EUROLYGA 2023

Sprinterė L. Grinčikaitė nusivylė savo rezultatu Prahoje

Prahoje (Čekija) tęsiasi Europos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionatas. Šeštadienį vakare šuolių į aukštį rungties finale dėl apdovanojimų kovos Airinė Palšytė, tuo tarpu rytinėje varžybų dalyje kovas pradėjo paskutiniai trys Lietuvos sportininkai.

L.Grinčikaitė nepateko į pusfinalį.<br>A.Pliadžio/LLAF/ nuotr.
L.Grinčikaitė nepateko į pusfinalį.<br>A.Pliadžio/LLAF/ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-07 12:10, atnaujinta 2018-01-11 08:15

Moterų 60 metrų bėgimo atrankos varžybose Lina Grinčikaitė liko per plauką nuo patekimo į pusfinalį – 25-a. Distanciją lietuvė įveikė per 7,41 sek. bei nuo paskutinės pagal laiką į kitą etapą patekusios sportininkės atsiliko vos 0,03 sek.

„Jei šį sezoną būčiau turėjusi geresnį rezultatą, tada sakyčiau, jog apmaudu, kad nepatekau į pusfinalį. Šiemet visą sezoną bėgau apie 7,40 sek., o su tokiu rezultatu nelabai buvo galima tikėtis aukštesnės vietos. Aišku, galimybė bėgti dar kartą visada tenkintų, bet būkime realistais, jog su tokiu laiku konkurencijos kitoms nesudaryčiau“, – lengvoji.lt aiškino L.Grinčikaitė.

Gerą reakcijos laiką parodžiusi sprinterė (0,15 sek.) pusę distancijos bėgo lyderių gretose, tačiau finiše konkurentes praleido į priekį. Savo bėgime L.Grinčikaitė finišavo šešta.

„Startas buvo neprastas, pakankamai gera pirmoji pusė, tačiau antroje bėgimo dalyje lyderės išsiveržė į priekį. Atrodo, jog trūko galo, bet pagal rezultatą tai viskas taip ir turėjo būti“, – sakė 2012 metų Europos čempionato prizininkė.

Šį sezoną L.Grinčikaitė greičiausiai nuotolį įveikė per 7,37 sek. Sportininkės asmeninis rekordas – 7,26 sek.

„Negalėčiau pasakyti, kas atsitiko šiemet, reikėtų klausti trenerio. Kažkas yra negerai ir reikia daryti išvadas, kadangi rezultatas manęs netenkina, – sakė L.Grinčikaitė. – Stengsiuosi nosies nenukabinti ir visas viltis dedu į vasaros startus.“

Atrankos varžybose pasirodymą šeštadienio rytą jau pradėjo ir trišuolininkė Dovilė Dzindzaletaitė bei šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.