EUROLYGA 2023

R.Zaveckui – džiaugsmas dėl finišo ir mįslė dėl dingusio numerio

Lrytas.lt spec. korespondentas, Sočis

Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Feb 19, 2014, 11:46 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:29 AM

„Šaunuolis!" – iš trasos išėjusį Roką Zavecką emocingai pasveikino jo tėvas ir treneris Giedrius Zaveckas.

Olimpiadoje debiutavęs 17-metis kalnų slidininkas didžiojo slalomo varžybų pirmajame nusileidime įveikė klastingą trasą, joje užtruko 1 min., 36,06 sek. ir užėmė 70-ąją vietą iš 79 finišavusių.

„Net sunku kalbėti", – gaudydamas kvapą tarė R.Zaveckas. Pirmą kartą išbandyta trasa iš  jaunojo slidininko pareikalavo nemažai jėgų, tačiau jo veidas švytėjo.

Plati šypsena vilniečio veidą puošė ir po antrojo nusileidimo – jis savo poziciją pagerino septyniomis vietomis ir galutinėje įskaitoje užėmė 63-iąją.

Trasą įveikęs per 3 min. 13,04 sek., R.Zaveckas nuo olimpinio čempiono amerikiečio Tedo Ligety atsiliko 27,75 sek.

Jaunasis Lietuvos slidininkas džiaugėsi dėl to, kad abu kartus pavyko pasiekti finišą, – per pirmąjį nusileidimą to nepadarė net 30 iš 109 startavusių sportininkų, o antrąjį – septyni.

Vilniečiui taip ir liko mįslė, kodėl jis negavo 99-ojo numerio, o šis skaičius ant jo sportinės aprangos buvo parašytas žymekliu. „Visokių kalbų dėl to sklinda. Sakė, kad numerius pavogė", – sakė lietuvis.

– Rokai, esate patenkintas savo startu? lrytas.lt paklausė R.Zavecko.

– Viskas labai gerai. Pasiekiau tai, ko ir norėjau. Esu labai patenkintas, nes pagal savo starto numerį pasiekiau labai gerą rezultatą. Nors sąlygos trasoje, palyginti su pirmaisiais sportininkais, buvo labai prastos.

Lūkesčiai viršyti. Pirmajame nusileidime rezultatas buvo geresnis, nei planavome, o antrajame padariau vieną klaidą. Nusprendžiau pasaugoti operuotą koją – negaliu lėkti į duobes ir rizikuoti susilaužyti koją. Todėl truputį praradau laiko, bet vis tiek esu patenkintas.

- Ar antrasis nusileidimas buvo lengvesnis? Juk finišo nepasiekė tik septyni slidininkai.

– Tikrai ne. Ryte trasos sniegas buvo geresnis, dar laikėsi. Be to, po pirmojo nusileidimo jau buvo mažiau jėgų.

– Ar trasa  labai sunki?

– Buvo dvi vietos, kur yra labai statu, – jos labai gilios ir itin nepatogios slidininkams. Buvo sunku, bet susitvarkiau.

Tokia ilga trasa leidausi pirmą kartą – net pasaulio taurės varžybose tokių trasų nebūna. Manau, ši trasa –viena ilgiausių pasaulyje. Vienintelis sunkumas – jos ilgis. Bet protingai paskirsčiau jėgas ir pasiekiau finišą. Po jo jėgų dar turėjau. (Šypsosi.)

Bet oro sąlygos geresnės nei vakar?

– Oras lenktynėms – super. Labai nustebome – nors buvo prognozuojama, kad oras bus geresnis, bet nesitikėjome, kad toks geras. Vienintelis minusas – saulė iškaitino kai kurias trasos vietas, sniegas pasidarė labai minkštas. Visa kita idealu.

– Kodėl jūsų numeris užrašytas žymekliu?

– Sklando visokių kalbų. Mano nuomone, rusai tiesiog nepasirūpino numeriais - jų trūko trim sportininkams. Moterys, kurios dalina sportininkams numerius, teigė, kad juos pavogė. Tai realu, nes trūko gražių numerių – 40-ojo, 99-ojo ir 100-ojo. Kaip yra iš tikrųjų, nežinau.

–  Ar labai jaudinotės prieš startą?

–  Vakar nebuvo jaudulio – užmigau ramiai. Šiandien ryte šiek tiek jaudinausi, bet prieš pirmąjį startą jau buvau ramus. Prieš antrąjį startą taip pat pernelyg nesijaudinau - jau nebegalvojau apie olimpinius žiedus ir visą aplinką. Tiesiog norėjau mėgautis važiavimu.

– Po pirmojo finišo buvote 68-as, bet jus aplenkė po jūsų finišavęs Kirgizijos sportininkas Jevgenijus Timofejevas. Apie ką su juo kalbėjotės?

– Jis yra mano draugas, labai dažnai kartu treniruojamės. Iki traumos dažniausiai aš jį lenkdavau, dabar dažniau jis yra greitesnis. Po finišo draugiškai pasveikinome vienas kitą.

– Kokie planai iki kito starto?

0 Dabar pavalgysiu, šiek tiek pailsėsiu ir dar pasimankštinsiu sporto klube. Ketvirtadienį pradėsiu ruoštis naujam startui, penktadienį palaikysiu Ievą (didžiojo slalomo varžybose dalyvausiančią I.Januškevičiūtę. – Red.), o šeštadienį – slalomo varžybos.

– Jose sieksite geresnio rezultato nei didžiajame slalome?

0 Slalomas man yra mėgstamesnė rungtis, bet čia didesnė rizika išlėkti iš trasos. Todėl pernelyg didelių reikalavimų sau nekeliu, nors ir tikiuosi geresnių rezultatų. Be to, slalome man visiškai nebetrukdo operuota koja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.