EUROLYGA 2023

R. Stanys ir D. Dzindzaletaitė Prahoje liko už finalų ribos

Pasirodymą Čekijoje vykstančiame Europos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionate baigė visi trys šeštadienį kvalifikacinėse varžybose dalyvavę Lietuvos sportininkai.

R.Stanys nepateko į finalą.<br>A.Pliadžio/LLAF/ nuotr.
R.Stanys nepateko į finalą.<br>A.Pliadžio/LLAF/ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 7, 2015, 2:53 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 7:55 AM

Anksčiausiai pasibaigusiose 60 metrų bėgimo rungties atrankos varžybose Lina Grinčikaitė užėmė 25 vietą.

Moterų trišuolio atrankoje Dovilė Dzindzaletaitė liko 16-a, o šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys – 20-as.

R.Stanys atrankos varžybose antraisiais bandymais peršoko į 214 cm ir 219 cm aukščius iškeltas karteles, tačiau 224 cm aukštis Europos vicečempionui nepakluso.

„Sunku ryte išsijudinti. Visi strigo ant pradinių aukščių, kas išsijudino, tas ir nuėjo į priekį. Varžybų formatas toks, jog reikia ištvermės: atlieki bandymą ir po to lauki, kol varžovai sušoks, o kai kurie iš trijų bandymų. Vienam šuolininkui skirta minutė, o dalyvių – 27, gaunasi beveik pusvalandis. Turbūt reikėjo penktą ryto keltis ir daryti pramankštą, nes ryte labai sunku išsijudinti“, – sakė R.Stanys.

Aukščiausiai šį sezoną lietuvis šoko paskutinę sausio mėnesio dieną Vilniuje LLAF taurės varžybose, kuriose ne tik pagerino šalies rekordą, bet ir įvykdė Kinijoje vyksiančio pasaulio čempionato normatyvą. Po rekordu pasibaigusių varžybų R.Stanio neaplenkė ligos: sportininko sveikata sušlubavo prieš Lietuvos čempionatą.

„Jaučiausi geriau nei per Lietuvos čempionatą. Sportinės formos pikas buvo per LLAF taurės varžybas Vilniuje, po to formą reikėjo palaikyti, bet tikslai jau buvo padaryti – pasiektas ir rekordas, ir normatyvas į pasaulio čempionatą, – teigė R.Stanys. – Pritrūko ir susikoncentravimo, ir pasiruošimo, bet gerai, kad normatyvą į pasaulio čempionatą jau turiu, galiu ruoštis vasaros startams. Šis Europos čempionatas buvo pereinamasis, visi tikslai keliami vasarai.“

Nors kvalifikacinis finalo normatyvas buvo 231 cm, į finalą pateko ir visi 228 cm aukštį peršokę lengvaatlečiai. Geriausiai sekėsi nė vienos klaidos nepadariusiems čekui Jaroslavui Babai ir graikui Adonios Mastorasui.

D.Dzindzaletaitė: pritrūko sėkmės

Moterų trišuolio rungties atrankos varžybose Dovilė Dzindzaletaitė užėmė 16 vietą. Geriausiu pirmu bandymu lietuvė nušoko 13,67 metro. Antro bandymo metu ji vienu centimetru žengė atsispyrimo lentelę, o trečio bandymo rezultatas – 13,38 m.

„Jaudulys kojos nepakišo, įtampos nejaučiau, o problemų su įsibėgėjimu taip pat nebuvo. Tiesiog šiandien sėkmė nebuvo mano pusėje. Jaučiausi puikiai ir apšilimo metu viskas buvo labai gerai, su treneriu galvojome, jog bus geras rezultatas, – teigė D.Dzindzaletaitė. –Antras šuolis, kuris buvo nesėkmingas, nebuvo tolimas. Jaučiau, jog myniau, tad pirmą ir antrą šuolius padariau, o trečiame pristabdžiau ir neeikvojau energijos.“

Norint varžytis finale, D.Dzindzaletaitei reikėjo šokti 35 cm toliau. Tai – septyniais centimetrais toliau nei jai pačiai priklausantis Lietuvos rekordas. Kvalifikacinis rungties normatyvas 14,15 m pakluso šešioms sportininkėms, septintą ir aštuntą vietą atrankoje užėmusios lengvaatletės taip pat iškovojo teisę dalyvauti finale.

„Sportinė forma buvo labai gera ir kvalifikacinis normatyvas man nebuvo riba. Nieko, ruošimės vasarai ir toli šoksime tada. Šiek tiek pailsėsiu, vėl pradėsiu treniruotis ir matysime, kas vasarą gausis“, – vylėsi trišuolininkė.

Atrankos varžybose geriausiai pasirodė Izraeliui atstovaujanti Hanna Kniazijeva, kuri pagerino šios šalies rekordą – 14,40 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?