EUROLYGA 2023

Rankinio rinktinė sekmadienį dar gali sukurti stebuklą Minske

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė šeštadienį išvyko į Minską, kur sekmadienį žais paskutines 2016 metų Europos čempionato 2 atrankos grupės rungtynes su Baltarusijos komanda. Pergalė bent dviejų įvarčių skirtumu ir palankus rezultatas kitose rungtynėse gali stebuklingai išvesti Lietuvos komandą į žemyno pirmenybes.

Lietuvos rankininkai po 5 mačų turi tik 2 taškus, bet vilčių dar neprarado.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuvos rankininkai po 5 mačų turi tik 2 taškus, bet vilčių dar neprarado.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 13, 2015, 6:32 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 5:05 PM

Kalbėdamas apie stipriąsias baltarusių puses ir prisiminęs pirmąsias tarpusavio rungtynes praėjusių metų rudenį Šiauliuose, kurias svečiai laimėjo 30:28, rinktinės treneris Artūras Juškėnas pirmiausiai akcentavo, kad labai daug bėdų pridarė linijos žaidėjai. Taip pat treneris išskyrė aukštą baltarusių gynybą, greitą puolimą, jų namų sienas ir stiprius centro žaidėjus.

Vienas rinktinės lyderių Benas Petreikis pastebėjo, kad kaimyninės šalies atstovai turi savotišką stilių, kuris priklausomas nuo jų lyderio: „Daug ką apie šią rinktinę pasako faktas, kad jie eilę metų rungtyniauja Europos ir pasaulio čempionatuose. Baltarusiai žaidžia labai disciplinuotą ir savotišką rankinį, dažniausiai per linijos žaidėjus ir turi nelabai aukštus, bet labai stiprius antros linijos žaidėjus. Lietuvoje nežaidė jų lyderis Sergejus Rutenka. Jam esant aikštėje, žaidimo stilius būna kiek kitoks, žaidimas vyksta per jį“.

Lietuvos rinktinei po pralaimėjimo trečiadienį namuose Danijos rankininkams 25:31 reikėjo nemenko Fortūnos šypsnio, kuris leistų toliau kovoti dėl patekimo į Europos čempionatą.

Tas šypsnis buvo bosnių ir baltarusių lygiosios 22:22 kitose grupės rungtynėse.

Lietuvos rinktinės treneris A.Juškėnas kartu su komanda stebėjo bosnių ir baltarusių rungtynes viešbutyje.

„Visų reakcijos džiugios. Smagiau žaisti, kai rungtynės kažką lemia. Turim užduotį ir stengsimės ją įgyvendinti“, – kalbėjo A.Juškėnas.

B.Petreikis neslėpė, kad rungtynių svarbą nusakyti žodžiais sunku: „Manau, tai svarbiausios rungtynės mano karjeroje, kurios gali atverti mums kelią į čempionatą ir vienos iš mano didžiausios svajonių rankinyje išsipildymą. Tokie šansai nepasitaiko kiekvieną dieną ar kiekvienais metais, tad nagais ir dantimis bandysime jį išnaudoti. Bus labai labai sunku, bet, manau, viskas įmanoma“.

„Šioje sudėtingoje grupėje niekas mums didelių uždavinių nekėlė, o dabar nuo mūsų pačių priklauso kaip pasiseks. Motyvacija didžiulė. Jaučiasi ir įtampa, bijau, kad toks spaudimas nepakištų rinktinės žaidėjams kojos“, – teigė A.Juškėnas.

Palikti Lietuvą ir Baltarusiją už Europos čempionato borto galimybių turi Bosnijos ir Hercegovinos ekipa, kuri sekmadienį susitiks su danais. Pastarieji jau senokai užsitikrino pirmą vietą grupėje ir tos rungtynės jiems nieko nelems.

Visgi dauguma rankinio ekspertų linkę manyti, kad Danijos rinktinė yra per galinga komanda, kad namuose pralaimėtų ar sužaistų lygiosiomis su bosniais.

Jei pasitvirtins prognozės ir danai įveiks bosnius, lietuviams sekmadienį reikės pergalės dviejų ar daugiau įvarčių skirtumu. Visi kiti variantai bus palankūs Baltarusijos ekipai.

Į finalinį Europos čempionato etapą pateks 1-2 vietas septyniose atrankos grupėse užimsiančios komandos ir geriausia trečia ekipa.

Dėl nepalankių rezultatų kitose grupėse, jau dabar žinoma, kad 2 grupės ekipos į šią vietą nepretenduos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.