EUROLYGA 2023

Lietuvos atletų įdomiausių startų Europos žaidynėse „Top 10“

Penktadienį Baku prasidėjo pirmosios Europos sporto žaidynės, kuriose 6000 sportininkų kovos dėl 253 medalių komplektų. Kiek apdovanojimų iškovos lietuviai, bus aišku birželio 28-ąją pasibaigus visoms varžyboms. „Lietuvos rytas“ išskyrė labiausiai akį traukiančių lietuvių startus.

Lietuvos sportininkai įsitikinę, kad be medalių iš Baku negrįš.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Lietuvos sportininkai įsitikinę, kad be medalių iš Baku negrįš.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas“), Baku (Azerbaidžanas)

Jun 13, 2015, 11:52 AM, atnaujinta Nov 22, 2017, 6:20 PM

Europos žaidynėse iš viso turėtų startuoti 73 mūsų šalies sportininkai.

Aleksandras Kazakevičius. Londono olimpinėse žaidynėse bronzą iškovojęs 28 metų atletas yra garsiausias iš Lietuvos imtynininkų. Baku A.Kazakevičius kovos naujoje svorio kategorijoje iki 85 kg.

Rūta Paškauskienė. Trejų olimpinių žaidynių dalyvė savo kolekcijoje turi net 16 Europos pirmenybių medalių, tarp jų ir 2008 metais iškovotą auksą asmeninėse varžybose. 38 metų stalo tenisininkė neabejotinai yra daugiausia mačiusi Lietuvos rinktinės atletė.

Henrikas Žustaustas. 20-metis kanojininkas išstūmė iš irkluotojų sudėties ne ką kitą, bet Jevgenijų Šukliną, kai pralenkė olimpinį vicečempioną varžybose Trakuose ir Vokietijoje. Pasaulio jaunimo čempionas H.Žustautas pasirengęs sužibėti tarp vyrų kanojų 200 m sprinte.

Ignatas Konovalovas. Prieš šešerius metus jis laimėjo „Giro d’Italia“ lenktynių etapą, o šiemet vėl priminė apie save triumfavęs penkių etapų lenktynėse „4 Jours de Dunkerque“ Šiaurės Prancūzijoje. 29 metų dviratininkas Baku centre mins pedalus asmeninėse ir grupės varžybose.

Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė. Lietuvos paplūdimio tinklininkės pastaruosius keletą metų raškė titulus jaunimo pirmenybėse, bet dabar 20-metės lietuvės jau norėtų laimėti vieną kitą pergalę ir moterų turnyruose.

Marius Paškevičius. Psichologija ir filosofija besidomintis dziudo kovotojas išrinktas Lietuvos rinktinės kapitonu. Pernai Europos čempionate jis buvo trečias, o turnyras Baku 35 metų atletui yra dar viena proga gulbės giesmei prieš karjeros pabaigą.

Kęstutis Navickas. Badmintono varžybose Akvilė Stapušaitytė pretenduotų į Mis titulą, bet mojuojant rakete toliau turėtų nužengti K.Navickas. Pastaruoju metu 31 metų barzdočius paniro į mados projektus, bet pabėgęs nuo traumų kaunietis vis dar turi ambicijų patekti į olimpines žaidynes.

Ovidijus Varanauskas. Prieš kelias dienas jis tapo LKL prizininku su Utenos „Juventus“ komanda, o birželio 23 dieną kartu su Dariumi Tarvydu, Vitalijumi Lukša ir Giedriumi Marčiukaičiu pradės kovas krepšinio „3 prieš 3“ varžybose. Puikiai susižaidę vyrai yra patyrę gatvės krepšinio meistrai. Jų šansai kovojant dėl medalių yra vertinami aukščiau nei Lietuvos krepšininkių, kurias taip pat treniruos Mindaugas Budzinauskas.

Dangerūta Nosalienė. Buvusi Lietuvos kino studijos dailininkė ir Vilniaus troleibusų parko dizainerė šiuo metu Italijoje dirba socialine darbuotoja. Būtent Italijoje 45 metų lietuvė po labai ilgos pertraukos vėl paėmė į rankas lanką ir po kelerių metų treniruočių šįmet pavasarį pagerino Lietuvos rekordą 18 m rungtyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.