EUROLYGA 2023

Plaukikai bijo prarasti baseiną, Kauno valdžia juos ramina

Kauno meras Andrius Kupčinskas žadėjo, kad būtent taip ir bus padaryta.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jan 12, 2015, 11:38 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 8:55 AM

„Privačiam investuotojui rūpės tik pelnas, o ne socialiniai dalykai. Jeigu plaukikai už paslaugas negalės mokėti nustatytos kainos, jiems teks ieškoti kitos vietos“, – baiminasi Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) prezidentas Tomas Kučinskas.

Jis pasižvalgyti po „Girstučio“ rūmuose viekiantį baseiną pakvietė ir Lietuvoje viešėjusį Europos plaukimo asociacijos vykdantįjį direktorių Paulo Frischknechtą.

T.Kučinskas apgailestavo, kad svarstant koncesijos konkurso sąlygas Kauno taryboje nebuvo numatyti saugikliai nei profesionalių sportininkų, nei plaukti besimokančių vaikų poreikiams. LPF vadovas baiminasi, kad plaukimo centre įsitvirtinus privačiai bendrovei, jo paslaugomis galės naudotis tik turtingieji ir jų vaikai.

Pasak T.Kučinsko, LPF taip pat svarstė galimybę dalyvauti konkurse, tačiau tai būtų pernelyg rizikinga finansiškai.

LPF prezidentas labai norėtų, kad prasidėjus Kauno valdžios deryboms su galimu konkurso nugalėtoju būtų atsižvelgta į plaukimo specialistų rekomendacijas.

Kauno meras Andrius Kupčinskas žadėjo, kad būtent taip ir bus padaryta.

„Visas aplinkybes žinome, visi reikalavimai bus pareikšti koncesininkui“, – tikino Kauno meras. Jis neabejoja, kad plaukikai neliks už „Girstučio“ durų, o baseino vietoje tikrai nebus išlieta ledo aikštelė.

A.Kupčinskas priminė, kad statant „Žalgirio“ areną taip pat baimintasi esą joje gali nelikti vietos net krepšininkams, tačiau tokie samprotavimai nebuvo pagrįsti. Šiuo metu arenoje vyksta gausybė įvairių sričių renginių.

Kauno meras tikino, kad vaikų plaukimo pamokoms grėsmės išvis nėra, mat už jų treniruotes moka pati savivaldybė pagal patvirtintus įkainius ir šios sąlygos žinomos koncesijos konkurso dalyviams.

Kauno savivaldybė priversta skelbti koncesijos konkursą, nes kitu atveju tektų Europos Sąjungos fondams grąžinti apie 1,5 mln. eurų, kurie buvo skirti „Girstučio“ rekonstrukcijai.

Pirmą kartą paskelbus konkursą juo niekas nesusidomėjo. Antrasis bandymas buvo sėkmingesnis – norą valdyti pramoginę rūmų dalį pareiškė viena bendrovė, tačiau derybos su ja nebuvo sėkmingos.

A.Kupčinsko žiniomis, trečiąkart paskelbtu konkursu domisi 2–3 bendrovės, tačiau oficialių pasiūlymų jos nėra pateikę. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.