EUROLYGA 2023

Prie dviejų Kauno mokyklų atidarytas modernus aikštynas

Maždaug 1,5 mln. litų kainavęs aikštynas įrengtas Švietimo ministerijos ir Kauno miesto savivaldybės lėšomis.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Apr 29, 2014, 3:56 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:58 AM

Maždaug 1,5 mln. litų kainavęs aikštynas įrengtas Švietimo ministerijos ir Kauno miesto savivaldybės lėšomis.

Iš Valstybės biudžeto pagal Sporto aikštynų atnaujinimo programą šiems darbams skirta 800 tūkst. litų. Beveik tiek pat skyrė Kauno valdžia. Aikštyno tvarkymo darbai buvo pradėti 2012 metų vasarą.

Aikštyno atidarymo šventėje vyko moksleivių parodomoji programa, kurios metu jaunieji kauniečiai šoko, dainavo, sportavo ir į dangų leido balionus.

Iškilmėse dalyvavęs Kauno meras Andrius Kupčinskas pabrėžė, jog Šilainiai – vienas iš gausiausiai apgyvendintų miesto mikrorajonų, kuriame daug jaunimo ir aktyviai laisvalaikį mėgstančių žmonių.

„Atnaujintoje sporto bazėje galės sportuoti ne tik dviejų mokyklų mokiniai, bet ir aplinkinių namų gyventojai. Čia sportuos Kauno futbolo mokyklos „Tauras“ sportininkai, – sakė A.Kupčinskas.

J.Basanavičiaus gimnazijos vadovas Antanas Račkelis tikino, jog senojo stadiono būklė buvo prasta, čia savo augintinius vedžiodavo aplinkinių namų gyventojai.

„Norisi, kad atnaujintas aikštynas išliktų tvarkingas, niekas nelaužytų įrenginių. Čia ateiti pasportuoti galės ir mokiniai, ir Šilainių gyventojai. Ieškosime būdų, kaip užkirsti kelią įrenginių ir aikštelių niokojimui“, – pasakojo gimnazijos vadovas.

Iki 2020 metų Kaune planuojama įrengti daugybę panašių sporto aikštynų. A.Kupčinskas tvirtino, jog sporto bazės bus įrengiamos tokiu pat principu – dviems mokymo įstaigoms planuojama įrengti po vieną modernų stadioną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.