EUROLYGA 2023

Iš 20 tūkst. nuotraukų - 19 įspūdingiausių olimpiados akimirkų

Nors Sočio žiemos žaidynės baigėsi beveik prieš mėnesį, Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete (LTOK) olimpinės aistros dar gyvos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 20, 2014, 11:34 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:38 AM

Tomo Kaukėno šūvis, Ievos Januškevičiūtės ašaros, Agnės Sereikaitės emocijos, Deivido Stagniūno ir Isabellos Tobias šokio sūkurys.

Jų ir kitų Sočyje kovojusių Lietuvos olimpiečių nuotraukos nuspalvino nedidelės, bet jaukios LTOK kavinės sienas.

Ant jų buvo sukabinta devyniolika gražiausių fotografo Alfredo Pliadžio nuotraukų, kuriose užfiksuoti Lietuvos olimpinės rinktinės narių olimpiniai startai.

„Nuotraukų galėjo būti ir dagiau, bet kavinė nedidelė", - šyptelėjo fotografijų parodą atidaręs A.Pliadis. - Tačiau daug į parodą atvykusių žmonių įrodo, kad žiemos sportas yra mėgiamas."

A.Pliadžiui olimpiada Sočyje buvo devintoji jo gyvenime. Nors žiemos sporto fiestoje dalyvavo devyni olimpiečiai, darbo patyrusiam fotografui netrūko - iš olimpinių žaidynių jis parsivežė apie 20 tūkst. nuotraukų.

„Buvo sunku, - prisimindamas darbą Sočyje, pripažino A.Pliadis, kuris olimpiadoje buvo vienintelis fotografas iš Lietuvos. - O dabar dvejojau, ar į parodą įtraukti nuotraukas su mūsų olimpiečių ašaromis. Tačiau pagalvojau, kad dėsiu jų ašaras ir tada, kai bus medaliai. Tik jau ašaros bus kitokios", - juokėsi fotografas.

Jis parodos atidaryme pats buvo apdovanotas medaliu - patyrusiam fotografui atminimo medalį įteikė Lietuvos sporto žurnalistų federacija.

Padėkos žodžių A.Pliadis sulaukė ir iš LTOK prezidentės Dainos Gudzinevičiūtės, kuriai tai buvo pirmoji olimpiada vadovaujant olimpiniam komitetui.

„Nors rezultatai yra tokie, kokie yra, nuotraukos dar kartą įrodo, kad mūsų olimpiečiai atidavė visas jėgas. Dėl to mes jiems už tai dėkojame", - sakė D.Gudzinevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.