EUROLYGA 2023

Už gėdingą ledo ritulininkų elgesį rusai paklos 74 tūkst. eurų

Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) paskelbė, kokia bausmė skiriama Rusijos ledo ritulio federacijai už nepagarbų rinktinės žaidėjų elgesį pasaulio čempionate. Už gėdingą elgesį rusai turės sumokėti 80 tūkstančių Šveicarijos frankų (74 tūkst. eurų) baudą.

Dauguma sidabrą atsiėmusių rusų patraukė į persirengimo kambarį ir sukėlė skandalą.<br>Reuters/Scanpix nuotr. iš archyvo
Dauguma sidabrą atsiėmusių rusų patraukė į persirengimo kambarį ir sukėlė skandalą.<br>Reuters/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 24, 2015, 12:34 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 4:47 AM

Rusijos ledo ritulys galėjo sulaukti ir griežtesnių sankcijų. IIHF rusų elgesį vertino atsižvelgusi į tai, kad Rusijos ledo ritulio rinktinė – viena geriausių pasaulyje, o Rusija ketina surengti kitą pasaulio čempionatą.

Tačiau IIHF nuosprendį sušvelnino tai, kad Rusijos komanda spaudė rankas kanadiečiams, o federacija daug atsiprašinėjo.

Rusijos ledo ritulininkai gegužės mėnesį rūstybę užsitraukė po itin skausmingai pralaimėto finalo 1:6 Kanados komandai. Rusai per apdovanojimų ceremoniją atsiėmė sidabro medalius, išklausė šalies himną, o tada dauguma žaidėjų patraukė į persirengimo kambarį.

Vos šeši Rusijos žaidėjai liko pagerbti juos sutriuškinusius Kanados ledo ritulininkus. IIHF prezidentas Rene Faselis neslėpė, kad buvo nusivylęs dėl tokio rusų elgesio ir iškart pabrėžė, kad Rusijos laukia tam tikros nuobaudos.

„Mes imsimės veiksmų ir susisieksime su Rusijos ledo ritulio federacija. IIHF turi savo protokolą ir jame numatytos nuobaudos“, – tuomet TASS agentūrai sakė R.Faselis.

Jis pabrėžė, kad per 29 metus nematė tokio elgesio ledo ritulio čempionate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.