EUROLYGA 2023

Lazdijuose varžysis šešios dešimtys medkirčių

Pirmą kartą Alytaus apskrityje birželio 6-ąją Lazdijų miesto parke pjūklais žvangins jaunieji medkirčiai iš trijų Baltijos šalių.

edkirčių čempionate dalyvaus apie 60 dalyvių.<br>organizatorių nuotr.
edkirčių čempionate dalyvaus apie 60 dalyvių.<br>organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 13, 2015, 4:47 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 11:16 PM

Studentų medkirčių čempionatą sudarys 5 rungtys. Pirmiausia medkirtys turės pasiruošti grandininį pjūklą darbui, t.y. kuo greičiau atsukti veržles, nuimti seną grandinę, apversti pjovimo juostą ir, uždėjus naują grandinę, priveržti veržles.

Antroje (kombinuoto pjaustymo) rungtyje dalyviai varžysis, kuris tiksliau ir greičiau  pjausto uždėtus rąstus.

Trečioje (tikslaus pjaustymo) rungtyje medkirčiai demonstruos prezicinį pjaustymą. Čia reikės nuo rąstų, pjuvenose gulinčių ant medinio pagrindo, kuo greičiau atpjauti  po nuopjovą.

Ketvirtoje (medžio pjovimo) rungtyje bus pjaunamas laikiklyje įtvirtintas apie 30 cm skersmens rąstas (maždaug 1m ilgio), ant kurio medkirtys turės pademonstruoti medžio kirtimo įgūdžius: išpjovos kampą, gylį, kryptį, užtūros plotį, aukščių skirtumą ir kt. parametrus.

Viską reikės atlikti kaip ir natūraliam medžiui, tačiau kadangi medis nevirs, tai pasirinkta vertimo kryptis bus matuojama lazerio pagalba.

Penktoji rungtis medkirčiams dažniausiai būna lemiama, o žiūrovams bene pati įdomiausia, nes čia iš karto startuoja po keturis dalyvius.  Rungtį pradeda surinkę mažiausiai taškų ankstesnėse kovose. Nugenėti stiebui su 30 šakų dažnam prireikia tik 20-30 sekundžių, tačiau nugali tas, kuris šią rungtį atlieka ne tik greičiausiai, bet ir tiksliausiai.

Medkirčių čempionate dalyvaus apie 60 dalyvių. Renginys organizuojamas kartu su Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija. Renginio pradžia –  11 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.