EUROLYGA 2023

J. Jefimova veja dopingo šešėlį: „Mes esame švarūs“

Julija Jefimova per pastaruosius metus daugybę kartų kalbėjo apie dopingą ir ji vėl turėjo tai daryti po pasaulio čempionato Kazanėje. 2013 metais dopingo kontrolieriams įkliuvusi sportininkė pasaulio plaukimo čempionate dalyvavo po 16 mėnesių nušalinimo ir laimėjo du medalius – 100 m plaukimo krūtine finale ji aplenkė Rūta Meilutytė ir laimėjo auksą, o 50 m plaukimo krūtine varžybose vėl už nugaros paliko lietuvę ir laimėjo bronzą.

J.Jefimova pabrėžė, kad Rusijos sportininkai nevartoja dopingo.<br>Reuters/Scanpix nuotr. iš archyvo
J.Jefimova pabrėžė, kad Rusijos sportininkai nevartoja dopingo.<br>Reuters/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 11, 2015, 11:04 AM, atnaujinta Oct 21, 2017, 2:25 AM

Po abiejų pergalių J.Jefimovos dopingo skandalas užmirštas nebuvo. Italijos plaukikas Filippo Magnini spėjo išreikšti pasipiktinimą tuo, kad varžybas laimi dopingą anksčiau vartoję sportininkai ir tuomet pareiškė, kad visi dalyviai palaikė R.Meilutytę, nes J.Jefimovą lydi šešėlis.

„Rusams gauti diskvalifikaciją dėl dopingo tas pats, kas man Veronoje sumokėti už ne vietoje paliktą automobilį. Sumoki ir tiek. Visiškai normalu“, – išrėžė F.Magnini.

J.Jefimova nusprendė atsikirsti italui ir visam pasauliui paskelbti, kad plaukikai – švariausi sportininkai.

„Pasakysiu taip: plaukimas – skaidriausias sportas. Jeigu būtume vartoję draudžiamus preparatus, veikiausiai, būtume kitose vietose, – naujienų agentūrai TASS sakė J.Jefimova. – Mus dešimt kartų tikrino dėl dopingo. Mus nuolat prižiūrėjome. Mes esame švarūs.“

2013 metų spalį sportininkės organizme buvo rasta įprastai sunkiai aptinkamo anabolinio steroido dehidroepiandrosterono, padedančio atsigauti po krūvių ir auginančio raumenų masę. Su dopingą vartojusiais sportininkais į teismus ne kartą žygiavęs advokatas tuomet jai padėjo pasiekti, kad vietoje įprastos dvejų metų diskvalifikacijos J.Jefimovai būtų skirtas 16 mėnesių nušalinimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.