EUROLYGA 2023

J.Jefimovą prisiminęs italas: „Rusų bausmė už dopingą negąsdina“

Italijoje skambiais pareiškimais po Londono olimpinių žaidynių pagarsėjęs plaukikas Filippo Magnini išreiškė savo nuomonę apie 2015 metų pasaulio plaukimo čempionate dalyvavusius sportininkus, kurie praeityje buvo sučiupti vartojus dopingą.

Po diskvalifikacijos dėl dopingo grįžusi J. Jefimova džiaugėsi bronzos medaliu 50 m plaukimo krūtine rungtyje.<br>AP nuotr.
Po diskvalifikacijos dėl dopingo grįžusi J. Jefimova džiaugėsi bronzos medaliu 50 m plaukimo krūtine rungtyje.<br>AP nuotr.
Po diskvalifikacijos dėl dopingo vartojimu sugrįžusi J.Jefimova Kazanėje iškovojo aukso ir bronzos medalius.<br>AP nuotr.
Po diskvalifikacijos dėl dopingo vartojimu sugrįžusi J.Jefimova Kazanėje iškovojo aukso ir bronzos medalius.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Aug 10, 2015, 8:06 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 3:53 AM

„Man bloga nuo kai kurių pergalių, kurias lydi šešėlis“, – pareiškė F.Magnini, pirštu parodydamas į Kinijos triumfą 100 m ir 400 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyse bei Rusijos auksą 100 m plaukime krūtine.

Pastarąjį medalį iškovojo Julija Jefimova, o už jos liko Rūta Meilutytė, kuriai Kazanėje vykęs čempionatas ne itin nusisekė. Lietuvos sportininkė iškovojo vieną medalį, kai 50 m plaukimo krūtine rungtyje užėmė ketvirtąją vietą. J.Jefimova 50 m plaukimo krūtine rungtyje iškovojo bronzą, o R.Meilutytė nuo jos atsiliko vos 0,01 sek.

F.Magnini kalbėjo, kad Kazanėje daugybė sportininkų palaikė R.Meilutytė ir pyko, prisiminęs skandalingus dopingo vartojimo atvejus.

„Man nepatinka. Tas kinas kelia juoką, – apie auksą laimėjusį Ningą Zatao kalbėjo italas. – Jis buvo nušalintas, nes vartojo klenbuterolį, anaboliką, kuris keičia fizinius duomenis. Man gaila Camerono McEvoy. Jis tikrai nusipelnė aukso. Istorija ne kartą parodė, kad daug stiprių švarių vyrukų pralaimėjo tiems, kurie tiesiog pergalę pavogė.“

2013 metų spalį J.Jefimovos organizme buvo rasta įprastai sunkiai aptinkamo anabolinio steroido dehidroepiandrosterono, padedančio atsigauti po krūvių ir auginančio raumenų masę. Tačiau Rusijos plaukikė išvengė įprastos dvejų metų diskvalifikacijos ir atlikusi 16 mėnesių bausmę suspėjo grįžti.

R.Meilutytė po skandalo yra sakiusi, kad J.Jefimovos nebelaiko švaria varžove.

„Visi viską užmiršta. J.Jefimova buvo čempionė, tada prarado titulą. Tai tarsi rutina: pozityvus testas, diskvalifikacija, sugrįžimas į pergales“, – kalbėjo italas.

F.Magnini stipriai kritikavo J.Jefimovą, kurią buvo sutikęs treniruočių stovykloje. Pasak jo, sportininkė buvo visiškai rami dėl diskvalifikacijos.

„Rusams gauti diskvalifikaciją dėl dopingo tas pats, kas man Veronoje sumokėti už ne vietoje paliktą automobilį. Sumoki ir tiek. Visiškai normalu“, – piktinosi sportininkas.

F.Magnini teigė, kad situacija sporte keičiasi, bet labai lėtai. Jis gyrė R.Meilutytę.

„Mes turėtume galvoti, kad visi sportininkai – švarūs ir laimi geriausias, bet man buvo liūdna stebėti 100 m plaukimo krūtine finalą. Mes visi palaikėme Rūtą, bet laimėjome J.Jefimova. Mano nuomone dopingo šešėlis nuo žmogaus nedingsta. Jeigu tu vartojai steroidus, tikrai tai darei turėdamas tikslą“, – tvirtino jis.

F.Magnini Kazanėje iškovojo 4x100 estafetės laisvuoju stiliumi bronzą. 2012 metais olimpiadoje jam nepavyko patekti į finalą. Tuomet F.Magnini pareiškė, kad dėl prasto pasirodymo kalti treneriai ir plaukimo komanda, kuri nepasirūpino geromis treniruotėmis. Italijos žiniasklaida į tokį pareiškimą reagavo audringai. F.Magnini buvo laikomas nebrandžiu.

33 metų sportininkas per savo karjerą yra iškovojęs 21 aukso, 14 sidabro ir 12 bronzos medalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.