EUROLYGA 2023

Druskininkai tampa dar patrauklesni sportininkams

Druskininkai šeštadienį šventė įkurtuves, svarbias ne tik šiam kurortui, bet ir visos Lietuvos sportininkams – profesionalams ir mėgėjams: čia atidarytas sportininkų rengimo centras. Po šešerius metus trukusių darbų įrengta universali sporto salė su 400 vietų žiūrovams, persirengimo ir higienos kambariai, valgykla.

Šventę papuošė akrobatų pasirodymas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šventę papuošė akrobatų pasirodymas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

2015-01-31 14:08, atnaujinta 2018-01-14 12:26

Druskininkų sportininkų rengimo centras netrukus taps pagrindine mūsų šalies olimpiečių treniruočių baze.

Atidarymo iškilmėse šeštadienį dalyvavo būrys svarbių svečių – premjeras Algirdas Butkevičius, Seimo pirmininko pavaduotojas Vydas Gedvilas, Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Edis Urbanavičius, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Didžiausio ir moderniausio Baltijos šalyse sportininkų rengimo ir reabilitacijos centro paslaugos bus patrauklios ir užsieniečiams, nes daugelio Europos ir net kitų žemynų sportininkų jau yra viešėję šiame kurorte.

Tarptautinius standartus atitinkančioje aikštėje galės žaisti rankininkai, futbolininkai, o prireikus, automatiškai nusileidžianti pertvara su oro tarpu salę galės padalinti į dvi krepšinio aikšteles, kurios turi atskirą apšvietimą ir švieslentes.

Pirmosios komplekso dalies statyba ir įrengimas kainavo apie 45 milijonus litų.

Šių metų darbams gauti dar 4 milijonai eurų. Už juos planuojama šiemet įrengti 25 metrų ilgio aštuonių takelių plaukimo baseiną, dvikovių sporto šakų atstovams boksininkams ir imtynininkams atskirą sale, treniruoklių salę su pagalbinėmis patalpomis.

Paskutinio etapo, kuriam lėšos dar neskirtos, metu turėtų būti pastatytas 100 vietų viešbutis ir medicinos centras, kuriame sportininkams būtų teikiamos sveikatinimo, reabilitacijos, diagnostikos ir traumų gydymo paslaugos.

Tuomet vienoje vietoje būtų sudarytos sąlygos ir aukščiausios klasės sportininkams iš mūsų šalies ir užsienio rengtis svarbiausioms varžyboms, o po jų atgauti jėgas ir pailsėti.

Viso komplekso statyba turėtų būti baigta per porą metų, nes Tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės sąjunga pritarė Lietuvos federacijos siūlymui 2017 metų pasaulio šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės finalą surengti Druskininkuose.

2008 metais pradėto objekto, statybą finansuoja Kūno kultūros ir sporto departamentas, o Druskininkų savivaldybė skyrė savo indėlį – beveik 10 hektarų žemės sklypą vienoje gražiausių kurorto vietoje – pušyne prie Ratnyčėlės upės.

Viso komplekso vertė – 29 milijonai eurų.

„2017 metais per Jonines Druskininkuose, vyks šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės finalas, todėl manau, kad tada bus baigtas ir stadionas“, – sakė centro direktorius Julius Matulevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.