EUROLYGA 2023

KKSD palikęs K. Rimšelis nuo šiol vadovaus tik savo vaikams

Klemensas Rimšelis baigė darbą Kūno kultūros ir sporto departamente (KKSD). Pasibaigus ketverių metų kadencijai, Vyriausybė nepasiūlė jam likti KKSD vadovo poste.

K.Rimšelis netikėjo, kad liks poste.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
K.Rimšelis netikėjo, kad liks poste.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 25, 2014, 7:05 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:37 PM

Pateikiame prieš mėnesį vykusį pokalbį su K.Rimšeliu, kuriame jis pasakojo apie savo ateitį ir situaciją KKSD.

Paprašytas paaiškinti, kokia yra teisinė situacija dėl jo pareigų ir kadencijos, K.Rimšelis teigė šiuo metu esąs ne valstybės tarnautojas, o valstybės pareigūnas, kuris 2010 metų liepos 1 d. buvo paskirtas ketverių metų kadencijai vadovauti KKSD.

„Esu pareigūnas, tik neturiu uniformos, o pareigūnų pagrindinė funkcija prižiūrėti, kaip laikomasi įstatymų“, - rodydamas pažymėjimą su pakeistomis pareigomis juokavo K.Rimšelis.

2010 metų balandį jis laimėjo konkursą užimti KKSD generalinio direktoriaus pareigas ir tapo valstybės tarnautoju, tačiau po dviejų mėnesių Vyriausybė pakeitė įstatymus dėl pareigūnų skyrimo.

Pagal juos KKSD direktorius skiriamas ketveriems metams su galimybe pratęsti jo kadenciją dar ketveriems metams.

K.Rimšelis netikėjo, kad sulauks pasiūlymo dar vienai kadencijai.

„Nebus jokio konkurso. Vidaus reikalų ministerijos teikimu naują KKSD generalinį direktorių skirs Vyriausybė, - gegužės pradžioje rognozavo K.Rimšelis. - Nežinau, kaip bus pasirenkamas kandidatas ar keli kandidatai. Bent jau man niekas nesiūlė aptarti tų procedūrų.“

K.Rimšelis teigė, kad jis priprato prie laikinumo būsenos, nes galėjo būti atleistas bet kuriais metais, nepatvirtinus KKSD veiklos ataskaitos.

„2013 metų ataskaita buvo patvirtinta be jokių klausimų“, - sakė KKSD vadovas.

Paklaustas, ar savo tolesnį gyvenimą sies su politika, K.Rimšelis pareiškė, kad kol kas to nėra jo planuose.

„Man labiau patinka muzika“, - prisipažino kaunietis, kurio politinė karjera prasidėjo Sąjūdžio metais ir kuris buvo Kauno miesto tarybos narys ir pirmininko pavaduotojas.

KKSD vadovas pareiškė, kad ne visiškai teisinga jį vadinti "liberalcentristu".

„Aš esu įstojęs tik į Liberalų sąjungą berods 1994 metais. Po to ji skilo, jungėsi, vėl jungėsi ir vėl skilo. Kai tapau KKSD vadovu, partijai pasakiau, kad nebūsiu aktyvus jos narys.

Nemokėjau mokesčių, tačiau prisipažįstu, kad nesu parašęs pareiškimo dėl pasitraukimo. Manau, kad bet kokie garsūs pareiškimai silpnina partiją, o aš nenoriu to daryti.

Bet pagal savo pasaulėžiūrą aš esu liberalas“ - pabrėžė K.Rimšelis.

Jis teigė, kad niekada pernelyg nenorėjęs būti vadovas ir vadovauti, nes „tapęs pirmuoju prarandi prasmę gyventi toliau.“

„Dabar norėčiau vadovauti tik savo anūkams“, - kalbėjo K.Rimšelis.

Gegužės pradžioje Lietuvos sporto pasaulį sudrebino visuomeninių sporto organizacijų vadovų pasirašytas kreipimasis į Seimą ir Vyriausybę dėl nepasitikėjimo K.Rimšeliu.

Reaguodamas į jį premjeras Algirdas Butkevičius yra pareiškęs, kad iki K.Rimšelio kadencijos pabaigos nepriims jokių sprendimų dėl KKSD vadovo.

K.Rimšelis apgailestavo dėl sporto bendruomenės susipriešinimo ir teigė, kad viešas santykių aiškinimasis kenkia abiem pusėms.

Užkulisiuose kalbama, kad naujo KKSD vadovo skyrimas gali užsitęsti iki rudens.

Gandai apie K.Rimšelio pakeitimą netilo nuo 2012 metų Seimo rinkimų, buvo minimi įvairūs pretendentai vadovauti KKSD, bet viskas apsiribojo kalbomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.