EUROLYGA 2023

Ar lietuviai suburs bobslėjaus komandą?

Lietuvos bobslėjaus ir skeletono sporto federacija (LBSSF), kartu su Lietuvos sporto universitetu (LSU), rengs atranką sportininkų, siekiančių atstovauti Lietuvai bobslėjaus bei skeletono komandoms.

Lietuviai mėgina suburti bobslėjaus komandą.<br>LBBSF nuotr.
Lietuviai mėgina suburti bobslėjaus komandą.<br>LBBSF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2015, 1:19 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 1:34 PM

Kaip teigia LBSSF prezidentas Vitalijus Švedas, kviečiami visi 18-28 metų sportininkai, ypatingai lengvaatlečiai. „Atrankos metu reikės atitikti tam tikrus normatyvus: jėgos, ūgio, svorio, bus atliekami įvairūs testai - greičio, šuolių į tolį,“- teigė V.Švedas.

Federacijos prezidentas pabrėžia, kad atletai, įveikę abi atrankas ir patekę į komandą, pirmuosiuose turnyruose galės varžytis jau šių metų rugsėjo mėnesį. „Fizinio parengimo treniruotės vyks Lietuvoje, toliau rengsimės Latvijoje, Siguldos rogučių ir bobslėjaus trasoje “, – sakė V. Švedas. Pasak jo, šios sporto šakoms sportininkams atsivertų galimybė dalyvauti Europos ir pasaulio čempionatuose, tarptautiniuose turnyruose, o svarbiausia – kovoti dėl galimybės šaliai atstovauti Olimpinėse žaidynėse. Nors Lietuvoje nėra galimybių vystyti šias sporto šakas, tačiau tikimasi, kad ne visada reikės treniruotis ar šalies čempionatus rengti Latvijoje. „Patekusiam į rinktinę sportininkui atsiveria unikali galimybė tapti šių sporto šakų istorijos dalimi, pirmą kartą atstovauti Lietuvai, o gal net iškovoti medalius“, – teigė V.Švedas.

Bobslėjus, kitaip vadinamas ledrogių sportas pradėtas kultivuoti Sankt Morice, Šveicarijoje, 1884 metais. Į žiemos Olimpines žaidynes ši sporto šaka įtraukta 1924 metais. Nuo 2002 metų bobslėjuje yra ir moterų komandos. Skeletono šaknys siekia senesnius laikus: sporto ištakos siekia 19-ąjį amžių. Skeletonas taip pat pradėtas Šveicarijoje. 1928 metais skeletono komandos pirmą kartą startavo Olimpinėse žaidynėse.

Visus, susidomėję šiomis žiemiškomis sporto šakomis kitą trečiadienį, sausio 14 dieną 14 valandą kviečiami atvykt į LSU lengvosios atletikos maniežą (Aušros g. 42, Kaune). Atrankos vyks dviem etapais. Pirmasis – Kaune, antrasis – Siguldoje (Latvija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.