EUROLYGA 2023

Bušido turnyre kovosiantis T. Jonkus žavėjosi filmu „Rocky“

T.Jonkus ruošiasi dalyvauti lapkritį Vilniuje vyksiančiame bušido turnyre.
T.Jonkus ruošiasi dalyvauti lapkritį Vilniuje vyksiančiame bušido turnyre.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 22, 2014, 11:06 AM, atnaujinta Jan 25, 2018, 3:34 AM

„Šia sporto šaka pradėjau užsiiminėti pamatęs garsųjį ir legenda tapusį filmą „Rocky“, – pasakojo „King of Kings World GP 2014“ čempionas Tadas Jonkus.

Jis intensyviai ruošiasi „Bushido Heros Series 2014“ turnyrui, kuris lapkričio 15 dieną prasidės Vilniaus „Siemens“ arenoje.

– Tadai, esate vienas geriausių ir geriausiai žinomų kovos menų sportininkų Lietuvoje, nuo kelių metų sportuojate?

– Sportuoti pradėjau nuo pirmos klasės. O nuo to laiko spėjau išmėginti labai daug sporto šakų. Pirmoje klasėje lankiau futbolą, vėliau krepšinį, lengvąją atletiką. Tuomet ilgą laiką lankiau baseiną, net esu dalyvavęs miesto čempionate. Išbandžiau savo gabumus menuose – lankiau dailės užsiėmimus, mėginau piešti. Na, o į kikboksą patraukiau tik būdamas trylikos metų. – Kas paskatino rinktis tokį sportą?

– Šia sporto šaka pradėjau užsiiminėti pamatęs garsųjį ir legenda tapusį filmą „Rocky“. Pažiūrėjau šį filmą išvakarėse prieš išvykstant į kaimą vasaros atostogoms ir jis man padarė tokį didelį įspūdį, kad kitą dieną nuvykęs į kaimą pats malkinėje susikonstravau kriaušę, pasidariau skersinį prisitraukimams daryti ir visai kaip filme pradėjau pats vienas kasdien sportuoti. Grįžęs namo po atostogų tą pačią dieną susiradau kovos menu klubą ir į jį iš karto užsirašiau.

– Kokiame sporto klube sportuojate?

– Sportuoju klube „K-1 Akademija“ Klaipėdoje. Klubo įkūrėjas ir mano treneris – Vadimas Chromičius. Mūsų sporto klubas moko net kelių sporto šakų. Ir apskritai mus visus pavadinčiau tam tikru judėjimu, kuris visuomet stengiasi propaguoti sveiką gyvenimo būdą: sportuojame baseline, bėgiojame krosus tiek paplūdimyje, tiek miškuose. Vykstame į sporto stovyklas, žygius ir kt.

– Kas yra jūsų didžiausia motyvacija šiam sportui?

– Tikriausiai gera fizinė ir dvasinė būsena. Džiaugiuosi, kad fizinis pasiruošimas nėra tik svorių kilnojimas salėje, o man tikrai patinkanti veikla. Šis sportas padeda tobulėt fiziškai ir psichologiškai. Antravertus, motyvacija ir tai, kad jau nemažai pasiekiau, visos pergalės dar labiau verčia stengtis. – Ką reiškia jums būti kovotoju? 

– Turbūt nėra žmogaus, kuris gyvenime neiškotų arba nebūtų ieškojęs savo kelio, nemėgintų atrasti savęs ir atskleisti savo talentus. Manau, man labai pasisekė, nes aš tvirtai žinau, kad kovos menai yra vieta, kur aš ir turiu būti.

– Ar ruošiesi tai daryti visa gyvenimą?

– Jeigu atsakyčiau į šį klausimą taip arba ne – meluočiau. Dažnai negaliu žinoti kas bus rytoj ar poryt, o ką jau kalbėt apie visą gyvenimą. Tai priklausys nuo daugelio veiksnių.

– Ateities planai?

– Pagrindinis ateities planas – tai kasdien tapti geresniu nei buvau vakar, su kiekviena diena tobulėti, o kur tai nuves, nežinau ir iš tikrųjų nebandau spėlioti. Nemėgstu nieko planuoti, džiaugiuosi, kad čia, kur esu šiandien – man gerai.

– Ar po kovos analizuojate filmuotą medžiagą?

– Visada. Pirmiausia, analizuoju, kokias klaidas padariau, tuomet sprendžiu, kur reikia padirbėti labiausiai, ką sustiprinti. Kitoje kovoje privalau būti tik dar stipresnis.

– Ar prieš kovą analizuojate savo priešininką buvusiose kovose?

– Žinoma, tai darome kartu su treneriu Vadimu, o po to kartu parengiame taktiką, kaip su kuo reikia varžytis. Su vienu priešininku reikia daugiau pulti, duoti spaudimo, su kitu atvirkščiai – provokuoti, laukti ir pasinaudoti menkiausia jo klaida. Bet žinoma, kova yra kova ir ne visada iš anksto paruošta taktika tinka ar išeina taip, kaip suplanavai. Bet kokiu atveju, varžovo kovų analizavimas – vienas laiptelis aukščiau.

– Ar turite didžiausią svajonę šiame sporte?

- Tapti čempionu visose stipriausiose pasaulio lygose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.