EUROLYGA 2023

Lietuvos kapitonė jaunimo olimpiniame festivalyje bus A. Jonkutė

Pirmą kartą Europos jaunimo

A.Jonkutė
A.Jonkutė
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 21, 2015, 11:59 AM, atnaujinta Oct 24, 2017, 10:56 PM

Į tryliktąjį festivalį, kuris liepos 26-rugpjūčio 1 dienomis vyks Gruzijos sostinėje Tbilisyje, 14–18 metų sportininkus ves lengvaatletė Agnė Jonkutė. Pasak Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), mergina taip pat neš Lietuvos vėliavą sportininkų eisenoje – festivalio atidarymo ceremonijoje.

A. Jonkutė su lengvąja atletika susidraugavo dar pradinėse klasėse. Pirmasis merginos treneris leido jai išbandyti visas rungtis ir stebėjo, kas jaunai sportininkei sekasi geriausiai. Galiausiai ji pasirinko disko metimą ir rutulio stūmimą. Šios rungtyse A. Jonkutė varžysis ir Tbilisyje.

„Kai direktorius pasakė, kad būsiu rinktinės kapitonė, praradau žadą. Nesitikėjau, kad mane išrinks. Smagu, kad manimi pasitiki ir turėsiu tokią atsakomybę – nešti Lietuvos vėliavą man yra garbė,“ – cituojama jaunoji lengvaatletė.

Prieš festivalį rinktinės kapitonė nusiteikusi kovingai, ji supranta, kad gali būti sunku ir reikės pakovoti, tačiau džiaugiasi galimybe susipažinti su naujais žmonėmis ir patirti daug įspūdžių.

Mergina gyvena ir mokosi Lietuvos olimpiniame sporto centre (LOSC) sostinėje.

Tryliktame Europos jaunimo vasaros olimpiniame festivalyje rungtyniaus apie 3,5 tūkst. 14–18 metų sportininkų iš 50 valstybių.

Lietuvai atstovaus 45 sportininkai, kurie rungsis šešiose sporto šakose (lengvoji atletika, dviračiai, dziudo, gimnastika, tenisas ir plaukimas). Festivalį organizuoja Europos olimpiniai komitetai (EOC). LTOK sportininkų pasirengimui ir dalyvavimui festivalyje skyrė 170 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.