EUROLYGA 2023

Sekmadieniais Vilniaus Gedimino prospekte – sportinės aistros

Pagrindinė Vilniaus gatvė šią vasarą vėl kartą per savaitę taps sporto pramogų aikštele. Jau praėjusį savaitgalį pradėtas projektas „Sekmadienis – sporto diena“.

Vilniečiai sekmadieniais patys gali išbandyti įvairias sporto šakas.
Vilniečiai sekmadieniais patys gali išbandyti įvairias sporto šakas.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas („Lietuvos rytas“)

May 9, 2015, 6:24 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 9:55 AM

Iki rudens kiekvieną sekmadienį Gedimino prospekte vilniečiai ir miesto svečiai galės mėgautis laisvalaikio zonoje siūlomomis aktyviomis pramogomis.

Veiksmo čia netrūks visiems sporto entuziastams.

Gedimino prospekto dalyje nuo V.Kudirkos aikštės Katedros link aikštės renginio organizatoriai nuo ryto iki popietės kviečia mokytis šokti, susipažinti su įvairiausia kovos menų technika, dalyvauti skirtinguose sveikatingumo renginiuose, mankštose, pažaisti krepšinio, stalo futbolo, badmintono, teniso ir išbandyti daugybę kitų pramogų.

Projektas „Sekmadienis – sporto diena“ gyvuoja trečius metus ir vis plečiasi. Partneriai parūpina visą reikiamą inventorių – krepšinio stovus, stalo teniso, futbolo įrangą.

„Ir mums lengviau, ir vilniečiams geriau, – šypsojosi organizatorės įmonės „Sveikas miestas“ rinkodaros ir projektų vadovė Inga Matkevičienė. – Jaučiame vis didesnį sporto klubų ir partnerių indėlį.

Sporto bendruomenės stengiasi parengti kuo įdomesnę ir įvairesnę programą, kuo geriau prisistatyti ir pasirodyti. Tarp sporto klubų netgi juntama konkurencija.“

Pirmąjį šių metų sekmadienį vilniečių neišgąsdino net žvarbūs orai. Nors organizatoriai pabijojo, kad lietaus debesys gali atgrasyti miestiečius, jie noriai rinkosi sportuoti į centrinę Vilniaus gatvę.

„Startas buvo labai sėkmingas, – sakė I.Matkevičienė. – Buvo labai interaktyvi programa su šokių, intensyvių treniruočių erdvėmis, badmintono aikštele, kovos menų zona, spektakliu, atlikėjo Ironvyto štangos spaudimo turnyru, gatvės gimnastais.“

Pagrindinis projekto tikslas – skatinti miestiečių aktyvumą ir propaguoti sveiką gyvenimo būdą. Organizatoriai stengiasi pasiūlyti tokias pramogas, kad jos būtų prieinamos tiek jaunimui, tiek šeimoms su mažais vaikais.

„Norime, kad žmonės galėtų viską pačiupinėti ir nebijotų dalyvauti interaktyviuose renginiuose, kad net specifinės sporto šakos neatrodytų neprieinamos“, – teigė I.Matkevičienė.

Gegužės 10 dienos programa

11 val. 10 min.–12 val. GET FIT sporto akademijos treniruotė, kurioje laukiami visi tie, kurie nori ne tik pagražinti kūno linijas, bet ir pagerinti savijautą.

12–13 val. „Acroyoga.LT“ pristatys neįprastą dalyką – akrojogą, ją bus galima ir išbandyti.

13–13 val. 30 min. Zumbos parodomoji programa bei pamoka su šokių ir laisvalaikio centro „Soul Lounge“ atstovais.

14–15 val. Gatvės šokių studijos „Skillz“ pasirodymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.