EUROLYGA 2023

A. Baniulio treneris piktas: „Turėjo ginti? Tu debilas“

Algirdo Baniulio sprendimas bėgti iš ringo Lietuvoje kelia nemažesnes emocijas nei netramdomas Vido Lončaro elgesys ringe. Europos jaunių čempionate Zagrebe pastarasis puolė talžyti teisėją Maciejų Dziurgotą. Dar prieš paskelbiant aštuntfinalio nugalėtoją, kuriuo tapo lietuvis, V.Lončaras be bokso pirštinių priėjo prie teisėjo ir ėmė šį mušti. Jis M.Dziurgotai sudavė septynis smūgius. Lenkui ligoninėje buvo nustatyti šonkaulių lūžiai. Teisėją gelbėjo treneriai ir apsauginiai, kurie už kojų vilkdami nuo aukos patraukė sportininką.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2014-10-22 22:39, atnaujinta 2018-01-25 00:53

A.Baniulis vos tik prasidėjus konfliktui bėgo iš ringo. Toks sportininko elgesys nuostabą kėlė ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. „Baniulis, tik ką nugalėjęs Lončarą, nusprendė nemėginti stabdyti išpuolio ir bėgo iš ringo. Tikras bailio poelgis“ , – rėžė independent.co.uk.

„Kai muštynės prasidėjo, Baniulis greitai skuodė į kalnus. Stebinantis veiksmas to, kuris ką tik laimėjo kovą“, – rašė fansided.com.

Savo nuomonę išreikšti nusprendė ir A.Baniulio treneris Raimundas Plūkas. „Debilai“, – taip į lrytas.lt portalą paskambinęs treneris vadino tuos, kurie mano, jog Lietuvos sportininkas turėjo mėginti užstoti teisėją nuo užpuolimo.

„Jam taip liepė (bėgti, – red.) treneriai. Jis negalėjo nieko padaryti. Juk jis dar jaunas, – aiškino R.Plūkas. – Tai (straipsniai - red.) - provokacija prieš mūsų boksą.“

„Ar galima taip rašyti „ant“ žmogaus, kuris už savo pinigus ir be trenerio važiavo, tokius straipsnius? Ir jis kovos dėl medalio Lietuvai“, – piktinosi R.Plūkas.

Pateikiame lrytas.lt pokalbį su R.Plūku.

– Kaip jūs vertinate pačią situaciją – ar A.Baniulis pasielgė teisingai?

– Tai palaukit. Ar galima žmogų, kuris Lietuvai atstovauja bokso ringe, o ne kažkokiose šaškėse, vadinti bailiu? Jam treneriai pasakė bėgti iš ringo. Jis dar jaunas, pirmą kartą atsidūrė tokioje situacijoje. Aš, kiek dirbu treneriu, pats nesu matęs tokio incidento.

Varžybos dar nesibaigė, o čia kaltinimai. Dabar jis išvestas iš pusiausvyros. Ar jis turėjo kažką daryti pagal jūsų svaičiojimus?

– Būtų garbinga – juk kroatas užpuolė žmogų. Apie tai kalba ir užsienio žiniasklaida, kuri stebisi lietuvio elgesiu.

– Jūs suprantat situaciją? Jis laimėjo ne Lietuvoje kažkur, o Kroatijoje. Jūs esate buvęs bokso varžybose?

– Taip.

– Tai supraskit, kad čia vyksta Europos jaunimo čempionatas. Didžiulė politika. Boksininkas laimėjo pergalę pagal visas taisykles. Čia ne gatvės muštynės. Ir čia ne parkas, kur reikia ginti.

- Niekas ir nesako, kad A.Baniulis turėjo mušti varžovą.

- Supraskit. Atskirkite gatvę nuo bokso ringo, nuo varžybų. Varžybos nesibaigė. Algirdui yra iškelta užduotis – kovoti ir parvežti medalį. Pirštinės buvo nuimtos. Tai ką jis turėjo daryti, kai mato, kad aplinkui visi šoka iš savo vietų ir bėga į ringą?

Jam treneris liepė šokti iš ringo, tad ko jis turėtų klausyti? O gal turėtų būti tokiu pat debilu ir elgtis kaip tas kroatas?

Patraukti? Ar jūs suprantate, ką reiškia patraukti? Jeigu jis būtų mėginęs patraukti kroatą, jį būtų patį diskvalifikavę. Nebūtų tada kam kovoti. Aš matau, kad jūs – visiškas debilas. Išvedėte iš pusiausvyros vaiką, kuris ten išvyko pats. Aš į teismus jus paduosiu.

– Tai ką daryti, kai ringe sportininkas puola ir talžo teisėją, o tai jau tikrai nėra sportas? Tiesiog trauktis?

– Kiekvienose varžybose yra apsauga. Tas teisėjas, jeigu nesuprantate, kroatą mėgino „ištraukti pergalei“. Mano auklėtiniui jis skyrė du įspėjimus. Jis buvo arti to, kad diskvalifikuotų Algirdą ir duotų pergalę kroatui. Įsivaizduojate ar ne? Jeigu Algirdas nebūtų laimėjęs aiškia persvara, jis nebūtų turėjęs šansų kovoti dėl medalių.

Žmogus atiduoda viską ir sugeba laimėti. Dabar jį visur maišo su žemėmis. Jeigu jis medalį parveš, nuvažiuosiu pas prezidentę, visur. Kiek čia tų medalių bokse parvežame.

Čia didelė politika. Jeigu olimpiadą stebėjote, tai matėte, kad kol nelaimime aiškia persvara, mums iš lygių kovų pergalių niekas neduoda.

– Bet mums reikėtų grįžti prie incidento Zagrebe...

– Čia viskas susiję. Jeigu žmogus nesupranta sporto politikos ir taip rašo... Žmonės iš bokso pasaulio – pašiurpę. Kaip gali Lietuvos žurnalistai parašyti kažką tokio prieš svarbias varžybas. Apie boksininką rašo, kad jis bailys, zuikis. O varžybos dar nebaigtos. Jeigu tokie drąsuoliai mūsų žurnalistai, galėjo patys važiuoti ir šokti ten į ringą. Tai tiesioginis išpuolis ir provokacija prieš boksą.

– Tai nėra pirmas atvejis sporte, kai puolamas teisėjas. Dažnai arbitrus apgina sportininkai, kurie sureaguoja greičiau nei apsauga.

– Kitose sporto šakose gal ir kitos taisyklės. Pas mus bokse yra griežtai. Vis ieškote purvo užpilti ant bokso. Mes dirbame ir mėginame jiems vienaip išaiškinti įstatymus, o tada žurnalistai kažkur pradeda.... Suprantate, kokios jo mintys?

Jis skaito ir mato, kad taip parašė ne kokie ligoniai, o sporto žurnalistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.