EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinės rankininkui plyšo Achilo sausgyslė

Lietuvos rankinio rinktinė prieš pat Europos čempionato atrankos rungtynes su Bosnijos ir Hercegovinos komanda sulaukė blogų žinių iš Ispanijos. Šios šalies Puerto Sagunto „Fertiberia“ klube žaidžiantis Rolandas Bernatonis patyrė sunkią traumą, kurią turės gydytis apie pusę metų.

R.Bernatoniui šeštadienį per Ispanijos lygos rungtynes plyšo kairės kojos Achilo sausgyslė.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
R.Bernatoniui šeštadienį per Ispanijos lygos rungtynes plyšo kairės kojos Achilo sausgyslė.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Apr 28, 2015, 2:58 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 3:12 PM

R.Bernatoniui šeštadienį per Ispanijos lygos rungtynes plyšo kairės kojos Achilo sausgyslė. Pirmadienį Valensijos ligoninėje jam buvo atlikta operacija. Gydytojai mano, kad rankininkas grįžti į aikštę galės tik spalio mėnesį.

Puerto Sagunto komanda Ispanijos lygoje užima aštuntąją vietą, o R.Bernatonis kartu su kitu lietuviu Aidenu Malašinsku yra pagrindiniai puolimo varikliai. R.Bernatonis per 26 rungtynes įmetė 141 įvartį ir Ispanijos lygos rezultatyviausių žaidėjų sąraše yra aštuntas.

Per 27 mačus 147 kartus pasižymėjęs A.Malašinskas snaiperių lentelėje užima šeštąją vietą. Lietuvos rinktinė šią savaitę žais dvejas Europos čempionato atrankos rungtynes su Bosnijos ir Hercegovinos komanda. Ketvirtadienį rankininkai išbandys jėgas Cazine, o sekmadienį dar kartą susitiks Kaune.

Kol kas lietuviai ir bosniai yra atrankos varžybų 2-osios grupės autsaideriai. Lietuvos rinktinė per du pirmuosius turus neiškovojo nė taško, Bosnijos ir Hercegovinos komanda turi vieną tašką. Grupės lyderiai yra 4 taškus surinkę danai ir 3 taškus iškovoję baltarusiai. Komandos kovoja dėl dviejų kelialapių į kitų metų pradžioje vyksiantį baigiamąjį turnyrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.