EUROLYGA 2023

Olimpinė akademija atvėrė duris Edukologijos universitete

Į naujas patalpas Lietuvos edukologijos universitete (LEU) persikėlusi Lietuvos olimpinė akademija (LOA) pradeda naują savo veiklos etapą. „Darbai dar vyksta, tik šiandien užuolaidas pakabinome“, - rodydamas į langą savo kabinete pasakojo Artūras Poviliūnas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 12, 2014, 5:56 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:58 AM

Maždaug 140 kv. m. ploto patalpose taip pat įsikūrė Lietuvos olimpiečių asociacija, duris atvers olimpinių studijų centras. Čia sukauptais archyvais ir literatūra galės naudotis mokslinius darbus rašantys studentai. 

„Norėjosi padaryti taip, kad LOA nariai ne kelis kartus per metus susitiktų suvažiavimuose, o visada galėtų susitikti viename centre, kuris būtų visiems prieinamas“, - sakė LOA prezidentas A.Poviliūnas.

Prezidento kabinete vietą rado ir nedidelė dalis jo apdovanojimų bei brangių relikvijų. Daugumą jis padovanojo Lietuvos sporto muziejui Kaune.

Pernai LOA prezidentu tapęs A.Poviliūnas prieš tai 24 metus vadovavo Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui (LTOK).

1988 metais atkūrus LTOK, netrukus buvo įkurta ir olimpinė akademija. Šios organizacijos tikslas – skleisti olimpines idėjas, išsaugoti olimpinio judėjimo kultūrinį palikimą, telkti mokslininkus sporto laimėjimams.

LOA aktyviai bendradarbiauja su Tarptautine olimpine akademija, kurios sesijose, konferencijose kasmet pasirodo Lietuvos atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.