EUROLYGA 2023

Pasitikėjimą žaidėjais praradęs Kauno „Granitas“ imsis permainų

Kauno „Granito-Gajos-Kario“ laukia permainos. Praėjusią savaitę klubas baigė Lietuvos rankinio lygos (LRL) sezoną ir liko be medalių, nors tikslas buvo viena iš trijų pirmųjų vietų.

Kauniečiai atsisveikino su mintimis apie medalius.<br>LRL nuotr.
Kauniečiai atsisveikino su mintimis apie medalius.<br>LRL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius („Lietuvos rytas“)

Apr 11, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 2:25 AM

Dabar Kauno klubo laukia nauji vėjai.

Klubo vadovai neslėpė nusivylimo ir prabilo apie rankininkų atsakomybę.

„Permainos bus ryškios, – sakė „Granito-Gajos-Kario“ klubo valdybos pirmininkas Algis Mikučionis. – Išvados bus padarytos ir labai griežtos.“

Pradės ieškoti jaunų žaidėjų

„Granito-Gajos-Kario“ komandoje sirgaliai išvys daug naujų veidų – klubas jau nusiteikęs atnaujinti sudėtį, tačiau pokyčių gali atsirasti ir trenerių štabe. Tiesa, A.Mikučionis teigė, kad dėl pastarųjų dar nėra apsispręsta.

„Kritikos tenka ir treneriams, ir administracijai. Pokyčių tarp trenerių būti gali, bet dar neaišku, kaip bus. Aš ir pats nežinau, ką daryti. Žuvis pūva nuo galvos. Aš nesuvaldžiau trenerių, o treneriai – komandos“, – apmaudą liejo A.Mikučionis.

„Granito-Gajos-Kario“ klubas jau kitą savaitę pradės naujų žaidėjų paiešką. Ekipą treniruojantis 1988 metų Seulo olimpinis čempionas Valdemaras Novickis teigė, kad kitą sezoną išvysime jaunesnę komandą.

„Vešime iš kitų miestų, stebėsime juos. Turime keisti sudėtį. Komandoje yra vyresnių žaidėjų, bet jie nėra tokio lygio, kokio reikia, neturi tokio charakterio, kad atiduotų visas savo jėgas ir paskui save vestų jaunesnius rankininkus“, – sakė V.Novickis.

Liko nepatenkinti vyresniais

„Granito-Gajos-Kario“ klubo vadovai ir treneris neslėpė, kad padarė klaidų, kai suteikė daugiau laisvės vyresniems sportininkams. Būtent drausmės trūkumas komandai ir galėjo kainuoti trofėjus.

„Esame nepatenkinti žaidėjų požiūriu į savo darbą. Už lakstymą po aikštę atlygį jie gauna, bet vilčių nepateisino“, – kalbėjo A.Mikučionis.

Jam pritaręs V.Novickis neslėpė, kad liko nusivylęs auklėtinių indėliu.

„Analizuojant visą sezoną man nepatiko, kaip rankininkai dirbo savo darbą. Buvo pažadų: „Mes susiimsime.“ Galbūt per daug pasitikėjau vyresniais žaidėjais. Valdas Jarukas, Egidijus Morkūnas, Vaidas Drevinskas, Paulius Zėringis tikrai turėjo daugiau išspausti iš savęs ir paskui save patraukti jaunimą“, – teigė treneris.

Neišnaudojo puikių progų

„Granito-Gajos-Kario“ rankininkams ketvirtfinalyje neteko lengvai pasivaikščioti – prireikė trijų mačų, nors etapą su Vilniaus „VHC Šviesa“ V.Novickio auklėtiniai savo aikštėje pradėjo pergale 34:29 (17:16).

„Gerai gynėmės ir draugiškai žaidėme. Komanda vykdė visus trenerio nurodymus. Bet daugiausia lėmė gynyba“, – apie pirmąją dvikovą kalbėjo V.Novickis.

Jo auklėtiniai antrosiose rungtynėse Vilniuje 28:35 (15:20) pralaimėjo „VHC Šviesos“ komandai.

„Čia koją pakišo tas atsarginis variantas: jeigu šįkart nelaimime, atsigriebsime Kaune. Todėl komanda ir nepersistengė. Privalėjome geriau žaisti Vilniuje. Vyrai nenusiteikė varžyboms“, – prisiminė treneris.

„Granito-Gajos-Kario“ rankininkų „atsarginis variantas“ nesuveikė. Nors ekipai turėjo padėti namų sienos, Kaune pranašesni buvo VHC „Šviesos“ sportininkai. Jie šeimininkus nugalėjo 24:21 (11:10). Po mačo V.Novickis netgi nenorėjo komentuoti rezultato – nusivylimas aptemdė visos komandos nuotaikas.

„Statistika atskleidė pagrindinę pralaimėjome priežastį – neišnaudojome daug šimtaprocenčių progų. Nepataikėme iš septynių, šešių metrų ar žaisdami vienas prieš vieną. Be to, neapsigynėme, nors turėjome sulaikyti Skirmantą Plėtą (7 metimai). Prieš Tomą Bernatavičių (4 įvarčiai) naudojome asmeninę gynybą ir ji pasiteisino. Praleidome nedaug, bet mes patys neįmetėme įvarčių“, – kalbėjo V.Novickis.

Treneris favoritų nemato

„VHC Šviesos“ rankininkai LRL pusfinalyje kovos su čempione Klaipėdos „Dragūno“ komanda. LRL čempionate kauniečiams teko dukart žaisti su klaipėdiečiais. Abu mačus „Dragūnas“ laimėjo 23:25, 26:27.

Ar reguliariojo sezono lyderė Klaipėdos komanda – sezono favoritė?

„Dabar visos keturios komandos yra apylygės. Nemėgstu prognozuoti, bet nesakyčiau, kad „Dragūnas“ – favoritas. VHC „Šviesa“ išgyvena pakilimą, nes lengvai laimėjo savo seriją. Ši komanda gali laisvai nugalėti klaipėdiečius“, – sakė V.Novickis.

„Dragūnas“ V.Novickį ir Kauno komandą ne vieną kartą privertė pajusti kartėlį. Ekipos kovojo ir dėl Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės trofėjaus. „Granito-Gajos-Kario“ ekipa tuomet pralaimėjo 24:26 (11:11).

„Nepasakyčiau, kad „Dragūnas“ už mus stipresnis. Ši komanda pakilusi ant bangos, tad žaidžia laisviau. Pas mus irgi atsiranda laisvumo, nėra per daug įtampos. Bet kai stojame į lemiamas rungtynes, rankininkai nervinasi ir neįvykdo planų. Nežaidžiame taip, kaip galime“, – sakė V.Novickis.

Jo auklėtiniai šį sezoną kovojo dėl Baltijos rankinio lygos (BHL) Iššūkio taurės bronzos medalių, bet 24:25 (13:14) pralaimėjo Estijos Viljandi HC klubui.

„Čia daugiau vertėmės su jaunesniais rankininkais. Norėjome juos „apšaudyti“, bet kliudė traumos. Šį sezoną ir vėl jos turėjo įtakos rezultatams“, – sakė V.Novickis.

Skaičiai ir faktai

Kauno „Granito-Gajos-Kario“ komanda per reguliarųjį LRL sezoną iškovojo 10 pergalių, šešiskart pralaimėjo, dukart sužaidė lygiosiomis. Komanda užėmė ketvirtąją vietą ir surinko 22 taškus.

Kauno miestas turėjo dar vieną ekipą – „LSU-Lūšį“. Ši komanda reguliariajame sezone užėmė 9-ąją vietą, kai surinko vos šešis taškus. „LSU-Lūšies“ ekipa iškovojo tris pergales ir patyrė 15 pralaimėjimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.