EUROLYGA 2023

Iš ringo sprukęs A. Baniulis: „Nenorėjau veltis į problemas“

Lietuvos boksininkui Algirdui Baniuliui tenka teisintis. Europos jaunių čempionato svorio kategorijos iki 81 kg varžybų aštuntfinalyje lietuvis įveikė kroatą Vido Lončarą, bet spruko iš ringo, kai po pralaimėjimo įsiutęs jo varžovas ėmė talžyti teisėją.

Lietuvis bėgo iš ringo.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Lietuvis bėgo iš ringo.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 22, 2014, 11:27 AM, atnaujinta Jan 25, 2018, 3:34 AM

„Visų labai prašau supratingumo“, - socialinio tinklo „Facebook“ puslapiui „Boksopasaulis.lt“ sakė A.Baniulis.

Kai A.Baniulis pirmadienį vakare Zagrebe  įveikė  V.Lončarą, teisėjas iš Lenkijos Maciejus Dziurgota nespėjo iškelti lietuvio rankos. Prieš paskelbiant nugalėtoją kroatas, jau nusiėmęs bokso pirštines, priėjo prie teisėjo ir sudavė jam septynis smūgius – daugiausia į krūtinę. Ligoninėje lenkui nustatyti šonkaulių lūžiai.

Kol kroatas talžė teisėją, A.Baniulis pakėlęs ringo virves skubiai pasišalino iš ringo. M.Dziurgota buvo atsidūręs ant ringo grindų, bet ir tai nesustabdė Kroatijos boksininko įsiūčio, kol galiausiai V.Lončarą už kojų iš ringo ištempė kiti teisėjai.

„Nenorėjau veltis į problemas, nes būtų nukentėjusi visa rinktinė bei, žinoma, aš pats. Juk niekas nežino kaip būtų susidėlioję įvykiai ringe. Privalėjau būti atsargus. Būčiau buvęs diskvalifikuotas iš čempionato, kuris yra man labai svarbus. Labai apmaudu skaityti visus šiuos juodinančius straipsnius ir komentarus. Didžiuojuosi, kad esu lietuvis ir kovoju vardan savo mylimos šalies”, - sakė A.Baniulis.

V.Lončaras buvo sulaikytas ir naktį praleido areštinėje, o antradienį Kroatijos bokso federacija paskelbė, kad jis daugiau niekada gyvenime negalės pasirodyti ringe.

„Tai blogiausias dalykas, kuris galėjo atsitikti mums. Tai gėda ir Zagrebui, ir Kroatijai. Visas sunkus darbas, kurį padarėme rengdami čempionatą, buvo sunaikintas per kelias sekundes“, – sakė Kroatijos bokso federacijos generalinis sekretorius Marko Marovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.