EUROLYGA 2023

A. Malašinskas Ispanijoje – tarp rezultatyviausių rankininkų

Puerto Sagunto „Fertiberia“ komanda, kurioje žaidė Aidenas Malašinskas ir Rolandas Bernatonis, Ispanijos „Asobal“ rankinio lygos varžybas baigė penkiais pralaimėjimais iš eilės ir tarp 16 ekipų užėmė 12-ąją vietą.

A.Malašinskas per 29 rungtynes įmetė 168 įvarčius.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
A.Malašinskas per 29 rungtynes įmetė 168 įvarčius.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

May 24, 2015, 4:43 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 8:59 PM

Puerto Sagunto komanda per 30 rungtynių „Asobal“ lygoje iškovojo 24 taškus. „Fertiberia“ neblogai pradėjo čempionatą, ilgai žygiavo viršutinėje lentelės pusėje ir netgi pretendavo iškovoti kelialapį į kurį nors Europos turnyrą. Tačiau „Fertiberia“ reikalai pašlijo, kai balandžio pabaigoje sunkią traumą patyrė R.Bernatonis, kuriam plyšo kairės kojos Achilo sausgyslė.

Netekusi vieno iš lyderių „Fertiberia“ neiškovojo nė vieno taško ir turnyro lentelėje prarado kelias pozicijas.

Abu Lietuvos rankininkai visą turnyrą buvo svarbiausi Puerto Sagunto ekipos puolimo varikliai. A.Malašinskas per 29 rungtynes įmetė 168 įvarčius ir lygos rezultatyviausių rankininkų sąraše pasidalijo trečiąją vietą. R.Bernatonis per 26 rungtynes įmetė 141 įvartį ir tarp rezultatyviausių buvo 15-asis.

Nors Puerto Sagunto klubas išsaugojo vietą „Asobal“ lygoje, jo prezidentas Juanjo Batalleris prieš savaitę paskelbė pranešimą, kuriame abejoja, ar „Fertiberia“ toliau žais su stipriausiais. Pasak J.Batallerio, klubo išlaikymas jam yra pernelyg didelė finansinė našta ir „Fertiberia“ nesitrauks iš profesionalų lygos nebent tuo atveju, jei sulauks didesnės miesto paramos.

„Fertiberia“ biudžetas kelis pastaruosius sezonus buvo apie 400–500 tūkstančių eurų.

Ispanijos čempione penktą sezoną iš eilės ir 14-ąjį istorijoje tapo „Barcelona“. „Mėlyni-granatiniai“ laimėjo visas 30 rungtynių ir antrojoje vietoje likusį Logronjo „La Rioja“ klubą aplenkė net 12 taškų. Ne pirmus metus lygiaverčių konkurentų neturinti „Barcelona“ (ji per penkis auksinius sezonus pralaimėjo vos trejas rungtynes, o du pastaruosius sezonus neprarado nė taško) varžovus „Asobal“ lygoje nugalėdavo vidutiniškai 13,5 įvarčių skirtumu.

Senieji-naujieji Ispanijos čempionai dabar keliaus į Kelną, kur gegužės 30-31 dienomis vyks Čempionų lygos finalo ketvertas. Kartu su „Barcelona“ stipriausios žemyno komandos vardo sieks Kielcų „Vive“ (Lenkija), Vespremo MVM (Vengrija) ir „Kiel“ (Vokietija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.