EUROLYGA 2023

Slidininkė Ingrida Ardišauskaitė traukiasi iš sporto

Lietuvos slidinėjimui – dar viena netektis. Šią vasarą vyrų rinktinės lyderis, Sočio olimpinių žaidynių dalyvis Vytautas Strolia nusprendė pereiti į biatloną. Iš sporto nutarė pasitraukti ir greičiausia šalies slidininkė Ingrida Ardišauskaitė, rašo sportas.info.

I.Ardišauskaitė nemato slidinėjimo perspektyvų Lietuvoje.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr. iš archyvo
I.Ardišauskaitė nemato slidinėjimo perspektyvų Lietuvoje.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

sportas.info ir lrytas.lt inf.

Aug 6, 2014, 6:03 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:28 PM

„Priežasčių - labai daug. Pagrindinės net negalėčiau dabar įvardinti. Tai ir mokslai, ir sveikata, ir ,galbūt, nepalankios sporto sąlygos, sporto valdžios požiūris į mus - sportininkus“, - vardijo I. Ardišauskaitė.

21-erių olimpietė baigė trečiąjį kineziterapijos specialybės kursą Lietuvos sporto universitete. Ir ketina toliau gilintis į mokslus. „Studijuosiu. Galbūt dirbsiu“, - apie ateities planus kalbėjo slidininkė, Sočio olimpinėse žaidėynėse užėmusi 64-ąją vietą (tarp 75 dalyvių) 10 km distancijoje klasikiniu stiliumi ir 62-ąją vietą (67) sprinte..

I. Ardišauskaitė neslėpė, kad ji, kaip ir V. Strolia, svarstė variantą tapti biatlonininke: „Taip, tokių minčių buvo. Bet ten yra šaudymas. O geriau pagalvojus – juk per metus nepradėsi sėkmingai ir stabiliai šaudyti. Tam irgi reikia laiko. Ir, tiesą sakant, aš esu pavargusi nuo sporto. Gal po kurio laiko vėl imsiu sportuoti. Bet dabar tai tokio noro nėra.“

Olimpietė nemato ir gražios slidinėjimo ateities Lietuvoje. Anot jos, ši sporto šaka jau dabar merdi ir tas merdėjimas progresuoja: „Manau, kad su tokiu valdžios požiūriu, taip pat žinant šių laikų vaikus – dar kokie penkeri metai ir galima bus slidinėjimą pamiršti."

Sočio olimpiadoje vasarį debiutavusi I.Ardišauskaitė įspūdingų rezultatų nepasiekė -15 km mišriuoju stiliumi nestartavo, 1,7 km sprinte laisvuoju stiliumi užėmė 62 vietą iš 67 dalyvių, o 10 km asmeninėse lenktynėse klasikiniu stiliumi liko 67-ta iš 76 sportininkių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.