EUROLYGA 2023

Vilniaus pusmaratonio trasoje – ir JAV kariškiai

Rytoj Vilniuje trečius metus iš eilės organizuojamas „Nike We Run Vilnius“/DNB pusmaratonis. Prieš trejus metus pradėtos rengti varžybos šįkart pasitinka didesniu dalyvių skaičiumi ir sukurta renginio daina.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

May 24, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:08 PM

Anksčiau pusmaratonio starto ir finišo linijos buvo Rotušės aikštėje. Šiemet bėgikai startuos ir finišuos Gedimino prospekte prie Katedros aikštės.

„Trasa driekiasi per visą senamiestį, Užupį. Labai vaizdingas maršrutas, per visas gražiausias senamiesčio gatveles, žymius objektus“, – sakė viena renginio organizatorių „Nike“ prekės ženklo Lietuvoje atstovė Milda Monstavičiūtė.

Varžybas sudarys trys trasos: pusmaratonio (21,098 km), 10 km ir 5 km. Speciali trasa bus įrengta vaikams.

Ir žvaigždės, ir senjorai

Šiuo metu į bėgimą jau yra užsiregistravę šeši su puse tūkstančio dalyvių. Organizatoriai tikisi, kad renginio dieną bus 7 tūkst. bėgimo entuziastų.

Norinčių dalyvauti kasmet vis daugėja. Pernai pusmaratonyje bėgo 5 tūkst. dalyvių.

Bėgikų amžius dažniausiai svyruoja nuo 20 iki 35 metų. Tiesa, tarp dalyvių galima pamatyti ir vos vaikščioti pradėjusių mažylių, kurie bėga vaikų distancijoje, ir į devintąją dešimtį įkopusių senjorų.

Šiemet renginyje laukiama ir daug užsieniečių. Be bėgikų iš kaimyninių šalių, dalyvauti turėtų ir svečių iš Singapūro, Australijos, taip pat Lietuvoje misiją atliekantys JAV kariai.

Netrūks ir gerai pažįstamų veidų. Jėgas pusmaratonyje išbandys žinomi sportininkai – lengvaatletės Živilė Balčiūnaitė, Remalda Kergytė, Rasa Drazdauskaitė.

Taip pat dalyvaus žinomi televizijos veidai – žurnalistas Edmundas Jakilaitis su šeima, modelis Aistė Jasaitytė, aktorė Edita Užaitė.

Karštis negąsdina

Sekmadienio orų prognozės nėra labai palankios bėgikams. Sinoptikai prognozuoja: savaitgalį oro temperatūra gali siekti 30 laipsnių.

„Karšti orai, saulė, viena vertus, yra privalumas, renginys tuomet gražesnis. Kita vertus – tai pavojus, nes per karščius bėgant dehidratacija didesnė.

Trasoje turėsime vandens punktus, taip pat gaivos punktus, kur bėgikus vėsinsime dulksna.

Finiše bus daugybė vandens buteliukų. Rūpinamės, kad karštis neišsekintų dalyvių“, – sakė viena renginio organizatorių.

Organizatoriai nesibaimina, kad dėl karščio žmonės gali apsigalvoti ir nedalyvauti varžybose. Atvirkščiai, būtų blogiau, jei sinoptikai prognozuotų liūtis.

„Dalyviams būtina tinkamai pasiruošti. Iki bėgimo kelias dienas vartoti daug vandens. Žinoma, prieš startą labai daug gerti nereikia“, – patarė M.Monstavičiūtė.

Treniravosi Vingio parke

Jau trečius metus iš eilės Vilniuje veikia „Nike“ bėgimo klubas, kuriame dukart per savaitę vilniečiai galėjo ruoštis varžyboms.

Balandžio mėnesį prasidėjusios treniruotės iki pusmaratonio vyko ketvirtadienį ir sekmadienį. Po renginio ir vasarą jos vyks antradienio ir ketvirtadienio vakarais.

Vingio parke vykstančioms treniruotėms vadovauja profesionalūs lengvaatlečiai, vienas jų – olimpietis Vitalijus Kozlovas.

Treniruotė prasideda nuo apšilimo, tada dalyviai suskirstomi į grupes ir bėga skirtingą nuotolį. Po bėgimo būna dar viena, maždaug valandos treniruotė.

„Stengiamasi paruošti tam tikrus raumenis bėgimui, rezultatams gerinti. Tokios treniruotės bėgikams – kasdienybė.

Tik jų lygis nėra toks intensyvus nei atletų. Ir krūvis mažesnis“, – sakė M.Monstavičiūtė.

Sukūrė ir himną

Šiais metais pusmaratonyje skambės ir specialiai šiam renginiui sukurta daina.

Varžybų himną sukūrė „Radistai“ ir Justinas Jarutis. „Run For No Reason“ turėtų nuskambėti ne tik šiemet, bet ir kitąmet.

„Ši daina turėtų pakelti nuotaiką bėgikams. Ji apie tai, kad nebūtina būti herojumi, kad pasiektum tikslą“, – aiškino M.Monstavičiūtė.

„Radistų“ nariai Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius taip pat planuoja dalyvauti varžybose. Tiesa, pastarasis šeštadienį švęs 30-ąjį gimtadienį, todėl bėgs trumpiausią, 5 kilometrų, nuotolį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.