EUROLYGA 2023

Golfo žaidėjai nekantrauja pradėti naująjį sezoną

Golfo mėgėjai šiemet sezoną Vilniuje atidarė kiek neįprastu metu. Į duobutes golfo kamuoliukai riedėjo jau kovo pabaigoje – trimis savaitėmis anksčiau negu įprastai.

Vilniaus golfo centre darbo dienomis žaidžiama 9 duobučių varžybose, o savaitgaliais – 18 duobučių.
Vilniaus golfo centre darbo dienomis žaidžiama 9 duobučių varžybose, o savaitgaliais – 18 duobučių.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė („Lietuvos rytas“)

Apr 4, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 1:56 PM

Kol aikštynus klojo sniegas, Europos centro golfo klubas siūlė žiemos pramogas – lygumų slidinėjimą. Tiesa, pastaruosius kelerius metus tai trumpai trunkantis malonumas.

Pavyzdžiui, šiais metais dėl sniego stokos slidinėti buvo galima vos keturis savaitgalius.

Tačiau trumpas šaltasis periodas leido anksčiau pradėti golfo sezoną.

Žolei – išskirtinis dėmesys

Yra daug sąlygų, kad būtų galima ant žolės vaikščioti ar važiuoti technika. Pirmiausia turi nutirpti sniegas, žemė turi būti įšilusi mažiausiai iki 3 laipsnių šilumos.

„Pasirengimas vyksta keliais etapais.

Reikia patręšti žolę, kad pradėtų vešėti, paskui tam tikra technika išpešioja seną žolę, kad lengviau būtų augti naujai, ir taip toliau. Yra krūva techninių procedūrų, kol žmogus gali ant žolės lipti“, – pasakojo Europos centro golfo klubo vadovas Mindaugas Glinskis.

Talkins treneris iš Anglijos

Lietuvos atvirasis golfo mėgėjų čempionatas prasidės gegužę. Iš viso įvairiuose Lietuvos golfo klubuose vyks aštuoni šalies pirmenybių reitingo turnyrai. Europos centro golfo klubas kiekvieną savaitę žada organizuoti po atskirą turnyrą.

Darbo dienomis golfo mėgėjai žais 9 duobučių varžybose, o savaitgaliais – 18 duobučių.

Norintiems savarankiškai žaisti golfą Europos centro klube reikia gauti žaliąją kortelę, tai yra baigti 6–8 valandų kursus, kuriuose supažindinama su žaidimo technika, etika, klubo taisyklėmis.

Nemokantys žaisti gali savarankiškai treniruotis kamuoliukus mušti į tolį arba mokytis baigiamojo ridenimo smūgio.

Norintiems išmokti žaisti padės trys treneriai. Šiemet prie personalo prisidės 30 metų patirtį turintis profesionalus golfo specialistas iš Anglijos Austinas Curtisas.

„Jis jau kelis kartus buvo pas mus atvykęs, jam čia patiko, o mes pasiūlėme geras sąlygas. Be to, jam pačiam norisi padėti pakelti mūsų žaidimo ir treniravimo lygį. Tai lyg ir filantropinė funkcija, ne tik pinigus uždirbti, bet ir stengtis perteikti savo patirtį“, – pasakojo M.Glinskis.

Įtraukia vaikus ir studentus

Geriausi verslo sandoriai sudaromi golfo laukuose – taip pasakytų ne vienas žinomas verslininkas.

Tačiau golfą žaidžia ir studentai. Praėjusiais metais Europos centro golfo klubas pradėjo bendradarbiauti su ISM vadybos ir ekonomikos universitetu.

Iš 70 norinčiųjų žaisti golfą buvo išrinkta penkiolika studentų, jie lankė kursus, gavo žaliąją kortelę ir visą sezoną žaidė golfą.

Šiais metais klubas ir universitetas ketina bendradarbiauti dar glaudžiau.

„Pernai jie žengė pirmuosius žingsnius. Šiemet jau buvome susitikę, ketiname dar aktyviau juos paskatinti, kad tobulėtų ir keltų savo žaidėjo indeksą.

Tikimės, kad ir kiti klubai pradės savo miestuose burti universitetų komandas ir laikui bėgant turėsime, kaip daugelyje Europos šalių, aktyvias ne tik krepšinio, futbolo, bet ir golfo universitetų komandas“, – prognozavo klubo vadovas.

Golfas populiarinamas ir kai kuriose Vilniaus mokyklose. Lietuvos golfo federacija švietimo įstaigoms padovanojo ne vieną uždarųjų patalpų golfo įrangą, su kuria gali treniruotis vaikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.