EUROLYGA 2023

Sočio dienoraštis: Kas vyks Sočyje vasario 13-ąją

Ketvirtadienį jau trečią olimpinio Sočio egzaminą laikys biatlonininkas Tomas Kaukėnas, antrąjį – slidininkė Ingrida Ardišauskaitė. Iš viso olimpinėse arenose bus kovojoma dėl šešių medalių komplektų, kurių savininkai paaiškės biatlono, slidinėjimo, rogučių sporto, greitojo čiuožimo, greitojo čiuožimo trumpuoju taku ir akrobatinio slidinėjimo varžybose.

J.Pliuščenkos įtraukimas į Rusijos rinktinę pastarosiomis savaitėmis buvo didžiausio atgarsio sulaukęs dailiojo čiuožimo įvykis.<br>AP nuotr.
J.Pliuščenkos įtraukimas į Rusijos rinktinę pastarosiomis savaitėmis buvo didžiausio atgarsio sulaukęs dailiojo čiuožimo įvykis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

Feb 13, 2014, 8:39 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:42 AM

Lietuvių startai

Biatlonas. Vyrų asmeninės lenktynės

Trečiajam olimpiniam startui besirengiantis Tomas Kaukėnas šeštadienį 10 km sprinto lenktynėse užėmė 48-ąją vietą, o pirmadienį 12,5 km persekiojimo varžybose aplenkė dar aštuonis varžovus (tiesa, tarp jų buvo ir nestartavusių) ir pakilo į 40-ąją poziciją.

Ketvirtadienį lietuvis ir jo varžovai kovos ilgiausioje biatlono distancijoje – 20 km asmeninėse lenktynėse.

Šios lenktynės skiriasi nuo visų kitų tuo, kad jose nereikia sukti baudos ratų. Už kiekvieną netaiklų šūvį sportininkai baudžiami viena minute (baudos ratą vyrai paprastai apsuka per 22-23 sek.), todėl asmeninėse lenktynėse šaudymas yra itin svarbus.

Geriausias Lietuvos biatlonininkas Sočyje kol kas šaudė vidutiniškai. Pirmose lenktynėse jis pataikė į 8 iš 10, antrose – į 16 iš 20 taikinių.

Asmeninėse lenktynėse T.Kaukėnas geriausiai pasirodė per 2013 metų pasaulio čempionatą. Tada jis pataikė į 18 iš 20 taikinių ir užėmė 32-ąją vietą.

Tačiau tai buvo vienintelis lietuvio blyksnis. Antras geriausias jo rezultatas yra 55-oji vieta, užimta šių metų pradžioje pasaulio taurės etape Rupoldinge.

Favoritai. Asmeninėse lenktynėse pranašumą įgyja lėtesni, bet taikliai šaudantys biatlonininkai. Būtent šios rungties varžybose būna daugiausia netikėtumų, o olimpinius ar pasaulio pirmenybių medalius neretai laimi iki tol ir po to niekuo nepasižymėję sportininkai.

Taip atsitiko Vankuverio olimpinėse žaidynėse, kai ant antrojo garbės pakylos laiptelio užlipo baltarusis Siargejus Novikavas, ir 2008 bei 2011 metų pasaulio pirmenybėse, kuriose medalius laimėjo į Rusijos rinktinę vos patekdavęs Maksimas Maksimovas (jis per visą karjerą vos ketveriose pasaulio taurės lygio lenktynėse pateko į pirmąjį dešimtuką, bet turi du planetos pirmenybių medalius).

Be to, esant prastesniam orui nemažai lemia starto numeris. Krasnaja Polianoje oro sąlygos biatlonininkus kol kas džiugino, tačiau meteorologai žada, kad ketvirtadienį dar labiau atšils, o tai neišvengiamai turės įtakos sportininkų rezultatams.

Net ir tokiose sunkiai nuspėjamose lenktynėse pagrindiniais favoritais vadinami pasaulio biatlono lyderiai: šių žaidynių persekiojimo čempionas Martinas Fourcade'as ir Sočyje nė vieno medalio kol kas nelaimėjęs Emilas Hegle Svendsenas.

Plieniniais nervais šaudykloje pasižymi 38 metų austrų veteranas Christophas Sumannas, kuris per dvejas Sočyje vykusias lenktynes pataikė į visus 30 taikinių. Be jo idealiu taiklumu abejose lenktynėse gali pasigirti tik persekiojimo vicečempionas Ondrejus Moravecas.

Persekiojimo rezultatai turėtų optimistiškai nuteikti ir latvius. Jų atstovas Andrejus Rastorgujevas praėjusiose lenktynėse užėmė 9-ąją vietą, o keturiuose ugnies ruožuose suklydo vos kartą. A.Rastorgujevas yra labai greitas biatlonininkas, o jei ketvirtadienį šaudys taip pat, kaip pirmadienį, turės puikias galimybes iškovoti olimpinį medalį.

Lietuvių rezultatai praėjusiose žaidynėse

1992 m. – 19. G.Jasinskas.

1994 m. – 58. G.Jasinskas.

1998 m. – 43. L.Barila.

2002 m. – 62. L.Barila.

Vankuveryje: 1. E.H.Svendsenas (Norvegija), 2. O.E.Bjorndalenas (Norvegija) ir S.Novikavas (Baltarusija).

Nuo Vankuverio iki Sočio

2011 m. pasaulio čempionate: 1. T.Bo (Norvegija), 2. M.Maksimovas (Rusija), 3. Ch.Sumannas (Austrija), ... 74. T.Kaukėnas, 101. K.Zlatkauskas, 109. A.Lavrinovičius.

2012 m. pasaulio čempionate: 1. J.Fakas (Slovėnija), 2. S.Fourcade‘as (Prancūzija), 3. J.Soukupas (Čekija), ... 74. T.Kaukėnas, 93. K.Dombrovskis, 104. K.Zlatkauskas, 114. A.Lavrinovičius.

2013 m. pasaulio čempionate: 1. M.Fourcade‘as (Prancūzija), 2. T.Burke‘as (JAV), 3. F.Lindstromas (Švedija), ... 23. T.Kaukėnas, 81. K.Dombrovskis, 108. K.Zlatkauskas, 118. R.Suslavičius.

Pasaulio taurės lyderiai

Bendra įskaita: 1. M.Fourcade‘as (Prancūzija), 2. E.H.Svendsenas (Norvegija), 3. S.Schemppas (Vokietija).

Asmeninių lenktynių įskaitos nugalėtojai: 1. E.H.Svendsenas (Norvegija), 2. S.Ederis (Austrija), 3. J.Ustiugovas (Rusija).

„Associated Press“ prognozė: 1. E.H.Svendsenas (Norvegija), 2. M.Fourcade‘as (Prancūzija), 3. J.Ustiugovas (Rusija).

Lietuvių startai

Slidinėjimas. Moterų 10 km

62-ąją vietą sprinto varžybose užėmusi Ingrida Ardišauskaitė antrą kartą į Krasnaja Polianos trasą iššliuoš ketvirtadienį per 10 km atskiro starto lenktynes klasikiniu stiliumi.

Tarptautinė slidinėjimo federacija (FIS) šios rungties atrankos barjerą nuleido daug žemiau, todėl starto protokole yra 76 slidininkės. Tarp jų – net ir besniegių šalių Togo bei Dominikos atstovės.

Net jei I.Ardišauskaitė neužims aukštesnės vietos negu sprinte, šįkart ji turėtų aplenkti kur kas daugiau varžovių negu pirmose lenktynėse (sprinte už lietuvės nugaros liko penkios slidininkės). 2011 metų pasaulio čempionate 10 km atskiro starto lenktynėse klasikiniu stiliumi I.Ardišauskaitė užėmė 58-ąją vietą.

Pernai planetos pirmenybių 10 km atskiro starto lenktynėse I.Ardišauskaitė finišavo 72-oji. Ji nusileido slidinėjimo čempionate dalyvavusioms Lietuvos biatlonininkėms Dianai Rasimovičiūtei (45-oji vieta) ir Natalijai Kočerginai (54-oji), tačiau tada sportininkės šioje distancijoje varžėsi laisvuoju stiliumi.

Favoritės. Per pastarąjį ketvirtį amžiaus slidinėjimo varžybose atsirado daugybė naujų rungčių, o moterų 10 km ir vyrų 15 km atskiro starto lenktynes klasikiniu stiliumi galima vadinti šios sporto šakos klasika. Tai – vienintelės lenktynės, visai nepasikeitusios nuo tada, kai buvo sumanytas laisvasis šliuožimo stilius ir FIS pradėjo intensyviai ieškoti naujų būdų, kaip geriau suderinti sportininkų ir žiūrovų poreikius.

Jei būtų sveika, aiški šių lenktynių favoritė būtų lenkė Justyna Kowalczyk. Tačiau pėdos trauma dar labiau sutrikdė geriausią klasikinio stiliaus specialistę, kuri vos ne nuo sezono pradžios atrodė praradusi psichologinę lygsvarą ir žiniasklaidoje dažniau būdavo minima ne dėl pergalių, o dėl įvairiausių priekaištų FIS ar Lenkijos sporto vadovams.

J.Kowalczyk nesusidorojant su asmeninėmis bėdomis, iniciatyva priklauso norvegei Marit Bjorgen. Puikiai žaidynėms pasirengusi norvegė Sočyje jau laimėjo skiatlono lenktynes, o sprinte už finalo borto liko ne dėl greičio trūkumo, bet dėl taktikos klaidos. Atskiro starto lenktynėse taktika daug paprastesnė, tad visi koziriai bus olimpinės čempionės rankose.

Rimtų kozirių turi dar viena klasikinio stiliaus specialistė suomė Aino-Kaisa Saarinen, dar vieno medalio nori skiatlono sidabrą iškovojusi švedė Charlotte Kalla, negalima nurašyti norvegių Astrid Jacobsen ir Theresės Johaug, suomių Kristos Lahteenmaki ir Kerttu Niskanen, pateikti staigmeną kėsinsis klasikiniu stiliumi irgi puikiai šliuožianti japonė Masako Ishida.

Skaičius. Sočio žaidynėse dalyvauja 88 šalių sportininkai. 7 šalys šiais metais pirmą kartą atsiuntė savo atstovus į žiemos olimpines žaidynes. Tai – Dominika, Malta, Paragvajus, Rytų Timoras, Togas, Tonga ir Zimbabvė.

Dviejų šalių olimpinis debiutas kaip tik ir įvyks per moterų slidinėjimo 10 km lenktynes, kuriose dalyvaus Mathilde-Amivi Petitjean (Togas) ir Angelica di Silvestri (Dominika).

Tiesa, abi šios moterys yra europietės. 19-metė M.A.Petitjean užaugo Prancūzijoje, bet turi togietiškų šaknų, o 48 metų A.di Silvestri yra italė, bet dėl labdaringos veiklos Dominikoje prieš keletą metų gavo šios šalies pilietybę.

A.di Sivestri vyras Gary irgi atstovaus Dominikai olimpinėse žaidynėse. Jis varžysis vyrų 15 km slidinėjimo lenktynėse.

Lietuvių rezultatai praėjusiose žaidynėse

2010 m. – 64. I.Terentjeva.

Pastaba. Šios rungties varžybose į olimpinę programą buvo sugrąžintos 2002 m.

Vankuveryje: 1. Ch.Kalla (Švedija), 2. K.Šmigun-Vahi (Estija), 3. M.Bjorgen (Norvegija), ... 64. I.Terentjeva.

Nuo Vankuverio iki Sočio

2011 m. pasaulio čempionate: 1. M.Bjorgen (Norvegija), 2. J.Kowalczyk (Lenkija), 3. A.K.Saarinen (Suomija), ... 58. I.Ardišauskaitė. L.Kreivėnaitė iškrito atrankoje.

2013 m. pasaulio čempionate: 1. Th.Johaug (Norvegija), 2. M.Bjorgen (Norvegija), 3. J.Čekaliova (Rusija), ... 45. D.Rasimovičiūtė, 54. N.Kočergina, 72. I.Ardišauskaitė.

Pasaulio taurės lyderės

Bendra įskaita: 1. Th.Johaug (Norvegija), 2. A.Jacobsen (Norvegija), 3. M.Bjorgen (Norvegija). Nuotolinių lenktynių įskaita: 1. Th.Johaug (Norvegija), 2. M.Bjorgen (Norvegija), 3. A.Jacobsen (Norvegija).

„Associated Press“ prognozė: 1. J.Kowalczyk (Lenkija), 2. M.Bjorgen (Norvegija), 3. Th.Johaug (Norvegija).

Dailusis čiuožimas. Vyrai

2006 metų žaidynių čempiono Jevgenijaus Pliuščenkos įtraukimas į Rusijos rinktinę pastarosiomis savaitėmis buvo didžiausio atgarsio sulaukęs dailiojo čiuožimo įvykis. Gruodžio pabaigoje J.Pliuščenka šalies pirmenybėse pralaimėjo 18-mečiui Maksimui Kovtunui, bet Rusijos dailiojo čiuožimo federacija nutarė vienintelį kelialapį į Sočį atiduoti tituluotam veteranui, kurio kolekcijoje be Turino aukso taip pat yra Solt Leik Sičio ir Vankuverio olimpinių žaidynių sidabras.

J.Pliuščenkos olimpinis sugrįžimas labiausiai turėjo nepatikti kanadiečiui Patrickui Chanui. Jis trejus metus iš eilės tapo pasaulio čempionu ir tikėjosi į Sočį keliauti kaip pagrindinis olimpinių varžybų favoritas ir ryškiausia vyrų dailiojo čiuožimo turnyro žvaigždė. Tačiau dabar kanadietis atsidūrė 31 metų ruso šešėlyje.

Ir P.Chaną, ir J.Pliuščenką bandys užtemdyti 19-metis japonas Yuzuru Hanyu. Prieš kelias savaites jis aplenkė P.Chaną Didžiojo prizo finale, o jau Sočyje geriau negu P.Chanas ir J.Pliuščenka atliko trumpąją programą olimpiniame komandų turnyre. Laisvosios programos per komandų varžybas nei Y.Hanyu, nei P.Chanas neparodė – jie buvo pakeisti kitais čiuožėjais.

Tarp favoritų taip pat galima paminėti 2013 ir 2014 metų Europos čempioną ispaną Javierą Fernandezą, šių metų JAV čempioną jeremy Abbottą, 2011 metų Europos čempioną prancūzą Florent‘ą Amodio ir 2010 metų pasaulio čempioną japoną Daisukę Takahashį.

Šie ir kiti čiuožėjai ketvirtadienį atliks trumpąją programą, o prizininkai paaiškės penktadienį po laisvosios programos.

Vankuveryje: 1. E.Lysacekas (JAV), 2. J.Pliuščenka (Rusija), 3. D.Takahashi (Japonija).

Nuo Vankuverio iki Sočio

2011 m. pasaulio čempionate: 1. P.Chanas (Kanada), 2. T.Kozuka (Jaopnija), 3. A.Gačinskis (Rusija).

2012 m. pasaulio čempionate: 1. P.Chanas (Kanada), 2. D.Takahashi (Japonija), 3. Y.Hanyu (Japonija).

2013 m. pasaulio čempionate: 1. P.Chanas (Kanada), 2. D.Tenas (Kazachstanas), 3. J.Fernandezas (Ispanija).

Didžiojo prizo finalo nugalėtojai: 1. Y.Hanyu (Japonija), 2. P.Chanas (Kanada), 3. N.Oda (Japonija).

„Associated Press“ prognozė: 1. P.Chanas (Kanada), 2. Y.Hanyu (Japonija), 3. J.Fernandezas (Ispanija).

Kovos dėl medalių

Greitasis čiuožimas trumpuoju taku. Moterų 500 m

Agnei Sereikaitei jos stipriausioje rungtyje nepavyko patekti į ketvirtfinalį, tad lietuvė galės tik iš šalies žiūrėti, kaip dėl medalių kovoja 16 stipriausių planetos čiuožėjų.

Praėjusiose olimpinėse žaidynėse net trijų rungčių varžybas, tarp jų 500 m, laimėjo kinė Wang Meng. Tačiau 2011 metais ji buvo pašalinta iš Kinijos rinktinės dėl konflikto su komandos vadovu (beje, jis taip pat buvo išmestas iš rinktinės).

Vėliau Kinijos sporto valdžia čiuožėjai atleido ir ji dalyvavo praėjusių metų pasaulio čempionate, kuriame iškovojo keturis aukso medalius, šiais metais laimėjo trumpiausios distancijos pasaulio taurę, bet į olimpinę komandą nebuvo paimta.

Kinijos komanda Sočyje yra labai galinga ir be greičiausios pastarųjų metų pasaulio čiuožėjos. Auksinę estafetę iš Wang Meng pasirengusi perimti kita daugkartinė planetos čempionė Fan Kexin, savo šlovės akimirkos laukia Liu Qiuhong.

Mesti iššūkį kinėms šiuo metu, ko gero, pajėgi tik viena sportininkė – korėjietė Park Seung-Hi. Tarp kitų žemynų sportininkių varžytis su greičiausiomis Azijos sportininkėmis geriausiai sekasi kanadietėms Marianne St-Gelais ir Valerie Maltais bei italei Ariannai Fontanai.

Vankuveryje: 1. Wang Meng (Kinija), 2. M.St-Gelais (Kanada), 3. A.Fontana (Italija).

Nuo Vankuverio iki Sočio

2011 m. pasaulio čempionate: 1. Fan Kexin (Kinija), 2. A.Fontana (Italija), 3. Liu Qiuhong (Kinija).

2012 m. pasaulio čempionate: 1. Fan Kexin (Kinija), 2. A.Fontana (Italija), 3. L.Gehring (JAV).

2013 m. pasaulio čempionate: 1. Wang Meng (Kinija), 2. Park Seung-Hi (Korėja), 3. Fan Kexin (Kinija), ... 16. A.Sereikaitė.

Pasaulio taurės lyderės

500 m galutinė įskaita: 1. Wang Meng (Kinija), 2. Fan Kexin (Kinija), 3. A.Fontana (Italija), ... 18. A.Sereikaitė.

„Associated Press“ prognozė: 1. Fan Kexin (Kinija), 2. Park Seung-Hi (Korėja), 3. A.Fontana (Italija).

Kovos dėl medalių

Greitasis čiuožimas. Moterų 1000 m

Vankuveryje šios rungties olimpine čempione tapo kanadietė Chistine Nesbitt. Tuo metu jai buvo vos 24-eri, todėl čiuožimo specialistai neabejojo, jog Ch.Nesbit dėl aukščiausių vietų kovos ir Sočyje, ir balbūt dar ne vieneriose olimpinėse žaidynėse.

Deja, likimas olimpinei čempionei buvo negailestingas ir per pastaruosius metus ji patyrė daugybę negandų. 2010-aisiais dviračiu važiuojančią Ch.Nesbit partrenkė automobilis, o 2012-aisiais jai buvo diagnozuota sudėtinga imuninė liga.

Jei po pirmosios nelaimės kanadietė greitai atsigavo ir dar dukart tapo pasaulio čempione, tai antroji privertė sportininkę keisti gyvenimo būdą.

Tiesa, Ch.Nesbitt nepasitraukė iš čiuožimo tako ir iškovojo kelialapį į Sočį, bet jos rezultatai yra daug prastesni negu 2012-aisiais, kai ji buvo išrinkta geriausia planetos čiuožėja.

Atsitraukus kanadietei į laisvą 1000 m čiuožimo karūną taikosi kelios sportininkės. Pernai pasaulio čempione tapo rusė Olga Fatkulina, šią žiemą pasaulio taurės etapuose greičiausiai čiuoždavo amerikietės Heather Richardson ir Brittany Bowe.

Šioje distancijoje startuos ir dvi Sočio olimpinių žaidynių čempionės: 500 m lenktynes laimėjusi korėjietė Lee Sang-Hwa ir 3000 m rungties nugalėtoja olandė Ireen Wust.

I.Wust dar 2007 metais buvo 1000 m pasaulio čempionė, bet po to pradėjo daugiau čiuožti ilgesnes distancijas. Vis dėlto po nelauktai įtikinamos olandės pergalės 3000 m nuotolyje nekreipti į ją dėmesio šios dienos varžybose būtų didelė klaida.

Vankuveryje: 1. Ch.Nesbit (Kanada), 2. A.Gerritsen (Nyderlandai), 3. L.van Riessen (Nyderlandai).

Nuo Vankuverio iki Sočio

2011 m. pasaulio čempionate: 1. Ch.Nesbit (Kanada), 2. I.Wust (Nyderlandai), 3. H.Richardson (JAV).

2012 m. pasaulio čempionate: 1. Ch.Nesbit (Kanada), 2. Yu Jing (Kinija), 3. M.Boer (Nyderlandai).

2013 m. pasaulio čempionate: 1. O.Fatkulina (Rusija), 2. I.Wust (Nyderlandai), 3. B.Bowe (JAV).

Pasaulio taurės lyderės

1000 m lenktynių įskaita: 1. H.Richardson (JAV), 2. B.Bowe (JAV), 3. O.Fatkulina (Rusija). „Associated Press“ prognozė: 1. H.Richardson (JAV), 2. B.Bowe (JAV), 3. O.Fatkulina (Rusija).

Kovos dėl medalių

Rogutės. Estafetė

Praėjusiose žaidynėse vokiečiams nepavyko laimėti visų trijų tuo metų olimpinėje programoje buvusių rogučių sporto rungčių. Vieną aukso medalių komplektą teko atiduoti dvejetų varžybas laimėjusiems austrams.

Sočyje šios sporto šakos varžybų programa padidėjo, o visas tris pasibaigusias rungtis laimėję Vokietijos rogutininkai tvirtai žygiuoja ketvirtojo aukso link.

Dėl jo sportininkai kovos pirmą kartą per olimpines žaidynes rengiamose estafetės varžybose. Jose trasa paeiliui leidžiasi moterų vieneto, vyrų vieneto ir vyrų dvejeto rogės.

Sočio olimpiniais čempionais tapę vokiečiai Felixas Lochas (vyrų vienetas), Natalie Geisenberger (moterų vienetas) bei Tobiasas Wendlis ir Tobiasas Arltas (vyrų dvejetas) jau parodė, kad šiuo metu yra stipriausi pasaulyje, ir ketvirtadienį sieks antrųjų aukso medalių.

Žinoma, net ir favoritai kartais daro šiurkščių klaidų. Jei koks nors nelemtas atsitiktinumas sukliudys Vokietijos komandai, į jos pozicijas pirmiausiai taikysis Italijos ir Rusijos rogutininkai. Gana lygią sudėtį turi JAV, Kanados, Latvijos ir Austrijos rinktinės.

Latvių stipriausioji grandis yra dvejetų bronzos medalius laimėję broliai Andris ir Juris Šicai. Vyrų vienetų varžybose Martinis Rubenis užėmė 10-ąją vietą, moterų vienetų lenktynėse Eliza Tiruma – 12-ąją.

Ši rungtis yra paskutinė rogučių sporto varžybose.

Nuo Vankuverio iki Sočio

2011 m. pasaulio čempionate: varžybos atšauktos.

2012 m. pasaulio čempionate: 1. Vokietija, 2. Rusija, 3. Kanada.

2013 m. pasaulio čempionate: 1. Vokietija, 2. Kanada, 3. Latvija.

Pasaulio taurės nugalėtojai: 1. Vokietija, 2. Kanada, 3. JAV.

„Associated Press“ prognozė: 1. Vokietija, 2. Italija, 3. JAV.

Kovos dėl medalių

Akrobatinis slidinėjimas. Vyrų akrobatiniai šuoliai

Šios rungties varžybos olimpinėje programoje yra pirmą kartą.

Nuo Vankuverio iki Sočio

2011 m. pasaulio čempionate: 1. A.Schlopy (JAV), 2. S.Carlsonas (JAV), 3. R.Henshaw (Australija).

2013 m. pasaulio čempionate: 1. T.Wallischas (JAV), 2. J.Woodsas (Didžioji Britanija), 3. N.Goepperis (JAV).

„Associated Press“ prognozė: 1. J.Tjaderis (Švedija), 2. N.Goepperis (JAV), 3. M.Riddle‘as (Kanada).

Skeletonas. Moterys

Šį sezoną per aštuonis pasaulio taurės etapus pergales šventė tik dvi sportininkės: anglė Lizzy Yarnold ir amerikietė Noelle Pikus-Pace. Abi laimėjo po keturis kartus.

Taigi, atsakymas į klausimą, kurios sportininkės turėtų varžytis dėl olimpinio aukso – daugiau nei akivaizdus.

Į trečiąją vietą ant garbės pakylos pretenduoja praėjusių metų pasaulio čempionė britė Shelley Rudman, austrė Janine Flock, kanadietė Sarah Reid ir praėjusių žaidynių bronzos medalio laimėtoja Anja Huber.

Ketvirtadienį įvyks du pirmieji moterų skeletono važiavimai. Kiti du, po kurių paaiškės, kas laimės medalius, bus surengti penktadienį.

Vankuveryje: 1. A.Williams (Didžioji Britanija), 2. K.Szymkowiak (Vokietija), 3. A.Huber (Vokietija).

Nuo Vankuverio iki Sočio

2011 m. pasaulio čempionate: 1. M.Thees (Vokietija), 2. A.Huber (Vokietija), 3. M.Hollingsworth (Kanada).

2012 m. pasaulio čempionate: 1. K.Uhlaender (JAV), 2. M.Hollingsworth (Kanada), 3. E.Yarnold (Didžioji Britanija).

2013 m. pasaulio čempionate: 1. Sh.Rudman (Didžioji Britanija), 2. N.Pikus-Pace (JAV), 3. S.Reid (Kanada).

Pasaulio taurės nugalėtojos: 1. E.Yarnold (Didžioji Britanija), 2. N.Pikus-Pace (JAV), 3. Sh.Rudman (Didžioji Britanija).

„Associated Press“ prognozė: 1. N.Pikus-Pace (JAV), 2. E.Yarnold (Didžioji Britanija), 3. J.Flock (Austrija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?