EUROLYGA 2023

Ledo ritulio lazdos – moterų rankose

Moterys ledo ritulio komandą subūrė kone per vieną naktį ir neketina sustoti. Balandžio 11-ąją lietuvės paliko naują įrašą sporto istorijoje, ledo aikštelėje įveikusios Latvijos ekipą.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas („Lietuvos rytas“)

Apr 20, 2015, 11:29 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 9:36 AM

Kol kas Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė – nenugalima. Jau pirmajame susitikime su Latvijos merginų komanda „Saga99“ lietuvės šventė pergalę 5:2 (2:0, 2:1, 1:1), o kitą dieną sužaidė lygiosiomis 3:3 (0:2, 3:0, 0:1).

„Važiavome į Rygą manydamos, kad smarkiai gausime į kaulus, – juokėsi rinktinės kapitonės asistentė Justina Butvilaitė. – Per parą tapome stipria komanda. Dabar esame kaip vienas kumštis ir niekas mūsų nesustabdys.“

Susirinko atsitiktinai

Nacionalinė ledo ritulio lyga (NLRL) organizuodavo moterų ledo rituliui populiarinti skirtas mergaičių ledo ritulio dienas.

Taip kovo pabaigoje kilo idėja suburti moterų komandą. Trenerė Ramunė Maleckienė surinko devyniolikos moterų komandą ir per dvi savaites paruošė ją mačui Latvijos sostinėje.

„Drebėjo ne tik kojos, bet ir širdys. Drebėjo visa komanda. Bet padarėme puikų apšilimą, trenerė mus paėmė į rankas ir ėjome atstovauti Lietuvai. Žaisti vilkint Lietuvos aprangą – neįtikėtinas jausmas“, – džiaugėsi rinktinės žaidėja J.Butvilaitė.

Rinktinėje susibūrė moterys, kurios anksčiau ledo ritulį žaisdavo su vyrais, lankė dailųjį čiuožimą arba tiesiog čiuoždavo savo malonumui ir jautė sentimentus ledo rituliui.

Komandą sudarė septynios vilnietės, šešios elektrėniškės, keturios kaunietės, dvi uteniškės ir viena klaipėdietė. Žaidėjų amžius – nuo 11 iki 35 metų.

Nori į olimpiadą

„Rinktinė – pati pradžia darbo, kurio yra keleriems metams į priekį. Bet turime visus šansus dalyvauti pasaulio čempionate, kada nors – olimpinėse žaidynėse. Pagrindinė problema – ledas ir pinigai.

NLRL negali visiškai mūsų finansuoti, todėl pačios stengiamės apsirūpinti apranga ir rengti treniruotes. Bet gal kas nors mus pamatys ir atsiras rėmėjų? Nenorime paleisti šio šanso“, – tikino J.Butvilaitė.

Vilniuje gyvenančiai Justinai net pačiai keista, kad iš įvairių Lietuvos kampelių pavyko surinkti tiek ledo ritulio entuziasčių. Justina ledo ritulį žaidė nuo 2007-ųjų. Bet kaip ir kitos – patyliukais.

Skeptikai – nė motais

Pasibaigus ledo ritulio sezonui moterys treniruosis kartą per savaitę. Tikimasi, kad artimiausiais metais rinktinę papildys vis daugiau merginų. Jaunoji pamaina jau ruošiama Vilniaus ir Klaipėdos ledo ritulio mokyklose.

J.Butvilaitės manymu, įkurti moterų ledo ritulio lygos Lietuvoje per artimiausius penkerius metus neįmanoma, todėl visas dėmesys bus telkiamas į nacionalinę komandą. O skeptikai entuziastingoms ledo ritulininkėms – nė motais.

„Mes prie to pripratusios, – šypsojosi J.Butvilaitė. – Žaisdama su vyrais sulaukdavau visokių vertinimų. Neva tai vyrų sportas ir ne moterų reikalas.

Žmones toks pasirinkimas labai stebina. Užtenka laiptine nusileisti su sportiniu krepšiu, lazda, ir pamatai žmonių reakciją. Faktas, kad skeptikų bus. Bet mes apsikausčiusios šarvais ir tai mūsų negąsdina.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.