EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinės ledo ritulininkas formuoja komandą

Lietuvos ledo ritulio rinktinės žaidėjas ir akademijos steigėjas Artūras Katulis plečia akademijos veiklą ir formuoja suaugusiųjų komandą

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 26, 2014, 11:42 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:05 PM

Sostinės ledo ritulio akademijos steigėjas ir Lietuvos rinktinės žaidėjas Artūras Katulis viešai paskelbė, kad Vilniuje renka savo suaugusiųjų ledo ritulio komandą. Naujoji komanda taps akademijos globojamu projektu ir burs tikruosius ledo ritulio entuziastus, kurie dar tik žengia pirmuosius žingsnius ir siekia įgyvendinti savo vaikystės svajonę – išmokti žaisti ledo ritulį.

Kaip teigia akademijos treneris A. Katulis, idėja kviesti mokytis žaisti ledo ritulį ne tik vaikus, bet ir suaugusiuosius sklandė jau senokai. „Nuo pat vaikų ledo ritulio akademijos įkūrimo pradžios sulaukdavau žinučių ir skambučių klausimu, ar mokome žaisti „paaugusius“ vaikus. Tuomet imtis treniruoti suaugusiųjų komandos nebuvo laiko, nes visas dėmesys atiteko akademijos vaikams ir pasiruošimui Lietuvos ledo ritulio rinktinėje. Tačiau kai po pasaulio čempionato sulaukiau virtinės skambučių ne tik iš tėvelių, bet ir suaugusiųjų, supratau, kad jau pats metas padėti įgyvendinti ir didelių vaikų svajonę“, – šypsodamasis pasakojo A. Katulis.

Naujoji mėgėjų ledo ritulio komanda jau turi ir pavadinimą – „HC Tauras“. Kodėl Tauras? „Tauras – pozityvios energijos simbolis. Atkaklus, ištvermingas ir galingas. Manau, kad jis tinka tikram vyrų žaidimui. O ateityje, dalyvaujant mėgėjų lygoje, šis gyvūnas turės visas galimybes įrodyti savo meistriškumą ir charakterį, kovodamas ir su senbuviais „Lokiais“ ar „Vilkais“, – pasakojo akademijos treneris.

Naujosios komandos pagrindinis tikslas – padėti suaugusiesiems išmokti čiuožimo technikos, pajusti tikrą ledo ritulio žaidimo malonumą. Ledo ritulys gali tapti puikia laisvalaikio pramoga ir jį gali žaisti ne tik vyrai, bet ir merginos. Tai žaidimas, kuris stiprina, dailina visą kūną ir suteikia daug džiaugsmo bei azarto. Anot steigėjo, būtent šie tikslai ir turi skatinti žmones, kurie pasirenka ledo ritulį kaip savo laisvalaikio leidimo būdą.

Naująją komandą „HC Tauras“ Artūrui padės treniruoti kitas akademijos treneris Chrisas Woodfordas. Kanadoje gimęs, augęs ir tik neseniai į Lietuvą atvykęs gyventi vyras teigia, kad jo gimtojoje šalyje kiekvienas kiemas turi savo mėgėjų komandą, ir jis labai džiaugiasi, kad Lietuvoje ledo ritulio bendruomenė taip pat sparčiai plečiasi. „Aš labai džiaugiuosi, kad mano partneris pagaliau nusprendė treniruoti ne tik vaikus, bet ir suaugusiuosius. Artūras yra labai geras treneris ir žaidėjas. Aš net neabejoju, kad jo žinios ir čiuožimo technika greitai padės pažaboti pačiūžas ir pradedantiems mėgėjams, o pažengusiesiems suteiks vertingų patarimų, kurie padės tobulėti“, – teigė Ch. Woodfordas.

„HC Tauras“ planuoja pradėti treniruotes jau rugpjūčio 19 d. Pramogų arenoje Vilniuje. Treniruotės vyks du kartus per savaitę antradieniais ir ketvirtadieniais nuo 19 valandos. Visus „paaugusius“ vaikus treneriai kviečia registruotis el. paštu info@ledoritulioakademija.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.