EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkų tikslas – įveikti namų baimę ir laimėti

„Jeigu sugebėsime susitvarkyti su jauduliu, viskas pavyks. Namuose dėl jaudulio mes žaidžiame blogiau nei išvykose. Svetur vyrai labiau atsipalaiduoja ir demonstruoja tokį rankinį, kokį moka. Čia žiūrovų lūkesčiai juos kausto“, – sakė Lietuvos vyrų rankinio rinktinės treneris Artūras Juškėnas.

Rinktinės treneris A.Juškėnas neslėpė, kad komandą kausto įtampa, kurią sukelia namų sienos.<br>N.Povilaičio nuotr.
Rinktinės treneris A.Juškėnas neslėpė, kad komandą kausto įtampa, kurią sukelia namų sienos.<br>N.Povilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-02 13:59, atnaujinta 2018-01-05 05:09

Jo auklėtinių sekmadienį laukia antroji dvikova su Bosnijos ir Hercegovinos rinktine atrankoje į 2016 metų Europos vyrų čempionatą.

Antrajame atrankos etape lietuviai dar nėra iškovoję pergalių. 2-ojoje grupėje jie grūmėsi su danais, baltarusiais ir bosniais. Balandžio 30 dieną Lietuvos rinktinė 23:26 nusileido Bosnijos ir Hercegovinos komandai išvykoje.

„Eilinį kartą žaidėme neblogai, bet pergalės nebuvo. Rungtynes galėjome laimėti. Lemiamu momentu padarėme klaidų, praradome kamuolį, galbūt pasitikėjau ne tais žaidėjais ir nutiko tai, kas nutiko“, – sakė A.Juškėnas.

Treneris mano, kad komandai trūksta labiau patyrusių veidų.

„Pagrindinis mūsų trūkumas – per maža tarptautinių rungtynių patirtis. Retas mūsų rinktinės žaidėjas dabar dalyvauja net ir Europos taurės varžybose. Legionieriai dalyvauja tų šalių čempionatuose, Lietuvos – irgi. Tos patirties trūksta ir tai mums neleido pabaigos sužaisti šaltakraujiškiau“, – kalbėjo treneris.

Jis su savo auklėtiniais bosniams atkeršyti mėgins sekmadienį 17 valandą Kauno sporto halėje.

„Niekam nėra paranku žaisti prieš bosnius. Tai fiziškai stipri ir galinga komanda. Vizualiai atrodome žymiai prasčiau. Tiek, kad mūsų kova, noras ir atsidavimas bei taktiniai sprendimai leido žaisti lyg lygūs su lygiais“, – sakė A.Juškėnas.

Jis priminė, kad dabar rinktinė ieško savojo veido, tad tikslo patekti į Europos čempionatą ir nebuvo.

„Mūsų rinktinės žaidimas ritmas ir braižas atsirado. Nėra tik pergalių. Mes toliau kryptingai sieksime to, ko siekėme. Turime suformuoti branduolį ir tobulinti žaidimą“, – teigė A.Juškėnas.

Jam labai trūko dviejų pagrindinės sudėties žaidėjų – Rolando Bernatonio ir Aideno Malašinsko – kurie iškrito dėl traumų.

„Šios netektys – skaudžios. Jos stipriai paveikė mūsų žaidimą“, – sakė A.Juškėnas.

Mače su bosniais nežaidė ir Vaidas Trainavičius bei Povilas Babarskas, kurių nenorėjo išleisti jų klubai, tačiau A.Juškėnas pabrėžė, kad problemų tai nesukėlė – rinktinė užkamšė spragas.

„Dar nė vienas žaidėjas pats neatsisakė žaisti rinktinėje. Su klubais problemų gal ir buvo, bet jas galima spręsti“, – sakė treneris.

Antrosios atrankos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Danija 3 3 0 0 92:71 6

2. Bosnija ir Hercegovina 3 1 1 1 74:73 3

3. Baltarusija 3 1 1 1 82:89 3

4. Lietuva 3 0 0 3 72:87 0

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.