EUROLYGA 2023

Vilniuje - pamokos dviratininkams

Lietuvos kalnų dviračių (MTB) sporto federacija ir organizacija „Sveikas miestas” šeštadieniais pradeda rengti nemokamas kalnų dviračių pamokas, kad vilniečiai mokėtų elgtis ekstremaliomis situacijomis.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Apr 19, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:02 PM

„Visi išgirdę apie dviračių pamokas nustemba: taigi sėdi ir važiuoji, ar reikia dar ko nors mokytis?” – juokiasi Karolina Dilytė, organizacijos „Sveikas miestas” viešųjų ryšių ir renginių specialistė.

Tačiau ji priduria, kad turėti dviratį neužtenka. Trys patyrę kalnų dviratininkai mokys techninių ir prevencinių dalykų.

„Mokoma, kaip leidžiantis nuo kalno ar kylant lengviau pasiekti savo tikslą. Kaip stabdyti esant ekstremaliai situacijai, kaip reguliuoti bėgius. Mokytojai moko, kaip teisingai važiuoti ir puoselėti savo dviratę transporto priemonę.

Taip pat bus kalbama ir apie tai, kodėl būtina turėti šalmą, kaip važiuoti saugiai”, – pasakojo K.Dilytė.

Pernai į vieną MTB pamoką buvo susirinkę net du šimtai dviračių entuziastų. Paprastai į pamoką susirenka nuo pusšimčio iki šimto vilniečių. Labiausiai pamokomis domisi paaugliai.

„Nėra taip, kad laukiame tiktai profesionalų, kurie siekia rezultatų. Ši mokykla orientuota į kiekvieną. Jeigu vakar nusipirkai dviratį, šiandien jau gali ateiti ir bandyti, nors gal moki tik pedalus minti ir nenukristi.

Vėliau dviratininkai nori dar labiau pasitobulinti, siekti geresnių rezultatų, dalyvauti MTB turnyruose”, – sakė K.Dilytė.

Vieninteliai reikalavimai dviratininkams – tvarkingas dviratis ir šalmas.

Šiais metais pamokas ves trys patyrę kalnų dviratininkai: Saulius Katkauskas, Dominykas Švambarys ir Lukas Donelaitis.

Dviračių entuziastai rinksis į Katedros aikštę ir tik tuomet sužinos, koks bus dienos maršrutas. Dažniausiai važiuojama į Pavilnių regioninį parką, tačiau kelias būna skirtingas.

„Kaskart būna vis kitokia trasa. Treneriai žygio išvakarėse apvažiuoja ratą, apžiūri, ar galima važiuoti, o po to jau keliauja visi drauge”, – sakė organizacijos „Sveikas miestas” atstovė.

Kalnų dviračių pamokos. Katedros aikštė. Balandžio 26 ir gegužės 3 d. 16 val. 30 min. Nuo gegužės 7 dienos pamokos vyks kiekvieną trečiadienį 19 val. 30 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.