EUROLYGA 2023

Iš JAV grįžęs Ž. Savickas: „Pergalę iš panosės pavogė teisėjai“

Žydrūnui Savickui nepavyko parsivežti aštuntojo „Arnold Strongman Classic" trofėjaus, tačiau galiūnas į Vilnių sugrįžo geros nuotaikos, nors aplinkybių susikrimsti buvo. Stipriausias pasaulio žmogus JAV vykusiose prestižinėse varžybose patyrė rimtą traumą ir užėmė antrąją vietą, tačiau teigia, kad čempiono titulą apginti sutrukdė teisėjai.

Ž.Savickas pirmadienį sugrįžo į Lietuvą.<br>T.Bauro nuotr.
Ž.Savickas pirmadienį sugrįžo į Lietuvą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Mar 10, 2015, 3:01 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 1:03 AM

„Jeigu būčiau buvęs silpnesnis ir prastos formos, nusivilčiau, bet aš buvau puikiai pasirengęs, o nelaimėjau dėl, švelniai tariant, dėl teisėjų nekompetencijos. Tiesiog jiems taip reikėjo. Pergalė buvo pavogta iš panosės“, – sakė 20 tūkstančių JAV dolerių laimėjęs Ž.Savickas.

Jis amerikiečiui Brianui Shaw pralaimėjo vos vienu tašku, o lūžis įvyko nešant 680 kilogramų naščius. Ž.Savickas teigė, kad būtent čia teisėjai suteikė puikią galimybę laimėti B.Shaw.

„Šioje rungtyje esu stiprus ir esu pasiekęs pasaulio rekordą. Čia visuomet pasirodau gerai, bet šįkart, kai kirtau finišo liniją, aš padėjau prietaisą, bet laikas nebuvo sustabdytas. Teisėjai motyvavo tuo, kad yra dar viena mistinė linija, kurią irgi turiu kirsti. To niekur nebuvo numatyta. Mano varžovai darė taip pat kaip aš. Bet tai buvo palankus momentas pagrobti vieną, dvi sekundes“, – sakė Ž.Savickas. Šioje rungtyje jis atsiliko nuo B.Shaw.

Susižeidė kaklą

Per trečiąją rungtį Ž.Savickas patyrė traumą – pasitempė dvigalvį raumenį, tačiau į medikus jam kreiptis teks ne dėl jos. Sportininkas per nelemtąją ketvirtąją rungtį susižalojo kaklą.

„Čia nieko rimto, nes jau anksčiau esu ją (dvigalvio raumens traumą. – Red.) patyręs. Kai atkėlimo rungtyje pasiekiau gerą rezultatą, nutariau daugiau nebandyti, kad nepatirčiau sunkios traumos. Užėmiau trečiąją vietą, tai geras pasiekimas, – sakė Ž.Savickas. – Bet nešdamas naščius, kai turėjau skubiai vėl pakelti 680 kilogramų svorį, faktiškai nusilaužiau kaklą. Vyksiu į ligoninę, nes reikia persišviesti, ar nelūžo slankstelis. Kai dar buvo daug emocijų, nesijautė, bet jau sekmadienį pajutau skausmą. Čia gana rimtas dalykas.“

Ž.Savickas teigė, kad kaklą susižeidė, nes padarė klaidą. Kai teisėjai pranešė, jog sportininkui būtina svorį panešti dar porą centimetrų, jis suskubo tai daryti galvodamas apie sekundes, o ne kėlimo techniką.

„Visi kas dalyvavo, buvo šokiruoti naščių nešimo rungtimi. Tai man kainavo pirmąją vietą. Praradau sekundę, o Brianas ją gavo“, – sakė 41,5 taško surinkęs lietuvis.

Teisėjai palankūs saviems

39 metų biržietis po ketvirtosios rungties iškart protestavo prieš teisėjų sprendimus, tačiau išgirstas nebuvo.

„Niekam ten neįdomu. Buvau svečiuose, o teisėjai – vietiniai. Tai padaryti labai sunku“, – šypsojosi Ž.Savickas.

„Tose varžybose, kai tavo pagrindiniai varžovai – amerikiečiai, laimėti  sunku, nes prisideda teisėjai. Pavyzdžiui, tokiose rungtyse kaip svarmens kėlimas europiečiui reikia jį palaikyti kokias tris sekundes, o amerikiečiui net neužfiksavus duodamas signalas svorį nuleisti, – sakė Ž.Savickas. – Bet tu tai žinai ir kovoji. Tačiau naščių nešimo rungtyje tai buvo pirmas kartas.“

Planai – po vizito ligoninėje

Bet net ir šios aplinkybės nesutrukdė Ž.Savickui pirmauti po ketvirtosios rungties. B.Shaw čempionu tapo tik po lemiamos – penktosios, kai sportininkai viena ranka kėlė 125 kilogramų svarmenį. Ž.Savickas tai padarė keturiskart, o B.Shaw – šešis.

„Po to, kai teisėjai pagrobė tas minutes, man reikėjo čia sunkiau dirbti. Padariau klaidų ir viskas“, – teigė galiūnas.

Šiemet „Arnold Strongman Classic“ varžybų formatas nesikeitė, tačiau organizatoriai nutarė pasunkinti galiūnų dalią. Sportininkams teko kovoti su didesniais svoriais nei anksčiau.

„Man visada palankūs didesnis svoriai. Tam ir ruošiausi. Turėjo viskas būti gerai, bet laiko atgal neatsisuksi. Galbūt turėjau labiau pats kai kur pasistengti, bet kai pasistengia ir teisėjai, tai nieko nepadarysi“, – sakė Ž.Savickas.

Jis planuoja pasirodyti balandžio 18 dieną prasidėsiančiame pasaulio čempionate, tačiau ar startuos, pasakys medikai.

„Turnyras svarbus, bet reikia persišviesti kaklą. Jeigu slankstelis nelūžo, dalyvausiu“, – teigė Ž.Savickas.

Ž.Savickas „Arnold Strongman Classic“ varžybose pirmą kartą triumfavo 2003 metais. Tai buvo pirmasis galiūno trofėjus per jo karjerą. Titulas jam priklausė nuo 2003 iki 2008 metų. 2010-aisiais šiame turnyre jis buvo antras, o 2011–2012 metais – trečias. Pernai Ž.Savickas susigrąžino čempiono vardą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.