslios vietos dar nežinau, bet pažiūrėjus, kiek atsilikau nuo lyderės, tai vertinu nekaip. Tačiau šioje olimpiadoje padariau tiek, kiek leido mano jėgos. Be to, man tai pirmosios olimpinės žaidynės, todėl stebuklų nebuvo verta laukti.

– Kodėl buvo taip sunku?

– Nes šiandien labai karšta, sausas oras, kuris apsunkina kvėpavimą. Sąlygos trasoje  taip pat sudėtingos. Kur šviečia saulė, sniegas labai minkštas, kur pavėsis, trasa kieta, gerai slysta.

– Ar dažnai tenka varžytis tokiomis sąlygomis?

– Nepasakyčiau, kad labai dažnai. Bet pasitaiko.

– Ar prieš šį startą psichologiškai buvo lengviau nei prieš pirmąjį?

– Esu toks žmogus, kad prieš varžybas nesijaudinu. Bet per olimpiadą jį jaučiau – viskas kitaip nei per pasaulio čempionatus ar pasaulio taurės varžybas.

– Kokia vieta jus būtų tenkinusi?

– Prieš olimpiadą, prieš gruodį, sakiau, kad būtų gerai patekti į 50-uką. Bet tada dar nežinojau, kiek ir kokios varžovės bus. Kai atvažiuoji, viskas būna kitaip. Dabar siekiau vietos 60-uke.

– Ar jus žeidžia tokios kalbos, kad lietuvė privalo aplenkti bent varžoves iš tokių šalių kaip Togas, Iranas, Dominikos Respublika?

– Gal truputėlį? Bet iš tiesų žmonės yra teisūs taip sakydami – juk tokios valstybės žiemos sporte yra egzotinės. Nėra ko įsižeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.