EUROLYGA 2023

Nekalbantis M. Schumacheris su artimaisiais bendrauja akimis

Nors „Formulės 1“ legenda Michaelis Schumacheris vis dar negali kalbėti, 46-erių buvęs lenktynininkas išmoko bendrauti akimis. Kartais jis būna labai emocingas, ypač, kai su juo kalba žmona ar vaikai.

Praėjo daugiau nei metai po M.Schumacherio nelaimės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Praėjo daugiau nei metai po M.Schumacherio nelaimės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 10, 2015, 3:46 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 11:34 AM

Užsienio žiniasklaida praneša, kad M.Schumacherio laukia ilgas kelias gijimo link. Jis negali judėti, o su aplinkiniais gali bendrauti tik atmerkdamas ir užmerkdamas akis.

Jis reaguoja tik į artimųjų balsus, tačiau ne visada juos atpažįsta.

Nors jo šeima jau gali jį įsodinti į neįgaliojo vežimėlį, tačiau dar negreit ateis akimirka, kai buvęs lenktynininkas galės vėl stotis ir mokytis vaikščioti. Nuolat rūpinamasi, kad jo raumenys nesunyktų.

Gydytojų teigimu, M.Schumacherį supanti aplinka, tinkamiausia terpė gijimo procesui. Šeimos rūpestis ir puikus vaizdas pro savo namų langą – daug geresnė vieta reabilitacijai, nei pilkos ligoninės sienos.

Vis dėlto, reabilitacijos procesas bus ilgas. Tai, kad jis atpažįsta savo šeimos narius ir rodo emocijas, ženklas, kad jo smegenų būklė gerėja. Tačiau dar nėra aišku kiek M.Schumacheriui pavyks atsigauti.

„Formulės 1“ legendos gerbėjai sausio 3 dieną socialiniuose tinkluose sveikino savo dievaitį gimimo dienos proga ir linkėjo jam sveikatos. Pernai, iškart po nelaimės, jie buriavosi prie ligoninės, kurioje gulėjo lenktynininkas.

Sunkią galvos traumą buvęs sportininkas patyrė 2013-ųjų gruodžio 29 dieną, slidinėdamas Prancūzijos Alpėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.