EUROLYGA

Vilniuje - bušido kovos

Kovo 15 dieną „Siemens“ arenoje vyksiančiame „Bushido KOK World GP 2014“ turnyre susikaus stipriausi pasaulio kovotojai. Vieno vakaro metu aštuoni stipriausi kovotojai svorio kategorijoje iki 71kg kausis iki vieno vienintelio „KING OF KINGS“ pasaulio čempiono titulo. Čia Lietuvos bušido kovotojų lauks tikras jėgos ir valios išbandymas.

T.Jonkus turnyrui ruoštis pradėjo prieš 6 savaites.
T.Jonkus turnyrui ruoštis pradėjo prieš 6 savaites.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 18, 2014, 11:05 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:24 AM

„KOK World GP“ stipriausių pasaulio kovotojų aštuntuko gretose kausis ir tvirtas lyderio pozicijas savo (71 kg) svorio kategorijoje pasaulyje užimantis lietuvis Tadas Jonkus.

T.Jonkus turnyrui ruoštis pradėjo prieš 6 savaites, kai tik sužinojo, jog pateko į aštuntuką. Savo treniruotes lietuvis apibūdina taip: „Pradiniame etape vyksta jėgos treniruotės treniruoklių salėse, „crossfi“ pratimai. Daug dirbu su svoriais sprogstamąjai jėgai didinti. Toliau vyksta ištvermės treniruotės baseine, miške, prie jūros krosai ant smėlio. Charakterį grūdiname treniruotėmis miške, gryname ore, ekstremaliomis sąlygomis, bei maudynėmis jūroje. Likus 4 – 3 savaitėm iki turnyro laviname techniką, dirbame daug greičio lavinimui ir daug sparinguojuosi. Likus savaitei iki kovų daugiau akcentuojami pratimai „į orą“, t.y. kova su šešėliu ir darbas su rankomis.

Savo galimybes tapti KOK pasaulio čempionu jis vertina užtikrintai: „Manau, kad laimėsiu. Kadangi praeitą kartą Moldovoje iki čempiono diržo pritrūko labai nedaug (turima omenyje, jog praeito turnyro čempionui nusileido vos keliais taškais), dėl to šį kartą padarysiu viską, kad jis būtų mano, kad jis būtų Lietuvos.“

Kovoje Tadas labiausiai nemėgsta priešininkų, kurie vengia kovos, eina į klinčą, kabindamiesi trukdo vykti dinamiškai kovai, t.y. kovoja nešvariai. Jis vertina charakterio, bei valios stiprybę, draugiškumą, „švarią“ kovą, kai priešininkas gerbia savo priešininką.

Labiausiai Tadui įsiminusi savo kova vyko praeitą pavasarį Siemens arenoje prieš Pasaulio čempioną Bogdaną Stanciu. Tai pasaulinio lygio kovotojas ir ne visi tikėjo lietuvio galimybe laimėti kovą, o ypač nokautu pirmame raunde. Tačiau tai tik dar labiau Tadą paskatino ruoštis kovai, kurioje ir pademonstravo savo triuškinančią smūgių jėgą. Iki šiol brangiausias T.Jonkaus iškovotas titulas Europos K–1 profesionalų čempiono diržas.

Artėjant varžyboms Tadui tenka apriboti save, kadangi turi mesti svorį, todėl laikosi tam tikros specialistų sukurtos dietos: mažinamas kaloriju skaičius per dieną, mažiau vartoja angliavandenių. Ilgam laikui Tadas pamiršta ir vienintelę savo silpnybę McDonalds restoranus. Be to, sportininkui tenka atsisakyti įvairių vakarėlių, pasibuvimo su draugais. Besilaikant griežto režimo, vienuoliktą valandą privaloma eiti miegoti, tad nelabai jau kur ir išeisi su draugais.

Paklaustas, ką jam asmeniškai davė ir tebeduoda šis sportas, Tadas nedvejodamas atsakė, jog gyvenimo džiaugsmą, tikslo siekimą, puikią tiek sportinę, tiek psichologinę būseną. Be to, padėjo išsiugdyti valią, bei charakterį niekada nepasiduoti.

Pasiteiravus kaip tikisi užbaigti artėjančio kovo 15 d. turnyro kovas, jis atsakė: „Kovos baigtis man nėra svarbi – ar tai bus pergalė nokautu ar taškais. Svarbiausia, kad laimėčiau aš, ir kad žiūrovai išvystų įspūdingą renginį, bei liktų patenkinti“.

Tado siunčiama žinutė savo kovo 15 d. priešininkams paprasta ir aiški: „Aš šnekėsiu ringe! O prieš kovas šnekėti nemėgstu, aš nesu aktorius, nenoriu vaidint ar gąsdint. Dėl to viską pamatysite patys jau greitai kovo 15 d. Vilniuje Siemens arenoje. Nepraleiskite progos pamatyti puikių, aršių kovų ir ateikite palaikyti lietuvius!“

Na, o savo sirgaliams Tadas siunčia didžiausius linkėjimus: „Žinokite, jog visas savo pergales skiriu jums ir aš visada labai jaučiu jūsų palaikymą. Norėčiau už tai labai padėkoti. Aš kovoju ne vien už save, bet ir už visą Lietuvą. Savo kovomis noriu įrodyti, kad lietuviai stipri tauta! Ačiū jums, man labai svarbus jūsų palaikymas.“

Įspūdingiausias turnyro akimirkas kovo 23 d. 18.30 val. rodys „Lietuvos ryto“ televizija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.