EUROLYGA 2023

Vilniečiams slidinėti nesutrukdys net ir atšilę orai

Vilniaus žiemos sporto mėgėjų slidės šiemet nedulkėjo spintose taip ilgai, kaip praėjusiais metais. Jau praėjusį savaitgalį Liepkalnio slidinėjimo bazėje atidarytas slidinėjimo sezonas.

Praėjusį savaitgalį atidarytas slidinėjimo centras sutraukė būrį vilniečių.<br>T.Bauro nuotr.
Praėjusį savaitgalį atidarytas slidinėjimo centras sutraukė būrį vilniečių.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas („Lietuvos rytas“)

Dec 7, 2014, 11:47 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 6:57 PM

Sostinės gyventojai praėjusį savaitgalį tiesiog perpildė Liepkalnio trasas. „Visi išsiilgę sniego, todėl žmonių tikrai daug“, – sakė „Liepkalnio trasų“ projektų ir personalo vadovė Eglė Virbašiūtė.

Užtenka, kad oro temperatūra būtų ne aukštesnė nei 3 laipsniai šalčio, ir speciali technika leidžia tinkamai paruošti trasą žiemos sporto gerbėjams.

Įsigijo naujos technikos

Storą sniego dangą Liepkalnyje palaiko 10 sniego patrankų. Naujai įrengtas didelis vandens rezervuaras ir nauja siurblinė užtikrina patrankų darbą – laiku tiekti kokybišką sniegą.

Pagamintą sniegą prižiūri nupirkti trys sniego lyginimo traktoriai. Tikimasi, kad Liepkalnyje bus galima slidinėti ir esant teigiamai temperatūrai.

„Jei viskas pasiseks, galėsime dirbti ir esant 10 laipsnių šilumos“, – tikino E.Virbašiūtė.

Pernai Liepkalnis slidinėjimo sezoną dėl nepalankių žiemos sąlygų atidarė tik sausį ir darbus baigti turėjo jau kovą.

Įrengta dešimt trasų

Sporto bazėje įrengtos kelios naujos skirtingo sudėtingumo trasos, kurių dabar yra jau 10. Senosios trasos taip pat atnaujintos ir patobulintos.

Tinkamą maršrutą finišo link gali rasti ir pradinukas, ir veteranas.

Pradedantiesiems paruošta speciali žalioji trasa. Vidutiniokai galės išbandyti keturias mėlynąsias trasas, pažengusieji – tris raudonąsias, o patyrę slidinėtojai tenkinsis viena juodąja trasa.

Į trasas slidininkus kelia devyni keltuvai: du vaikiški, du seni ir penki nauji, traukiami T formos troso.

Tiesa, šiuo metu atidarytos dar ne visos trasos. Tai planuojama padaryti artimiausiu metu. Liepkalnio bazės planuose – ir snieglentininkų parkas su 20 įvairaus sudėtingumo figūrų.

Trasa veiks ir sutemus

Slidininkų saugumą užtikrina penkios stacionarios apsauginių tinklų linijos ir apsauginiai čiužiniai. Numatyta pastatyti ir daugiau apsaugos priemonių.

Tamsoje nepasiklysti slidinėjimo trasoje padės moderni apšvietimo ir naujai įrengta garso sistema. Beje, ant kalno visą dieną skambės muzika, o specialus apšvietimas leis slidinėti iki 22–24 valandos.

Lankytojų patogumui padidinta automobilių stovėjimo aikštelė. Į neviltį varančios purvynės išvengti padės atnaujinta ir skalda padengta aikštelė.

Sporto bazė taip pat siūlo tobulinti įgūdžius naujoje Liepkalnio slidinėjimo mokykloje.

„Sulaukėme latvių paramos. Kodėl? Pamatė, kad puikus sumanymas, ir padėjo. Rygoje tokių slidinėjimo sąlygų nėra, o mūsų Vilniuje – kitos galimybės“, – teigė E.Virbašiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.